Lidosta "airBaltic" apkalpos ar priekšapmaksu • IR.lv

Lidosta "airBaltic" apkalpos ar priekšapmaksu

20
Elmārs Rudzītis, F64

Aviokompānija atteikusies parakstīt lidostas piedāvāto mierizlīgumu

Starptautiskā lidosta "Rīga" no piektdienas, 8.oktobra, prasīs nacionālajai lidsabiedrībai AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") priekšapmaksu par sniegtajiem pakalpojumiem un, ja maksājums netiks veikts, pārtrauks pakalpojumu sniegšanu, vēsta biznesa portāls "Nozare.lv", atsaucoties uz lidostas sniegtu informāciju.

Lēmums par priekšapmaksas prasīšanu pieņemts tāpēc, ka "airBaltic" atteicies noslēgt lidostas "Rīga" piedāvāto mierizlīgumu strīdā par parādiem. Jau vēstīts, ka iepriekš lidosta bija iesniegusi tiesā prasību par ''airBaltic'' parādu nomaksu. Savukārt lidsabiedrība uzstāja, ka tai prasītā nauda nav jāmaksā, jo tās konkurentam ''Ryanair'' lidostas pakalpojumi tiek sniegti ar izdevīgākiem nosacījumiem, kādus vēlas arī ''airBaltic''. Aviokompānija iesniedza sūdzību Konkurences padomē (KP). Konfliktā toreiz neiejaucās ne Satiksmes ministrija (SM), ne KP, vienīgi satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) uzdeva uzņēmumiem panākt risinājumu.

Priekšapmaksa par pakalpojumiem "airBaltic" lidostai jāsamaksā līdz pulksten 12 piektdien, 8.oktobrī. Ja maksājums netiks veikts, lidosta no 8.oktobra puksten 16 pārtraukšot pakalpojumu sniegšanu "airBaltic". Lidosta "Rīga" drauda arī iesniegt tiesā papildu prasību par "airBaltic" parādu, kas patlaban jau pārsniedzot piecus miljonus latu. Parādsaistības veidojušās kopš 2009.gada beigām.

"airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags skaidro, ka pati aviokompānija ierosinājusi lidostai pāriet uz priekšapmaksu un vienlaikus nolīgt neatkarīgu auditorkompāniju, kas objektīvi novērtētu tarifus, lai visiem aviopārvadātājiem tie būtu vienādi un neradītu diskriminējošus konkurences nosacījumus. Patlaban "airBaltic" un tās pasažieri maksājot daudzkārt lielāku maksu par Rīgas lidostas pakalpojumiem nekā "kāda ārvalstu kompānija", sacījis Vanags.

SM "Nozare.lv" norādīts, ka iestāde informēta par lidostas lēmumu un uzskata – ja mierizlīguma noslēgšana ar "airBaltic" nav iespējama, vienīgais risinājums abu pušu konflikta atrisināšanai ir tiesa.

"Attiecībā uz "airBaltic" atteikumu slēgt mierizlīgumu uzskatām, ka uzņēmuma valde nav veikusi visas darbības, lai panāktu strīda atrisinājumu ārpus tiesvedības. Ja minēto darbību rezultātā aviokompānijai "airBaltic" radīsies zaudējumi, valsts kā akcionārs vērsīsies pret uzņēmuma valdi," brīdina SM.

Komentāri (20)

daina_tabuna 07.10.2010. 16.46

Skaista shēma. Lidosta airBaltic neapkalpo. Fliks lidmašīnas pārceļ uz Lietuvu un strādā no turienes. Zīmolu viņš jau ir savācis un tagad ar airBaltic vārdu varēs lidot viņa paša dibinātā aviokompānija, kurai turklāt vēl tagad na haļavu tiks arī lidmašīnas, kuras valsts nedabūs atpakaļ, jo jaunajā līgumā valstij nav iespēju noteikt to, no kuras lidostas airBaltic lidmašīnas lido.

+5
0
Atbildēt

1

    Agnija Matisāne > daina_tabuna 08.10.2010. 08.23

    Komentārs Viloram. Ja nemaldos , tad lidoostā saimnieko caurkritušie LNNK ar Gerhardu priekšgalā. Tikai nesaprotami , kāpēc Satiksmes ministrs atrodas kaut kādā Meksikā ( teikšu atklāti , nasaprotu , ko viņš tur dara ) , bet tajā pašā laikā apstājas lidoostas darbs. Interesanti , kas par to atbilēs, vai caurkritušais Gerhards.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

Liga Riga 08.10.2010. 01.52

Runājot par mūsu valsti, vai Jums neliekas dīvaini, ka Liepājas un Ventspils lidostas no Eiropas naudas ieguva katra tikai 2 milonus Eiro?! Par to pat nevar pagarināt skrejceliņus. Nauda bija dota attīstīt mazās lidostas. Krējumu ieguva Rīgas Lidosta – 13 miljonus.

Tāpēc jau Solveiga (par Solveigu sauc Solvitu Āboltiņu) lidostas padomē norīkoja savus cilvēkus, visus vecos atbrīvoja no Valsts lidostām! Iecēla ļoti nekompetentus cilvĒkus, kuri vispār neko no lidošanas nesaprot. Lai amati būtu.

+1
0
Atbildēt

1

    Liga Riga > Liga Riga 08.10.2010. 01.53

    Ilgu laiku iet strīdi ar Rīgas lidostu un aviokompāniju Airbaltik. Te speciālista viedoklis! “Jā, es arī to lasīju avīzēs un dzirdēju TV.Nevienlīdzība pakalpojumu apmaksā dažādām aviokompānijām pastāv. Lidosta grib ļoti daudz pelnīt. Var sagaidīt, ka aviokompānija atteiksies no vairākiem Lidostas pakalpojumiem, kurus nodrošinās sev paši. Air baltic ir jau nopirkuši nepieciešamās speciālās automašīnas lidmašīnu apkalpošanai un pieņēmuši personālu. Viens no mūsu darbiniekiem iestājās tur darbā par automehāniķi. Valsts mērogā izskatās ļoti neloģiski. Rīgas lidosta ir viena vienīga tāda mēroga lidosta Latvijā, arī visā Baltijā. Var teikt, ka tā prezentē valsti. Air Baltic ir it kā valsts aviokompānija, bet savā starpā naidojas un tiesājas. Tas taču tikai kaitē valsts prestižam.”

    0
    -1
    Atbildēt

    0

Agnese Lûse 07.10.2010. 23.46

Mobilā priekšapmaksas karte “Air Baltic” ;)))))

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu