Avīze: Zatleram neitrāla pozīcija par SC valdībā • IR.lv

Avīze: Zatleram neitrāla pozīcija par SC valdībā

60
Raitis Plauks, F64

Dombrovskim doti mājieni par „Visu Latvijai” klātbūtni valdībā

Valsts prezidentam Valdim Zatleram esot neitrāla pozīcija par „Saskaņas centra” (SC) aicināšanu koalīcijā, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, šodien raksta „Diena”. Savukārt mājieni doti par „Visu Latvijai” (VL), kuru aicināšanu koalīcijā varētu nesaprast Rietumi.

Laikraksta pastarpināti iegūtā informācija liecina, ka Valdim Dombrovskim ("Vienotība") doti mājieni, ka VL klātbūtni valdībā varētu nesaprast Rietumos, jo šīs partijas politiskā darbība ir bijusi nacionāli radikāla.

Zatlers konsultācijas ar partijām sāks piektdien, taču prezidentam tuvu stāvoši cilvēki jau tagad neformāli sazinās ar partiju līderiem, ziņo laikraksts.

Kā vēstīts „Dienā”, neformālās sarunās ar partiju pārstāvjiem cilvēki no Rīgas pils lūguši nesaistīt šo attieksmi ar vizīti Krievijā. To gan varot skaidrot ar valdības veidošanu, bet galvenokārt tāpēc , ka vizītes organizēšanai būtiska loma ir Ārlietu ministrijai, tāpēc tiekot gaidīts jaunais ārlietu ministrs, kā arī ekonomikas un iekšlietu ministri, kuriem Maskavā būtu jāparaksta līgumi.

Bijušais ārlietu ministrs Artis Pabriks („Vienotība”), lasot ārvalstu presi par Saeimas vēlēšanu rezultātiem, secinājis, ka "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) iekļaušana koalīcijā būtu kā Ahileja papēdis, kas var radīt nopietnas viedokļu sadursmes ārpolitikas lēmumu pieņemšanā.

Arī pēc manām domām jauno labējo spēku iekļaušana koalīcijā var radīt problēmas nākamajai valdībai, LNT raidījumā „900 sekundes” sacīja Pabriks.

 

Komentāri (60)

mjantons 12.10.2010. 09.08

Vai otrās šķiras vizīte Kremlī ir svarīgāka par vēlētāju mandātu? Pabriks jau paspējis šodien publiski izteikties par VL/LNNK/TB kā par ekstrēmu veidojumu, kuru apsaukā par tādu rietumu mēdiji. Tas nav vairāk Eiropiešu acīs kā interesants gadījums ar topošās koalīcijas satāvu. Pēc Pabrika loģikas Rubiks un SC ir paipuisīši un tiks apsveikti ES un Krievijā. Balsoju par Vienotību, bet ne par šādu jēlumu un ākstībām.

+27
-3
Atbildēt

5

    andrisskrastins > mjantons 12.10.2010. 10.49

    Nav gluži tā. Āboltiņa vēl pagājušo gadu provēja ar VL zēniem sastrādāties un tas beidzās diezgan bēdīgi. Līdz ar to neliels reāls pamatojums cemmei ir.

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    juhans > mjantons 13.10.2010. 09.50

    Pabrika “gumijas elastība” bija visiem labi saskatāma un novērtējama jau viņa iepriekšējās ministrēšanas laikā, bet … Vidzemes vēlēšanu apgabalā viņš esot izvirzījies 2. vietā. Ko te vēl vairāk piebilst.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    jirgensone_ieva > mjantons 12.10.2010. 10.49

    Pilnīgi tev piekrītu, Pabriks ir aizmirsi, ka abi ar Štokiju ir visparastākas politiskās prostitūtas, kas lai tiktu saeimā pagūlās zem Ēlertes lietussargiem un tagad jau paspēj VL/TB nosaukt par radikāļiem, smiekli nāk, Pabrikam jau nu vajadzētu zināt kādas ir nacionāli radikālas organizācijas eiropā. Piedodiet bet VL šaja pulkā vispār neiederas, kur nu vēl TB. Es gribētu teikt ka prostitūcija turpinās un diemžēl Vienotība sašķelsies.. neredzu kā to noturēt kopā, ja koalīcijā būtu SC un nebūtu VL/TB….
    Valdim vislabāķā izeja no šīs kloākas būtu gudri noformulējot viedokli, veidot valdību tikai ar ZZS…. tad neviens neko daudz pateikt nevarētu.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    LR Aizsardzības mini > mjantons 12.10.2010. 10.52

    Būšu ko palaidis garām? Kad viņa ar viņiem vēlējās sastrāda’ties?

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    LR Aizsardzības mini > mjantons 12.10.2010. 09.23

    Zini, brīžiem gribas izmantot PLL jūgenda leksiku un pateikt: “Pabriks lohs, Āboltiņa losene u.t.t. ” Neviens nav pat pamēģinājis sastrādāties ar VL, bet ir jau gatavi redzējumi par “radikalizāciju”…

    +17
    -2
    Atbildēt

    0

buchamona 12.10.2010. 09.02

…sarunās ar partiju pārstāvjiem cilvēki no Rīgas pils lūguši nesaistīt šo attieksmi ar vizīti Krievijā +++ parādījies mums jauns politisks spēks – “cilvēki no pils”. Tāds noslēpumains romantisms – kaut kas no spiegu romāna, vai Gulaga arhipelāga :) Ar ko tad var saistīt šo Rīgas pils rosīšanos koalīcijas veidošanas sakarā, ja ne ar Kremļa pīli, kuru putinieši palaida caur Regnum.ru? Rietumi nesapratīšot …:)

+23
-1
Atbildēt

2

    andrejs_kirsis > buchamona 12.10.2010. 13.32

    Fredis: “Eiropa mūs nesapratīs…”

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Guncītis > buchamona 12.10.2010. 10.01

    ir jāatbalsta Vienotība kopā ar ar VL. Kā teica Pakalniņa – ar Lāčplēša ausīm jāliek sadzirdēt jaunajiem valdības veidotājiem Latvijas nākotne.
    Ja kremliniem pēc scenārija šeit ir paredzētas nekārtības, tad viņi ar tām biedēs vienalga, vai tiks pie varas vai nē. Grieķijā komunistu urlas organizēja grautiņus regulāri, ar viņiem neviens politiski nekoķetēja – sēdināja karceros.
    Ja Latvijā atradīsies spēcīgas personas kas spēs pārkāpt kremlinu spiedienam, visi šeit dzīvos labāk – arī paši krievi.

    +18
    0
    Atbildēt

    0

daina_tabuna 12.10.2010. 09.44

Šī būtu īstā reize pateikt gan austrumiem, gan rietumiem, ka esam neatkarīga valsts un viņi var maziem solīšiem tipināt uz WC ar savām pamācībām. Tikai baidos, ka nevienam no Valdiem nepietiks drosmes. Un tā nebūtu nekāda diplomātija vai kompromisu meklēšana, ja VL-TB/LNNK nepaņemtu valdībā šī spiediena rezultātā. Tā būtu vājuma izrādīšana. Tikpat labi var vienkārši paziņot, ka Latvija nav neatkarīga valsts, jo kaut kādi ārzemnieki var norādīt, ka 7,67% Latvijas iedzīvotāju ir ar kaut kādu nepareizu domāšanu.

+21
0
Atbildēt

3

    dro > daina_tabuna 13.10.2010. 10.12

    Dolārs. Šoreiz varu piekrist. VadĀtājiem jāsaprot, ka esam aizņēmušies tikai naudu, nevis valsti:)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    LR Aizsardzības mini > daina_tabuna 12.10.2010. 09.46

    Es tev piekrītu par visiem 100%, bet vai V.Z. spēs to izdarīt? Aivara izteikumi par SVF un zviedru bankām, V.D. biklais paklausīgums “V” mammām….

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > daina_tabuna 12.10.2010. 10.01

    Zatleram vispar neviens neprasīja šajā procesā iejaukties. Nominē Dombrovski veidot valdību un stāvi kluss! Ja viņš uzskata, ka ļaujot Dombrovskim veidot valdību ir risks, ka valdībā nonāks VL-TB/LNNK un tādā veidā Zatlers netiks uz Maskavu (itkā tur nekad nebūtu bijis), tad varbūt lai uzreiz uztic valdības veidošanu Urbanovičam. Varēs uz Maskavu aizbraukt ne tikai šoreiz, bet vispār pēc prezidēšanas beigām uz turieni pārcelties- gan jau Puķins iedos kādu siltu vietiņu kā pateicību.

    +18
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu