Piesaka karu auto detaļu zādzībām • IR.lv

Piesaka karu auto detaļu zādzībām

29

Apdrošinātāji brīdina par KASKO polišu cenu iespējamo paaugstināšanu

Ja neizdosies apturēt automašīnu detaļu zādzību, apdrošinātāji brīdina, ka varētu palielināt KASKO polišu cenu. Apdrošinātāji šogad izmaksājuši pusmiljonu latu automašīnu īpašniekiem saistībā ar nozagtām auto detaļām, ziņo LETA par Latvijas Apdrošināšanas asociācijas prezidenta Jura Dumpja teikto.

Automašīnu detaļu marķēšana esot viens no labākajiem veidiem, kā mēģināt pasargāt savu auto, un, pat ja tiek nozagta kāda detaļa, to atrodot, var viegli noskaidrot detaļas patieso īpašnieku. Marķēšanas veidi esot dažādi, piemēram, pēdējo astoņu šasijas numurzīmju numuru iegravēšana automašīnas stiklotajās virsmās ar dimanta frēzi, savukārt īpašu ķīmisko marķējumu var ieraudzīt tikai ultravioletajā apgaismojumā.

Iecerēts arī izveidot piktogrammu, ko uzlīmēt uz automašīnas, kas informētu, ka auto detaļas ir marķētas. Šobrīd automašīnu drošības sistēmu ražotājs "Autonams" izsludinājis konkursu par uzlīmes dizainu. "Zaglis faktiski, redzot marķējumu stiklā, ir skaidri informēts, ka, šādu automobili nozogot, viņš to tālāk nevarēs realizēt," skaidroja "Autonama" pārdošanas un attīstības direktors Edvīns Panders. Marķieri nevar iznīcināt, neatstājot redzamus bojājumus.

Apdrošinātāji jau iepriekš ir brīdinājuši autoservisus neizmantot zagtas detaļas spēkratu labošanā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis informēja, ka šogad Rīgas reģionā reģistrētas 2500 zādzības no automašīnām. Zagļiem esot „tendence uz narkotiku lietošanu”, tāpēc nozagtās detaļas viņi pārdod. Ja kāds to nopērk, veidojas "barības ķēde". Tagad nolemts to pārraut, sadarbojoties visām ieinteresētajām pusēm. Policija ar saviem sadarbības partneriem piesaka karu automašīnu detaļu, tostarp spogulīšu, zagļiem, par ceturtdien preses konferencē uzsvērto ziņo BNS.

Laikraksta "Auto Info" galvenais redaktors Kaspars Bergmanis teica, ka pēc vairāku apzagtu lasītāju vēršanās redakcijā, žurnālisti izpētījuši, ka apdrošinātājiem pērnais gads radījis vismaz četru miljonu latu zaudējumus no trešo personu prettiesiskas darbības.

 

 

Komentāri (29)

ivetina 29.10.2010. 00.51

Ķīmisko tehnoloģiju var izmantot, arī marķējot automašīnas plastikāta detaļas, piemēram, pamperus…

PAMPERUS??? TIEŠĀM???

:D

0
0
Atbildēt

0

baiba_kalnmeiere 28.10.2010. 18.32

A kur skatās Mūrniece?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu