Puse iedzīvotāju atbalsta valdību bez VL–TB/LNNK • IR.lv

Puse iedzīvotāju atbalsta valdību bez VL–TB/LNNK

29
VL-TB/LNNK dibināšanas kongress. Autors: Kaspars Krafts, F64

Aptauja: teju trešdaļa ir par Nacionālās apvienības iekļaušanu jaunajā koalīcijā

Nedaudz vairāk kā puse ekonomiski aktīvo iedzīvotāju jeb 51% atbalsta valdības veidošanas sarunas vadošās apvienības "Vienotība" lēmumu jaunajā koalīcijā neiesaistīt Nacionālo apvienību ""Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" (VL–TB/LNNK). Tā liecina oktobra beigās sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" veiktā aptauja, vēsta aģentūra BNS.

No šo lēmumu atbalstošajiem respondentiem lielākā daļa – 30% – tam piekrīt pilnībā, savukārt 21% aptaujāto atzinuši, ka sliecas drīzāk atbalstīt šādu lēmumu.

Pretējs viedoklis ir 28% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju – "Vienotības" izvēli pilnībā neatbalsta 13%, to sliecas drīzāk neatbalstīt 15% respondentu. Aptuveni piektajai daļai aptaujāto nebija konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauju "TNS Latvia" veica sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu "900 sekundes" laikā no 26. līdz 28.oktobrim, ar interneta starpniecību aptaujājot 500 ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Jau vēstīts, ka "Vienotības" valde pagājušajā nedēļā paziņoja par lēmumu veidot jauno valdību kopā ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

Komentāri (29)

Lng 01.11.2010. 11.22

Esmu pārliecināts ja būtu iepriekš zināms ka Vienotība veidos valdību bez VL-TB/LNNK vēlēšanu rezultāts būtu citāds.Otrkārt viss, kas pēdējā laikā notiek sadarbībā ar LNT un kas attiecas uz valdības veidošanu, nerada uzticību vai ziņas ir objektīvas.Vēlēšanas beigušās bet PLL vēlme iriebt konkurentiem palikusi.

+12
0
Atbildēt

0

Janis 01.11.2010. 10.41

Kur ir aptaujas respondentu sadalījums pa tautībām?

Ir bezjēdzīgi šādu aptauju vispār apskatīt, ja nav šāda sadalījuma.
Mēs taču zinam, ka bezmaz katram 3 LV iedzīvotājam liekas, ka VL ir “фашисти” vai kaut kas tamlīdzīgs.

+15
-3
Atbildēt

0

buchamona 01.11.2010. 10.38

Aptaujas rezultaati liecina tikai par to, ka ja Vienotiiba savu patieso attieksmi pret VL/LNNK buutu paudusi pirms veeleshanaam, veeleeshanu rezultaati buutiski atshkirtos no shobriid esoshajiem. Cik shaada Vienotiibas pirmsveeleshanu taktika ir atbilstosha ~ godiigai politikai~ – tas laikam ir jaaizdomaa katram veeleetaajam pasham :))

+13
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu