Jaunā VID ēka varētu izmaksāt 35 miljonus latu • IR.lv

Jaunā VID ēka varētu izmaksāt 35 miljonus latu

11

VID administrācijas ēku Mežaparkā iecerēts uzbūvēt un nodot 2014.gadā

Rīgas pilsētas būvvaldē iesniegts skiču projekts Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administratīvās ēkas kompleksam Mežaparkā, Talejas ielā 1. Būvniecības konkursu iecerēts izsludināt nākamā gada pavasarī, bet būvniecību pabeigt 2014.gadā. Kopumā kompleksa būvniecība varētu izmaksāt ap 50 miljoniem eiro (35,1 miljonu latu), taču precīzas izmaksas būs zināmas, noslēdzoties konkursam.

Finanšu ministrs Einars Repše norādījis, ka šo projektu Valda Dombrovska valdība ir saņēmusi mantojumā no iepriekšējām valdībām, kad tika izsludināts konkurss par privātā investora piesaisti, vēsta BNS. Pēc viņa teiktā, būtiski ir nodrošināt pēc iespējas zemākas projekta kopējās būvniecības izmaksas, kas nozīmētu salīdzinoši mazākas investīcijas, kā arī nākotnē zemāku telpu nomas maksu.

Iecerēts, ka jaunās biroju ēkas kopējā platība būs aptuveni 45,6 tūkstoši kvadrātmetru. No tiem 34 tūkstošus aizņems telpas, kur varētu strādāt 2500 darbinieku. Šobrīd Rīgā VID savām vajadzībām nomā telpas 14 objektos.

Tiks sludināts starptautisks būvnieku konkurss, lai gan tajā būšot iestrādāti nosacījumi valsts interešu aizstāvībai. Piemēram, ka vismaz 80% no būvniecības darba apjoma ir jāveic vietējām būvkompānijām un ka visām ģenerāluzņēmēja un apakšuzņēmēju būvniecības izmaksām ir jābūt publiskām.

VID administratīvo ēku komplekss atradīsies jaunajā dzīvojamā un komercapbūves kvartālā „Ezerparks”, ko attīsta holdings „New Europe Real Estate”, kas ir SIA „Mežaparks SPV” īpašnieks. „Ezerparka” projektā līdz šim ir investēts ap 56 miljoniem eiro.

2008. gada maijā pēc konkursa VAS „Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) un SIA „Mežaparks SPV” noslēdza līgumu par kopuzņēmuma SIA „Biroju centrs Ezerparks” izveidi ar mērķi uzbūvēt un apsaimniekot biroja ēku VID struktūrvienību vajadzībām. Uzņēmuma pamatkapitālā, saskaņā ar līgumu, valsts ieguldīja 3,2 miljonus latu, bet „Mežaparks SPV” – mantisko un naudas ieguldījumu gandrīz 9 miljonus latu apmērā. "Mežaparks SPV" valdes priekšsēdētājs ir bijušais Rīgas mērs Gundars Bojārs (LPP/LC).

Komentāri (11)

archoftriumph 20.10.2010. 08.06

vai tieshaam to vaskevica dariijumu ar zemi nevar pagriezt atpakalj un vainiigos sodiit? nav VIDam vajadziigs atrasties mezaparkaa, ir daudzas leetaakas un piebrauksanai eertaakas vietas rigaa vai rajonaa.

+5
0
Atbildēt

0

Senda Kronberga 19.10.2010. 20.41

Jauki. Tik varam atkal noskatīties, kā viens no otra pārņem kkādus mantojumus, un aiziet mūsu nodokļu nauda. Nākošajai valdībai būs atkal kkādi mantojumi, aiznākošajai atkal citi. Tā jau tās rokas sevi mazgā. Un protams, valdes priekšsēdētājs, bijušais Rīgas mērs. Cerams viņam nebūs pārāk smagi panest visu to naudu. Nabadzīgi dzīvojam..
Pienāks diez kādreiz tāda politiskā apokalipse, kad kāds kautvai ierunātos par to, lai bijušie deputāti ar likumu nedrīstētu nonākt valdēs, kas balsties uz iepriekšējiem amatiem valts iestādēs, neļautu arī nākotnē nonākt interešu konfliktu stadijā?

+5
0
Atbildēt

0

archoftriumph 19.10.2010. 21.30

jaaatzist ka praatiigi – ar vienu boeing varees visu VID pie vietas nolikt, liidziigi kaa amerikas vienaa stataa tas jau notika :) VIDam buus iemsls kljuut pret iedziivotaajiem draudziigaakam…

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu