Rīgas ielu tīrīšanai var nepietikt līdzekļu • IR.lv

Rīgas ielu tīrīšanai var nepietikt līdzekļu

8
Jānis Saliņš, F64

Domes Satiksmes departaments prognozē situāciju, ja sniega būs tikpat, cik pērn

Rīgas domes Satiksmes departamentam (SD) līdz gada beigām var nepietikt finansējuma galvaspilsētas ielu tīrīšanai, ja sniega būs tikpat daudz kā pērnajā ziemā, vēsta aģentūra LETA.

Līdz gada beigām līdzekļu varētu pietikt tikai rīgas ielu un tiltu tīrīšanai. Ja sniega būs tikpat daudz, cik pērn, papildu finansējums būs nepieciešams rajona nozīmes ielu, kā arī piebraucamo ceļu tīrīšanai pie mācību un ārstniecības iestādēm, paziņojusi SD sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Prauliņa.

Iztērēto līdzekļu apjoms atkarīgs arī no tā, kad uzsnigs sniegs. Pašlaik ielu un tiltu uzturēšanai līdz decembra beigām atlikuši 1,9 miljoni latu. No tā ziemas darbiem paredzēti 1,4 miljoni latu, bet vēl 500 tūkstoši – bedrīšu remontam un citiem ielu uzturēšanas darbiem.

Sniegu no galvaspilsētas tiltu brauktuvēm saskaņā ar pašvaldības līgumu tīra SIA "Rīgas tilti", ielas – AS "Ceļu pārvalde", SIA "Roadex" un SIA "CP serviss".

Departamenta pārstāve arī piebilst, ka ielu un tiltu uzturēšanas dienesti varēs atvieglot braukšanas apstākļus atbilstoši pieejamajam finansējumam, bet slīdamību un sniegu uz brauktuvēm nokrišņu laikā pilnībā nebūs iespējams novērst.

Komentāri (8)

Arcijs 26.10.2010. 00.44

Varētu domāt, ka pagājušajā ziemā ielas bija notīrītas…

+2
0
Atbildēt

0

LAURIS 25.10.2010. 19.05

Galvenais ir uzbliezt ziemeļu 60 metrīgu tiltu. Nu vismaz līdz pusei, kā dienvidu tiltu

+2
0
Atbildēt

1

    daina_tabuna > LAURIS 25.10.2010. 23.28

    Tas būtu skaisti- liels tilts līdz pus Daugavai. Tāds apokaliptisks skats tiem, kas ierodas Rīgā pa jūŗu. Varētu pat ar nolūku necelt līdz galam un pārvērst par tūrisma objektu. Liepājai ir Kaŗostas cietums. Rīgai būtu Apokalipses pustilts.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

Andris 26.10.2010. 12.28

Kur tad palicis Ušakova slepenais ierocis – par dubultcenu nopirktas Ņivas ar sniega lāpstām? Ceru, ka vismaz puse no tām vēl spēj braukt. Ja tās palaist pa Rīgas ielām ar ātrumu 120 km/h, tās fiksi visu notīrīs.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu