Francijas piekrastē avarē kuģis ar ķimikālijām • IR.lv

Francijas piekrastē avarē kuģis ar ķimikālijām

30
EPA/LETA

No grimstošā tankkuģa pēc sadursmes izglābts Latvijas valstspiederīgais

Atlantijas okeānā Francijas piekrastē pēc sadursmes ar kravas kuģi avarējis tankkuģis “Uranus” ar 6000 tonnām ķīmiskā šķīdinātāja, ziņo aģentūras LETA-AFP. Viens no 13 cilvēku apkalpes, kas patvērās glābšanas laivās, ir Latvijas valstspiederīgais.

"Uranus" ir stipri sasvēries, taču pagaidām dziļāk negrimst. Francijas velkonis sācis cietušo kuģi vilkt uz Brestas ostu. Avārijas vietā dežūrē Francijas karaflotes fregate, pagaidām piesārņojuma pazīmes nav novērotas.

“Uranus” bija ceļā no Itālijas uz Nīderlandi. Sadursme ar kravas kuģi “Hanjin Richzad”, kas kuģo zem Panamas karoga, notika puspiecos piektdienas naktī aptuveni 50 jūras jūdzes uz dienvidrietumiem no Uesānas salas. 2008.gadā būvētais 120 metrus garais tankkuģis “Uranus” kuģojis zem Maltas karoga.

Viens no tankkuģa jūrniekiem ir Latvijas valstspiederīgais, viens – Bulgārijas, pārējie ir filipīnieši un krievi. Jūrniekus izglābis helikopters, ziņo portāls France24.com.

Komentāri (30)

Aga, Čirka 09.10.2010. 12.55

Nu WTF? Jūra ir plaša, nav taču Gibraltārs. Bīstamās kravas nedrīkst transportēt tik bezatbildīgi!

0
0
Atbildēt

0

rozaa11 09.10.2010. 01.23

Nēsmu speciālists kuģos bet ja ir sasvēries mmhh diezvai bija pustukš.Jautājums jau vēl ir kādas ķimikālijas , īstēnībā jau te vajadzētu domāt pasaules limenī un tomēr sākt mērķtiecīgi sākt atteikties no vissām iespējamajām ,tomēr 21 gs daudzkur jau tomēr var izmantot alternatīvas (protams patērētājam sanāks dārgāk bet nevar jau visu pasauli pieķēzīt ka pašiem nav kur palikt).Ķiniešus tas gan ”ļoti iepriecinātu”.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu