Lembergs: ministru izvēlē jārēķinās ar sabiedrības viedokli • IR.lv

Lembergs: ministru izvēlē jārēķinās ar sabiedrības viedokli

49
Andrejs Terentjevs, F64

Ventspils mērs bažījas par oligarhu ietekmi tieslietu ministra izvēlē

Izvēloties jaunās valdības ministrus, jāņem vērā sabiedrības viedoklis, šādu nostāju pirmdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" paudis Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvis Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"), citē aģentūra BNS.

"Es domāju, ka Ints Dālderis neatkarības gados ir viens no labākajiem, ja ne labākais kultūras ministrs. Tur ir plašs sabiedrības atbalsts viņam.. Ignorēt sabiedrības viedokli nedrīkst," teica  Lembergs. Viņaprāt, nedrīkst neņemt vērā sabiedrības vēlēšanās pausto viedokli vai, piemēram, profesionālās nevalstiskās organizācijas, kuras pauž attieksmi pret to vai citu ministru amata kandidātu, ar to, iespējams, domājot iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci (''Vienotība'', JL), kura vēlētāju svītrojumu dēļ netika ievēlēta 10.Saeimā un saņēmusi policistu arodbiedrības kritiku.

Atzīstot, ka joprojām nav pilnīgas skaidrības ar ministru kandidātiem un valdības deklarāciju, Lembergs neatklāja, vai iebildīs pret Aigara Štokenberga (''Vienotība'', SCP) kandidatūru tieslietu ministra amatam, atreferē aģentūra LETA. "Ir zināmas bažas, kas saistītas ar oligarhu ietekmi," par tieslietu ministra kandidatūru sacīja Lembergs.

Jau vēstīts, ka ZZS pirmdien valdes sēdē lemj par dalību jaunajā valdībā, kā arī ministru amatu kandidātu apstiprināšanu. Lembergs gan neparedz, ka pēc ZZS valdes sēdes kaut kas varētu mainīties. Viņš joprojām pauž pārliecību, ka piedāvātā sfēru sadale ir neizdevīga ZZS.

"Protams, tas, ka Zaļo un zemnieku savienība pagājušajā nedēļā uzņēmusies ļoti smagas un finansiāli ļoti ietilpīgas nozares, jāsaka, visproblemātiskākās, tas politiski nav gudri no ZZS viedokļa. Savukārt "Vienotība" uzvarējusi. Nu, ko? Slikti, ka ZZS zaudējusi," sacīja Ventspils mērs norādot, ZZS sfēru sadalē ir ''apspēlēta''. Viņš skaidroja, ka, piemēram, labklājības un veselības jomas ir finansiāli visietilpīgākās jomas, kuras gaida arī attiecīgs budžeta samazinājums. "Svarīgi ir, uz kādiem nosacījumiem ZZS ņem to pašu Veselības ministriju. Kā man teica, tad Dombrovskis bija solījis atbalstu. Bet tas tāds stiepjams jēdziens. Droši vien vajadzētu vienoties par precīzākiem ierakstiem, ko nozīmē šis atbalsts, lai viņš nav tāds izplūdis," sacīja Lembergs.

Pēc patlaban piedāvātā modeļa, jaunās koalīcijas topošajā valdībā ZZS iecerēts atvēlēt sešas, "Vienotībai" – septiņas ministrijas. ZZS iegūs zemkopības, apvienotās vides un reģionālās attīstības, izglītības un zinātnes, labklājības, satiksmes un veselības ministra amatus. Savukārt "Vienotībai" būs finanšu, ārlietu, ekonomikas, aizsardzības, kultūras, iekšlietu un tieslietu ministra amati.

Komentāri (49)

disassociative 01.11.2010. 09.12

Kopš kura laika šo zēnu interesē sabiedrības viedoklis?! Viņam uz visiem nospļauties! Un vienmēr tā ir bijis!

+21
-1
Atbildēt

3

    Edzs > disassociative 02.11.2010. 13.32

    @betijacelmale
    jaa, ta tas varetu but Betij, – Gorbunovs ari izskatijas simpatisks un bija ar labam manierem un tomer maceja panakt ka vinja viedoklis tiek uzklausits. :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > disassociative 02.11.2010. 09.14

    Es domāju, ka spēju liekuļot cilvēks apgūst mācoties augstākajā partijas skolā. Tāpat, kā spēju manipulēt ar cilvēkiem.
    ZZS, ja nemaldos, vairākiem ir šī izglītība.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > disassociative 01.11.2010. 20.17

    @alias
    _…sabiedrības viedoklis?! Viņam uz visiem nospļauties! Un vienmēr tā ir bijis!_
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    shoreiz tu fundamentali kljudies. Lembis vienmer un visur ir centies labi izskatities, tapat uzvedas ari ZZS un absoluti visas strukturas kas ir vinja ietekme, vinjam pieder vai ir vinjam padotas. nezinu kas vinjiem ir iedresejis sho uzvedibas kodu, vai tas butu Hanbergs vai Jakubans. NRA ja to salidzina ar citam dienas avizem ir vienmer vairak aptekajusi savu lasitaju, vismaz tada ir centusies izskatities.
    ja teiksi ka tas ir liekuligi, – jaa, piekritishu. tachu shi uzvediba ir vienmer bijusi visu vinju panakumu pamats. tikai ar to varam izskaidrot Lemberga paradoksu – smagos noziegumos apsudzetais u.t.t un reize liela dalja valsts un sabiedribas velamakais premjera kandidats, ar to varam izskaidrot ZZS maku vienmer un visur atrasties pozicija – _…mes esam labi jo esam pret kashkji, mes visiem deram jo esam par mieru…_ , nu apmeram ta.
    arogance, augstpratiga attieksme pret savu elektoratu, slikta komunikacija vai atklats neslepts pofigisms ir raksturiga pilnigi visam citam varas partijam. “Vienotiba” kuras atbalstitaji te pulcejamies un par kuru ari es balsoju diemzhel nav iznjemums.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 01.11.2010. 09.17

“Ventspils mērs bažījas par oligarhu ietekmi tieslietu ministra izvēlē””

Laikam šo viņš domā par sevi, jo pats jau visvairāk ir ieinteresēts TM amatā, kā mēs jau to redzējām un redzam!
Liekulis!

+18
-1
Atbildēt

0

marčiks 01.11.2010. 09.29

Teātris. Ēlertei arī ir ievērojams sabiedrības atbalsts, tāpat kā Dālderim. Lai gan jāatzīst, ka doma par to, ka pie viena galda koalīcijas padomē sēdēs gan “pati galvenā sorosīte”, gan “smagos kriminālnoziegumos apsūdzētais”, gan viņa “stipendiāti”, izraisa zināmu jautrību.

Lemberga bažas par oligarhu ietekmi arī laba anekdote. Varbūt hūtainim no, kā runā, pārāk biežas šnabja lietošanas, piemetusies šizofrēnija un šis sācis bažīties pats par savu negatīvo ietekmi. Es ar es pa četriem pāriem aizeju uz koru kariem…

+15
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu