Politiskā atbildība • IR.lv

Politiskā atbildība

5
Pauls Raudseps

Godīgums un kompetence izrādās spēcīgāki par naudu

Dažkārt var apčakarēt visus. Dažus var apčakarēt vienmēr. Bet nevar vienmēr visus apčakarēt.

Šo atziņu savulaik formulēja ASV prezidents Abrahams Linkolns, kurš bija gan gudrāks, gan godīgāks par vairākumu Latvijas (kā arī jebkuras citas pasaules valsts) politiķu. Viņa prātula varētu labi noderēt par moto 10.Saeimas vēlēšanām, kurās vecā, manipulācijās sakņotā politiskā kultūra cieta smagu sakāvi. Taču viens no svarīgākajiem jautājumiem nākamajiem četriem un vēl vairāk gadiem būs šāds: vai Latvijā tagad varēs izveidot jaunu politisko vidi, kuras svarīgākais elements būs politiķu atbildība vēlētāju priekšā?

Šīs vēlēšanas būs vērā ņemama mācība par to, kas politikā ir patiesa vērtība, un ne jau tikai tiem, kuri iedeva naudas kalnus vēlēšanu apvienībai Par labu Latviju! Turklāt PLL atbalstītāji – politbiznesa miljonāri – parādīja, kāpēc tādiem «biznesmeņiem» grūti izdzīvot bez atbalsta no labiem draugiem valdībā. Ja kāds iegulda projektā, kura atdeve uz katriem 110 000 iztērētu latu ir viens opozīcijā nīkstošs Saeimas deputāts, viņš nav ne spējīgs uzņēmējs, ne gudrs politiķis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu