Vētras dēļ elektrības padeve traucēta 2000-3000 iedzīvotāju • IR.lv

Vētras dēļ elektrības padeve traucēta 2000-3000 iedzīvotāju

28
kāda Rīgas iela 22.oktobra rītā. Autors: Lauris Vīksne, F64

Naktī uz sestdienu sinoptiķi prognozē nepastāvīgus laikapstākļus

Energoapgāde piektdien vakarā Latvijā traucēta vai pārtraukta aptuveni diviem līdz trīs tūkstošiem Latvijas energokompānijas "Latvenergo" klientu, aģentūrai BNS pavēstījis "Latvenergo" ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Situācija energoapgādē ir ļoti mainīga – saremontētiem līniju posmiem Rietumu reģionos "pretī nāk" bojājumi citos reģionos, stātījis Siksnis. Pēc viņa vēstītā, vētra Latvijai iet pāri no rietumu uz ziemeļu pusi un pašlaik vislielākie bojājumi ir Limbažu un Smiltenes apkartnē.

Piektdien rīta pusē energoapgāde bija traucēta Ventspils, Talsu un Tukuma, kā arī Rēzeknes apkārtnē.

Daudzviet no Gotlandes nākošais ciklons atnesa lietu, slapju sniegu un sniegu. Piektdien no rīta vietām Latvijā pat izveidojās neliela sniega sega: Skultē 3 centimetri (cm), Skrīveros, Alūksnē un Mērsragā 1 cm, Kolkā – mazāk par 0,5 cm. Latvijas austrumos vietām veidojās slapja sniega nogulums, kā arī apledojums, bet Liepājas un Ventspils pusē temperatūras kontrastu ietekmē no rīta ducināja pērkons. Savukārt Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājaslapā atrodamā informācija liecina, ka Liepājā un Ventspilī vējš brāzmās sasniedza 27 metrus sekundē m/s, Pāvilostā 25 m/s, Rīgā 24 m/s, bet Ainažos 22 m/s.

Arī naktī uz sestdienu sinoptiķi prognozē nepastāvīgus laika apstākļus. Ciklonam virzoties tālāk uz ziemeļaustrumiem, vietām vēl gaidāmi nokrišņi – lietus, austrumu rajonos arī slapjš sniegs, tādēļ ceļi Vidzemē un Latgalē atsevišķos posmos var būt slideni. Līdz pusnaktij Rīgas jūras līča Vidzemes piekrastē un Rīgā saglabāsies rietumu vējš brāzmās līdz 20-22 m/s.

Sestdien Kurzemei pietuvosies zema spiediena ieplaka, tādēļ atkal gaidāmi nokrišņi. Pūtīs mēreni stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš, brāzmās 15-18 m/s.

Komentāri (28)

daina_tabuna 23.10.2010. 11.58

Lasu un brīnos. Es pat nepamanīju, ka vējš būtu diezko liels. Vakarā ap deviņiem bija skraji mākonīši caur kuriem vīdēja apaļš mēness, ap desmitiem kaut kas pilināja un nedaudz bija vējelis, bet tā visa diena bija saulaina un jauka sākot no 11- 12.

Šodien gan draņķīgs. Bet nekāda dižā vēja nav.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu