Lietuvas prāmī, iespējams, uzsprādzis kravas auto • IR.lv

Lietuvas prāmī, iespējams, uzsprādzis kravas auto

33
Lietuvas prāmis "Lisco Gloria" Baltijas jūrā. Avots: AFP/LETA

Latvijas iedzīvotājus no avarējušā kuģa nogādās Klaipēdā

Iespējams, jau svētdien Lietuvas pilsētā Klaipēdā nogādās 15 Latvijas iedzīvotājus, kas atradās uz Lietuvai piederošā prāmja “Lisco Gloria”, vēsta Latvijas Radio (LR). Tikmēr pašu prāmi izdevies noenkurot Dānijas ūdeņos. Amatpersonas uzskata, ka ugunsgrēks noticis, jo nelaimes gadījuma dēļ kādā kravas mašīnā noticis sprādziens. Terorakta iespēja netiek pieļauta, vēsta Delfi.lt.

Negadījumā cieta divi Latvijas valstspiederīgie un abi jau izrakstīti no slimnīcas Ķīlē, Vācijā. Notiekošajam seko Ārlietu ministrijas pārstāvji, kas informāciju saņem no šim gadījumam izveidota krīzes centra, vēsta LR. 

Prāmis “Lisco Gloria”, visticamāk, aizdedzies kravas mašīnas eksplozijas dēļ kādā no kuģa apakšējiem klājiem, vēsta Delfi.lt. Tomēr amatpersonas uzskata, ka sprādziens kravas mašīnā bijis nelaimes gadījums un noticis tehniska bojājuma dēļ. Netiek pieļauta terorakta vai citu noziedzīgu nodarījumu iespēja, paziņojis vietējās pašvaldības pārstāvis Joahims Guts.

Jau ziņots, ka prāmis aizdegās naktī uz sestdienu, Baltijas jūrā netālu no Dānijai piederošas salas. No tā evakuēti visi uz kuģa bijušie 249 cilvēki, kas ir par 13 vairāk, nekā bija oficiālajā sarakstā, vēsta Latvijas Radio. Vakar vakarā kuģis noenkurots Dānijas teritoriālajos ūdeņos. Diviem Vācijas glābšanas vienības pārstāvjiem izdevies nokļūt uz kuģa un pabeigt noenkurošanu. Līdz šim no kuģa nav noplūdusi degviela, taču atbildīgās institūcijas paudušas gatavību nepieciešamības gadījumā likvidēt piesārņojumu.

2002.gadā būvētais prāmis ir 200 metru garš. Tas pieder rēderejai "DFDS Seaways".

Komentāri (33)

Zandulēns 10.10.2010. 20.07

Visai jauns kuģis, jāatzīmē.

0
0
Atbildēt

1

    photocom > Zandulēns 10.10.2010. 21.53

    Labots – bija kuģis tagad vēl peldoša lūžņu čupa..

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu