Aicina padomniekus iecelt konkursa kārtībā • IR.lv

Aicina padomniekus iecelt konkursa kārtībā

26
Jānis Saliņš, F64

Iekšlietu darbinieku arodbiedrība: padomdevēju izvēlē jādomā par valsts interesēm

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA) aicina pārskatīt kārtību, kādā amatos ieceļ padomniekus, konsultantus un palīgus, izvēloties tos vienīgi konkursa kārtībā, ziņo aģentūra LETA.

Kā pamato LIDA pārstāvi, demokrātiskās valstīs valsts vai pašvaldības iestādes vadītāja padomnieka, konsultanta vai palīga amatos parasti izvēlas cilvēkus konkursa kārtībā, ja tiek domāts par valsts interesēm.

"Pretējā gadījumā, ieceļot šajos amatos pēc savējo būšanas, notiks tas, kas notika ar Latviju pēdējos gados, kad valsts ir nonākusi dziļā krīzē, valdība un parlaments zaudēja tautas uzticību, bet politiķi atsakās uzņemties atbildību, arī politisko atbildību," uzskata arodbiedrība.

LIDA norāda, ka 10.Saeimas deputātiem un jaunās valdības ministriem jāpārskata kārtība, kādā tiek iecelti amatos padomnieki, konsultanti vai palīgi, un turpmāk tie jāizvēlas konkursa kārtībā.

"Latvijā ir daudz spējīgu, pieredzējušu un strādāt gribošu cilvēku ar labām zināšanām un nav pamatota skaidrojuma, kādēļ šiem cilvēkiem tiek liegts izvirzīt savu kandidatūru augstāk minētos amatos. Pretējā gadījumā, ja tiks saglabāta esošā kārtība, ieceļot amatos savus draugus un radus, sabiedrība kārtējo reizi saskarsies ar gļēviem ministriem, deputātiem, kuri izvairās uzņemties politisko atbildību, vien par to kladzinot," akcentē LIDA.

LIDA reģistrēta šī gada augustā. Organizācijas valdē darbojas Ivars Muižzemnieks, Imants Metlāns, Andrejs Melnalksnis, Zintis Lācis un Armands Augustāns. Organizācija kļuva pazīstama ar iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces ("Vienotība") kritizēšanu.

Komentāri (26)

raimonds_bossltd 24.10.2010. 17.06

Ministram pašam jāizvēlas, kuru padomus tas vēlas uzklausīt. Savādi gan, ka Mūrniece par padomdevējiem bija izvēlējusies noziedzniekus Sausnīti un Kazjolu, bet prezidentam padomus čukstēja ausīs Vasjka Meļņiks.

+5
-1
Atbildēt

0

Janka, Janic 24.10.2010. 18.49

manupraat katram pašam jaaizveelas padomnieku , jo pats labaak zin ko vajag , ja tas ir bandits vai uzņeemeejs , nu tad ziniet ar kaadu ministru dariišana ,

+3
0
Atbildēt

0

egfoto 24.10.2010. 16.02

Stulbeņi, ko vēl neizdomās. Varbūt vēl ieteiks ārstus, kurus jāapmeklē, konkursa kārtībā izvēlēties?

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu