Sudraba: profesionāļi nav ieinteresēti kļūt par ministriem • IR.lv

Sudraba: profesionāļi nav ieinteresēti kļūt par ministriem

17
Reinis Hofmanis, F64

Esošajā partiju sistēmā politiķi nevarot vienoties par kopīgu redzējumu

Esošajā partiju sistēmas nav iespējams pie varas nonākt profesionāļiem, jo viņi nav ieinteresēti iet politikā un strādāt par ministriem, šādu viedokli "Latvijas Avīzē" pauž Valsts kontroliere Inguna Sudraba.

"Ar esošo partiju sistēmu nav iespējams pie varas nonākt profesionāliem cilvēkiem, kas īstenotu vienu kopīgu programmu. Ja partijām būtu fundamentāla politika un tās vienotos par kopīgu redzējumu, tad būtu vieglāk," sacījusi Sudraba, citē aģentūra BNS.

Viņasprāt, jāmaina valdības apstiprināšanas kārtība, lai ''konsolidētu varu ar sabiedrību''. ''Latvijā vara dzīvo savu dzīvi un sabiedrība – savu,'' klāsta Valsts kontroliere, ''tautas vēlēts prezidents noteikti konsolidētu sabiedrību un nodrošinātu tās dialogu ar varu. Arī parlaments jāievēl citādi – vismaz daļa no deputātiem jāievēl tieši, lai vēlētāji var balsot par konkrētu politiķi. Tad būtu cits atbildības līmenis gan politiķiem, gan vēlētājiem."

Jautāta, kam jārosina šādas pārmaiņas vēlēšanu sistēmā, Sudraba atbild: "Jāmaina ir Satversme, un tas ir jādara tautas vēlēšanās. Viens ceļš ir veidot tautas iniciatīvas grupu. Vajag ļoti maz, lai varētu izdarīt daudz, un ne vienmēr ir nepieciešama liela nauda."

Jau vēstīts, ka līdzīgas pārmaiņas vēlēšanu sistēmā un Satversmē rosina vairāku 10.Saeimā neiekļuvušu sarakstu pārstāvji, kā arī atsevišķi politiķi no valdošajām partijām. Gan Sudraba, gan ''Saskaņas centra'' līderis Jānis Urbanovičs pēc vēlēšanām publiski runājuši par iespējamu Saeimas atlaišanas rosināšanu. Tā gan pēc likuma iespējama tikai nākamā gada rudenī, informē aģentūra LETA.

Komentāri (17)

buchamona 02.11.2010. 10.03

Te ir tikai divi varianti 1. vai nu zhurnaalisti pashi moka sho nabaga sievieti ar saviem jautaajumiem un piespiezh vinju nedeljaa reizi naakt ar saviem tik vienaadi nodraaztajiem pazinjojumiem.
2. Vai nu Sudraba ir paarstraadaajusies un saslimusi ar galvu.

+17
-1
Atbildēt

0

dro 02.11.2010. 10.52

Skaisti dziedi lakstīgala! Kuri tad būtu tie profesionāļi? Vai mēs tādus jau neredzējām LC? Tagad viņi sapņo par Daugavas rakšanu, cits pazaudējis miljonus, citi aizbraukuši atpakaļ uz rietumiem…Tagad profesionāļi var būt tikai ar orientāciju uz austrumiem? Profesionāli jāmīl Sarkanais laukums? Kā sauc šādu profesiju?:))

+13
0
Atbildēt

1

    ilmisimo > dro 02.11.2010. 14.40

    Profesionāli jāmīl Sarkanais laukums? Kā sauc šādu profesiju?:)
    ============================================
    Mauzoleja guoda sardze?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 02.11.2010. 10.05

Es domāju, ka Sudraba mērļktiecīgi tiek virzīta uz tā saukto “tautas ievēlēto prezidentu”, par kuru visu laiku pati aģitē! . Tāpēc jau jau jābūt visu laiku uz skatuves! Tā sakot: “” man pa priekšu grozotiesi pašai pirmai gadījās”!

+12
0
Atbildēt

1

    Janka, Janic > austrisv 02.11.2010. 12.32

    Jums piekriitu , struktuuras ir sapratušas , ka sabiedriibai patiik populari ļaudis , tagad tur iesaistiijušies režisori , kuri kuri pilda attieciigo ļaužu izstraadaato scenaariju ,viss kautkaa atgfaadina lablatviešu pirmsveeleešanu propagandu ,vai tad nebija saprotams kad taa izgaazaas ar Ulmaņa atdzemdinaašanu politikaa??? no malas izskataas banaali, Sudrabai sakaapis galvaa akuraat taapat kaa tam slimajam sirmgalvim eksprezidentam , arii bijušie ekspolitiķi no teepistu šlakas saak naakt ar saviem paziņojumiem … var saprast mafija nokdaunu veeleešanaas nekaadi negrib atziit , nav jau arii izejas , cietumaa iet ar negribas , trumpis viņu rokaas ir prokuratuuras vajaatais, smagajos noziegumos apsuudzeetais , tas jebkuraa briidii kaus visas vienotiibas kaartis…

    +7
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu