Augulis: PB kāļus jauc ar burkāniem • IR.lv

Augulis: PB kāļus jauc ar burkāniem

38
Gints Ivuškāns, F64
Indra Sprance

Labklājības ministrs kategoriski pret ieteikumu konsolidēt budžetu uz pensionāru rēķina

Pasaules Bankas (PB) priekšlikumos nākamā gada budžeta konsolidācijai “kāļi ar burkāniem sajaukti kopā, īsti nepārzinot vietējo situāciju'', pirmdien žurnālistiem sacīja labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Amatpersona uzsvēra, ka Labklājības ministrija (LM) neatbalstīs nedz ar nodokļiem neapliekamā pensiju minimuma pazemināšanu, ne arī pensiju piemaksu par nostrādātajiem gadiem atcelšanu.

Vaicāts, vai budžeta konsolidāciju iespējams veikt, neizpildot PB ieteikumus, Augulis atbildēja apstiprinoši. Pēc viņa teiktā, PB ieteikumu izpilde radītu slogu uz valsts budžetu citā veidā – pašvaldībām būtu jāpalielina izdevumi dažādu veidu atbalstam, līdz ar to finansiāli šie ieteikumi neko nedodot.

Arī premjerministrs Valdis Dombrovskis (JL, “Vienotība”) žurnālistiem sacīja, ka valdība ņems vērā LM, nevis PB ieteikumus budžeta konsolidācijai sociālajā jomā.

Jau vēstīts, ka PB ieteikumi paredzēja samazināt ar nodokļiem neapliekamo minimumu pensijām līdz 80 latiem, vai arī atteikties no piemaksām pie pensijām. Iepriekš rakstīts arī par citiem PB ieteikumiem turpināt izglītības un veselības sistēmas reorganizāciju.

Komentāri (38)

andris902 11.10.2010. 23.02

…Kraukļu bars!…:))…ja pietrūktu par ko vaimanāt – būtu jāizdomā!?…. :))

+2
0
Atbildēt

0

maija_br 14.11.2010. 04.07

Mans Dievs, katras dzīvības avots un manas dzīvības avots, es ticu, ka Tu esi mans Tēvs un es esmu Tavs bērns. Es ticu, ka Tu mani mīli ar mīlestību, kurai nav robežu, un ar lielu maigumu mani velc pie sevis. Es ticu, Tēvs, bet aizvien pavairo manu ticību, cerību un mīlestību!

Es ticu, ka nakti un dienu Tu esi par mani nomodā un pat mats nekrīt no manas galvas bez Tavas ziņas. Es ticu Tavai bezgalīgajai gudrībai un tam, ka Tu zini, kas man ir vislabākais. Es ticu Tavam bez­galīgajam spēkam un tam, ka pat ļaunumu Tu spēj vērst par labu. Es ticu Tavai bezgalīgajai labestībai, es ticu, ka tiem, kas Tevi mīl, viss nāk par labu. Es ticu, Tēvs, bet aizvien pavairo manu ticību, cerību un mīlestību!

Māci man saskatīt Tavu tēvišķo mīlestību ik cilvēkā un ik lietā ap mani. Apredzība, es esmu kā bērns, kas nakts tumsā spiež ciešāk sava tēva roku. Es ticu, Tēvs, bet aizvien pavairo manu ticību, cerību un mīlestību!

Morics Mešlers

0
0
Atbildēt

0

lismanis 12.10.2010. 10.16

incanti, angliski ir “apples and oranges”, latviski ir “kāļi un burkāni”? :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu