Aivara Liepiņa Krapes laiks • IR.lv

Aivara Liepiņa Krapes laiks

31
Aivars Liepiņš, darbs no izstādes; Fotogrāfijas muzejs

Latvijas Fotogrāfijas muzejā no 6. oktobra skatāma fotogrāfa Aivara Liepiņa fotogrāfiju izstāde "Krapes. 2008. 05. 23.".

Izstādē ietvertas vairāk kā četrdesmit Aivara Liepiņa fotogrāfijas, kas uzņemtas fotoakcijas "Viena diena Ogrē " laikā 2008.gada 23.maijā.

Autors fiksējis Krapes iedzīvotāju ikdienas gaitas divdesmit četru stundu periodā. Fotogrāfijās redzama Vilma Leimane, skaldot malku sociālās dzīvojamās mājas pagalmā, jogurta "Jogijs" ražotne, uzņēmuma "Arikons" gateris, kur pārsvarā strādā sievietes, Jāņa Rancāna vadītā zemnieku saimniecība "Madaras", vietējais veikals un daudzas citas vietas un notikumi Krapes pagastā.

Fotoakciju "Viena diena Ogrē" organizēja Ogres Vēstures un mākslas muzejs, Ogres rajona pašvaldības un fotoklubs "Ogre". Akcijā iesaistījās sešdsmit seši fotogrāfi. Līdzīgi kā akcijas "Viena diena Latvijā" rīkotāji pie šī projekta atgriezās pēc divdesmit gadiem, tā arī ogrēnieši pirmo akciju tika sarīkojuši 1998.gada 23.maijā, toreiz piedaloties četrdesmit trīs fotogrāfiem.

Fotožurnālists Aivars Liepiņš pirms divdesmit gadiem fotografējis Ikšķilē, un, kā pats atzīst, tas bijis vēsturiski nozīmīgs, taču tobrīd visnotaļ sociāli panīcis kakts. Divdesmit gadu laikā daudz kas mainījies, un tie, kas 2008.gada akcijas laikā vēlējās fotografēt Ikšķilē, bijis krietns pulciņš. Aivars devies iemūžināt vienu dienu Krapes pagastā, lai arī līdz tam pat nezinājis par šādas vietas esamību. Viņš piebilst, ka nozīmīga bijusi Arvja Voicehovska, Krapes entuziasta, Ogres fotokluba biedra, palīdzība, jo viņš sastādījis objektu un vietu sarakstu, kurus vērts apmeklēt.

Aivars Liepiņš mācījies Latvijas Valsts universitātes Žurnālistikas fakultātē. Fotografē kopš 1972.gada. Strādā laikraksta "Diena" redakcijā kopš 1995.gada. 

Aivara Liepiņa izstāde tiks atklāta ceturtdien, 7.oktobrī plkst.17.00 ar autora runu par fotogrāfa Neila Burgesa (Neil Burgess; Lielbritānija) paziņojumu "Photojournalism: time of death 11.12. GMT 1st August" (tulkojumā no angļu valodas: "Fotožurnālisms: nāves laiks – 1.augusts 11:12 GMT")

 

Komentāri (31)

ilmisimo 06.10.2010. 17.27

kukņa dižena.
Jābrauc iepazīties ar zakuskām.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu