Šanhajā uzstādīto vēja tuneli cer pārdot par vismaz 700 000 latu • IR.lv

Šanhajā uzstādīto vēja tuneli cer pārdot par vismaz 700 000 latu

14
Austris Mailītis

Latvijas paviljona apmeklētāji nevar pateikt Latvijas atrašanās vietu

"World Expo 2010" Šanhajā apmeklējuši vairāk nekā 70 miljoni cilvēku, liecina informācija oficiālajā izstādes mājas lapā. Izstāde būs apskatāma vēl tikai nedēļu. Latvijas paviljona vēja tuneli iecerēts pārdot izsolē atsevišķi vai kopā ar paviljonu, pirmdien raksta “Diena”. Tuneļa sākotnējā cena būs 700 000 latu.

Expo oficiālais pilnvarotais pārstāvis Roberts Stafeckis laikrakstam pastāstīja, ka atkarībā no intereses un izsoles rezultātiem paviljons var tikt izpārdots divos veidos – viss Latvijas paviljons vai atsevišķi vēja tunelis.

Kā zināms, latvieši demonstrēja lidojumus SIA “Aerodium” radītajā vēja tunelī. Latvijas paviljonu līdz šim ir apmeklējuši 1,3 miljoni cilvēku, taču tuneļa apmeklētāju skaits bija ierobežots savas specifikas dēļ. Uzturoties darba vizītē Ķīnā, Valsts prezidents Valdis Zatlers Latvijas paviljonu nosauca par veiksmes stāstu. Viņš izteicies: ” Ķīnieši zin, kas ir Latvijas paviljons un ķīnieši zin, ka Latvijas paviljonā cilvēki lido. Latvijas paviljons ir veiksmes stāsts.” Taču avīze “Diena”, sarunājoties ar Latvijas paviljona apmeklētājiem, raksta, ka cilvēki zinājuši par Latvijas paviljonu, taču nav varējusi nosaukt, kur Latvija atrodas, jo informācija par valsti paviljonā bijusi trūcīga.

Valdības apstiprinātās Latvijas dalības izmaksas bija 2,55 miljoni latu. Jāatgādina, ka vasarā Aerodium valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns nāca klajā ar paziņojumu, ka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) vadītājs Andris Ozols Latvijas paviljona veidotājiem izstādē World Expo 2010 prasījis 8% no projekta līguma summas. Ozols to noliedza. Informācija tika nodota Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), kurš par Beitāna iesniegumu ir ierosinājis kriminālprocesu.

Izstādi Šanhajā atklāja 1.maijā, un tā norisināsies līdz 31.oktobrim.

Komentāri (14)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu