Stradiņa slimnīcas teritorijā nojauc vecās ēkas • IR.lv

Stradiņa slimnīcas teritorijā nojauc vecās ēkas

27

Stradiņos iecerēts uzbūvēt divs jaunus korpusus un restaurēt vēsturisko mantojumu

Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcas teritorijā uzsāka ēku demontāža, lai atbrīvotu vietu slimnīcas jaunā korpusa būvlaukumam. Ceturtdien „Skonto būve” ekskavators nojauca 30.korpusu.

Pirmajā kārtā paredzēts nojaukt ap 30 ēkām ar kopējo platību 11 000 m2. Plānots, ka ēku demontāžas darbi ilgs līdz 2011.gada februārim.

Uzsākot būvniecību, mainīsies arī gājēju un automašīnu plūsma slimnīcas teritorijā, kā arī paredzami būtiski ierobežojumi autotransporta iebraukšanai un novietošanai slimnīcas teritorijā.

Jaunās ēkas celtniecību iecerēts uzsākt 2012.gadā.

Slimnīcas attīstības projekta finansēšana tiek veikta no valsts galvotā aizdevuma 46,4 miljoni latu apmērā un Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem (ERAF) 10 miljoni latu apmērā. Līdz 2012.gadam apgūstot 10 miljonus latu no ERAF, ir iespējas pretendēt uz vēl papildu 7 miljoniem latu.

Kopumā Stradiņa slimnīcas izstrādātais slimnīcas ēku kompleksa rekonstrukcijas projekts ietver daļēju ēku nojaukšanu, divu jaunu korpusu būvniecību, vēsturiskā mantojuma – Šmēlinga arhitektūras pieminekļu – restaurēšanu, izvietojot tur mācību un zinātnes parku.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu