Bērziņš: "Vienotība" līdzinās alkatīgajam Kuzjam • IR.lv

Bērziņš: "Vienotība" līdzinās alkatīgajam Kuzjam

57
Dāvis Valbaks, F64

Saeimas priekšsēdētāja amata atdošana opozīcijai būtu labs žests

Pašlaik valdošās apvienības "Vienotība" darbību raksturo ambīciju saasināšanās un alkatība, viņi līdzinās alkatīgajam Kuzjam: "Visu man, man!", – tā LNT raidījumā "900 sekundes" otrdien sacīja ekspolitiķis Gundars Bērziņš (TP).

Bērziņš vairākkārt uzsvēra, ka "Vienotības" rindās dominē alkatība. Saeimas priekšsēdētāja vēlēšanas būšot lakmusa papīrītis "Vienotības" alkatības noteikšanai. Pēc ekspolitiķa domām, šī amata atdošana opozīcijai būtu labs žests ''Saskaņas centram" (SC) ar domu – "mēs gribam, lai jūs palīdzat mums". Ja "Vienotība" nedabūs Saeimas priekšsēdētāja amatu, tas liecinās par lielām problēmām šai apvienībai, uzskata TP ideologs.

Šķietamā stabilitāte pēc vēlēšanu rezultātiem un "Vienotības" pārliecinošā uzvara patiesībā esot nestabila, jo viena politiskā spēka vietā darbojas vairāki. "Neviens pirms vēlēšanām neteica, ka [Aigaram] Štokenbergam (SCP) būs veto tiesības, lai izmestu "Visu Latvijai!" – TB/LNNK no koalīcijas un paņemtu viņiem paredzēto tieslietu ministra amatu," sacīja Bērziņš. "Ar VL izmešanu Štokenbergs ieguvis amatu, nevis pasniedzis roku SC nonākšanai valdībā. Tas ir Štokenberga krēsliņš," skaidroja TP pārstāvis un piebilda, ka "alkatība labu galu nenesīs".

Bērziņš uzskata, ka jaunajā valdībā ir vairāki ievainojami ministri, piemēram, iekšlietu ministra kandidāte Linda Mūrniece (JL) un kultūras ministra kandidāte Sarmīte Ēlerte (PS), kura deklarē sabiedrības viedokļa respektēšanu, bet pati to neievērojot. "Politiķim ir jāzina divas lietas: jāprot pastāstīt, kā būs, un pēc tam – kāpēc nav tā, kā vajadzēja," klāstīja Bērziņš, piebilstot, ka tieši ar to pašlaik nodarbojas Ēlerte.

Savukārt situācija ar veselības ministra nominēšanu un interesi par šo amatu, pēc Bērziņa teiktā, liecina par attieksmi pret šo nozari. "Jaunajā valdībā veselības ministrs sēdēs vistālāk no premjera – pašā stūrītī tālākajā galda galā," sacīja ekspolitiķis. Viņaprāt, uz šo amatu kandidātiem bija jāstāv rindā, jo sabiedrība gaida risinājumus šajā jomā. Zaļo un zemnieku savienība, kurai tika veselības ministra amats, šai jomai piegāja ļoti nopietni, iekļaujot valdības deklarācijā punktu, ka pamatfinansējums nozarei nākamgad netiks samazināts un pievienotās vērtības nodokļa likme medikamentiem netiks palielināta.

Komentāri (57)

marčiks 02.11.2010. 10.11

Man ir apnicis klausīties gundarbērziņu, bendiku un sudrabu apvienotā kora “Vaimanuvaimanība” gaudošanu. Tauta ir pirms mēneša izdarījusi izvēli. Jā, valdības veidošanas process varēja būt elegantāks. Jā, jaunajai valdībai būs jāpieņem daudz grūtu lēmumu, kuri, iespējams, neveicinās iedzīvotāju atbalstu. Jā, Latvijas politiskajā sistēmā joprojām ir vairāki trūkumi. Bet, lūdzu, atļaujiet kādu laiciņu jaunievēlētajai varai pastrādāt un parādīt savas spējas, nevis gaudojiet par Saeimas atlaišanu, Biškeku, sabrukumu, nāvi un kapiem. Kad Sudraba/Bērziņš ir tikko izvārījusi /-is zupu, tad viņi taču, liekas, vispirms to pagaršo, nevis uzreiz gānās, kāda žļurga atkal sanākusi un pēc tam vēl iečurā tajā.

+44
-5
Atbildēt

0

Una Grinberga 02.11.2010. 10.12

:D :D :D Foršs joks! Bērziņš – veselības sistēmas sačakarētājs/aptaukotājs tagad mācīs, kā vadīt to?

+30
0
Atbildēt

0

Agnese Lûse 02.11.2010. 10.12

Oij,kas to teica būtu labāk izmantojis iespēju paklusēt :) lai labāk paskatās uz savu ašistu apetīti visus šos gadus par kuru nemitīgi rādīja gan De-Facto (LTV),gan Nekā Personīga (TV3)… Pietiek tikai paskatīties uz Bērziņa nobaroto seju,lai saprastu,cik paši alkatīgi ir barojušies uz valsts rēķina,bet tagad sasista sile..ko pierāda kārtējo ašistu uzņēmēju,ja vispār viņu var saukt par uzņēmējiem, pareizāk saukt par kampējiem,bankrotiem !
Bet ja tā nopietni,es domāju ka ašisti grib radīt plaisu starp Vienotību uz ZZS,teikdami lūk kā Vienotība ir jūs piečakarējusi…

+29
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu