"Stendera sabiedrība" iesniedz maksātnespējas pieteikumu • IR.lv

"Stendera sabiedrība" iesniedz maksātnespējas pieteikumu

28
Ieva Čīka, LETA

Bērziņš: Uztraukumam par "Stendera ziepju fabrika" attīstību nav pamata

SIA "Stendera sabiedrība" tiesā iesniegusi maksātnespējas pieteikumu, piektdien vēsta LETA. Viens no uzņēmuma līdzīpašniekiem Jānis Bērziņš atklājis, ka ekonomisko grūtību apstākļos “Stendera sabiedrības” mazāk veiksmīgos uzņēmumus nākas likvidēt.

"Pieteikums tiesiskās aizsardzības procesam tika iesniegts, jo radās iespēja atjaunot uzņēmuma īpašumā esošā atpūtas kompleksa "Rožmalas" darbību. Diemžēl uzņēmuma izstrādātais attīstības plāns neguva iesaistīto pušu atsaucību un SIA "Stendera sabiedrība" spiesta iesniegt maksātnespējas pieteikumu," norāda viens no "Stendera sabiedrības" līdzīpašniekiem Jānis Bērziņš.

Pēc "Firmas.lv" datiem, 2009.gadā "Stendera sabiedrības" apgrozījums bija 2261 lats, bet zaudējumi – 130 234 lati. Savukārt 2008.gadu "Stendera sabiedrība" noslēdza ar 0,14 miljonu latu zaudējumiem, bet tās apgrozījums bija 45 100 lati.

Bērziņš stāsta, ka Latvijas ekonomiskās izaugsmes laikā tika izmantota iespēja dibināt jaunus uzņēmumus, tomēr, sākoties ekonomiskajai lejupslīdei firma bijusi spiesta mazāk veiksmīgos uzņēmumus likvidēt.

Līdzīpašnieks uzsvēris, ka uztraukumam par SIA "Stendera ziepju fabrika" turpmāko attīstību nav pamata. ""Stendera ziepju fabrika" ir stabila kompānija, kas sekmīgi turpina savu attīstību. Tas ir pilnībā neatkarīgs un nesaistīts uzņēmums ar "Emīla Gustava šokolādi" un citiem ar "Stenders" vārdu nosauktiem uzņēmumiem, un ar šīm kompānijām saistītie procesi nekādā veidā neietekmē "Stendera ziepju fabrikas" darbību un biznesa attīstību," sacīja Bērziņš.

Līdzīpašnieks stāsta, ka "Stendera ziepju fabrikas" tirdzniecībā ieviesta jaunā dabīgā matu kosmētika ar inovatīvu "Eccocert" izejvielu, oktobrī tika atvērti divi jauni veikali Lietuvā, novembra sākumā tiks atvērts kārtējais veikals Igaunijā un pirmais veikals Saūda Arābijā. Līdz 2010.gada beigām tiek plānots atvērt vēl vismaz 15 jaunus veikalus, galvenokārt Ķīnā un Krievijā, tādejādi sasniedzot gandrīz 200 "Stenders" veikalu lielu tīklu pasaulē.

Komentāri (28)

Rasma Brutāne 23.10.2010. 08.01

A Rožmalās kādus 3 gadus atpakaļ bija garšīgi…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu