Mūrniece IeM dienestus vairs neaizstāvēs • IR.lv

Mūrniece IeM dienestus vairs neaizstāvēs

46
Evakuētā Kundziņsala 2010.gada jūlijā. Autors: Lauris Vīksne, F64

Ministre: dienestu vadītāji manā aizvējā jutušies pārāk ērti

Pašreizējā iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība", JL) pēc apstiprināšanas jaunajā valdībā no Iekšlietu ministrijas (IeM) dienestu vadītājiem prasīs lielāku atbildību, aktīvāku komunikāciju ar sabiedrību un vairs tos tik aktīvi neaizstāvēs, vēsta aģentūra BNS.

Jau vēstīts, ka Mūrniece, visticamāk, arī turpmāk vadīs IeM, jo viņu šim amatam izvirzījusi apvienība "Vienotība".

Politiķe atzinusi, ka pēc valdības apstiprināšanas nolēmusi daudz ko mainīt attiecībā uz dienestu vadītājiem. "Esmu viņus sargājusi visu laiku un pasargājusi no visa sliktā, un tas sliktais ir asociējies ar mani. Tad turpmāk viņiem būs jābūt patstāvīgākiem un jāatbild pašiem par saviem lēmumiem, un es nemetīšos viņus akli aizstāvēt, kā tas bijis daudzos gadījumos līdz šim," norādīja Mūrniece.

Par piemēriem dienestu vadītāju aizstāvībā viņa minēja skandalozo Bauskas gadījumu un Kundziņsalu. "Piemēram, Bauskas gadījums – ne jau es sūtīju uz šo pilsētu specvienību "Alfu", ne es zināju, ka viņi uz turieni brauca. Attiecībā uz ugunsdzēsējiem tieši tāpat par Kundziņsalu, kad tika pārmests, ka nebija īsti tā, kā vajadzēja būt, un es nostājos ugunsdzēsēju pusē. Esmu nostājusies robežsargu pusē par to, ka pārmests, ka iet kontrabanda pāri," klāstīja ministre.

Mūrniece uzskata, ka dienestu vadītāji viņas aizvējā esot jutušies pārāk ērti. Tādēļ viņa iecerējusi prasīt lielāku atbildību, aktīvāku darbu un komunikāciju ar sabiedrību. "IeM dienestiem ir svarīgi, lai sabiedrība saprastu, ko viņi dara. Līdz šim viņi izvairījušies vai nelabprāt komunicējuši," kritiku pauda ministre.

Ministre gan paudusi, ka neviens no dienestu vadītājiem amatu nezaudēs, kaut līdz šim pieredzētos gadījumos dažiem priekšniekus noteikti vajadzēja no amata atbrīvot.

Jau vēstīts – lai gan Saeimas vēlēšanās Mūrniece nav guvusi pietiekamu vēlētāju atbalstu, lai iekļūtu parlamentā, "Vienotība" viņu izvirzījusi iekšlietu ministres amatam.

Komentāri (46)

buchamona 31.10.2010. 12.12

Man liekas, ka Murnieces ~ vaajais punkts~ ir nevis tas, ka vinja paaraak aizstaav savus padotos, priekshniekam tas ir jaadara, bet gan tas, ka biezhi vien vinja nevalda paar savaam pirmaa mirklja emocijaam, vai arii nesaprot robezhas, kuras nedriikst paarkaapt. Divi piemeeri – kad Afganistaanaa krita muusu karaviirs, vinja peekshnji, buudama augsta valsts amatpersona, aicinaaja paartraukt sho misiju – taas ir taadas sievishkiigas emocijas, bet ne iekshlietu ministres riiciiba. Otrkaart, cik sapratu no komentaariem, Muurniece, buudama iekshlietu ministre, ir iesaistiijusies pirmsveeleeshanu diskusijaas un tas nu galiigi nav savienojams ar iekshlietu minisra kreeslu

+11
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 31.10.2010. 12.20

Pieņemot, ka te drīz saradīsies kvēlākie Lindas Mūrnieces kritiķi, aicinu viņus padiskutēt par tēmu – kas tad īsti notika Bauskā un kas tur tika nepareizi darīts?

Mans viedoklis – nekā nepareiza tur nebija, tikai mums nepatika atziņa, ka jebkurā normālā demokrātiskā valstī protestējot neatļautā veidā ir sekas tā kā pienākas – un neviens nekur neatkāpjas un neplēš kreklu un nebļauj par netaisnību.

Vispirms fakti:
1) Protesta forma – ceļa bloķēšana. Nelikumīga? You bet it.
2) Cilvēkiem tika lūgts kaut vai daļēji atbrīvot braucamo daļu? Tika lūgts.
3) Policijai bija tiesības pielietot spēku lai atbrīvotu blokādi? Bija.
4) Vai kāds cieta nopietni? Tā kā nē. Izņemot protams latviešu revolucionāro pašlepnumu.

+12
-4
Atbildēt

2

    piziks > andrisskrastins 07.11.2010. 23.00

    Pēci, šoreiz Tu esi precīzi loģisks pa visiem, Tevis saskaitītajiem, punktiem!
    Mazliet papildināšu:

    5. uz tiltiem izstumdētajiem baušķeniekiem pašiem pietrūka dūšas un paškritikas par sevis izāzēšanu noslānīt savas slimnīcas finansu ģēnijus, kuri tikai pēc “tilta” atzinās, ka nauda ir, bet jocīgos depozītos utml.
    6. Ja kādas fūres šofera pārinieks, kam nav pie stūres jāsēž, pēc pāris tumšajiem aliņiem par tilta bloķēšanu kādam Bauskas tiltu varonim būtu ievilcis ar monķirovku/riepu montējamo dzelzi un salauzis pāris kaulus, tad vari iedomāties, kāda brēka būtu sacelta, protams, pret Mūrnieci — par to, ka iekšlietnieki nav rīkojušies?!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > andrisskrastins 31.10.2010. 16.53

    Tā jau viss pareizi, tikai Alfai ir pārāk maza pieredze šādās situācijās. Tiem, kas tur bija tuvumā un bija apveltīti ar empātiju (Alfas večiem tā vienkārši ir atslēgta, lai spētu pildīt uzdevumus un varētu ar steku vai kāju iemaukt kā bērnam, tā sirmgalvim, ja vadība prasa), redzēja, ka makismums 10- 20 minūtes un cilvēki tāpat izklīstu, bet Alfas uzvedība izprovacēja to, ka tas prasīja vēl vairāk laika un, loģiski, tautas neapmierinātību.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Driimeris 31.10.2010. 13.22

Es personīgi izsvītroju Mūrnieci un Kristovski, tādēļ man ir diezgan nepatīkami, ka šiem cilvēkiem tagad būs ministru krēsli. Tomēr, kā teikts- katrai tautai ir tāda valdība kādu tā ir pelnījusi… acīmredzot bija vēlētāji, kuriem ir pieņemama un tuva šo personu rīcība.

+6
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu