CVK: "Vienotībai" Saeimā būs 33 mandāti, SC - 29 • IR.lv

CVK: "Vienotībai" Saeimā būs 33 mandāti, SC – 29

98
Jānis Saliņš, F64

Pēc provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem 10.Saeimā strādās pieci politiskie spēki

10.Saeimas vēlēšanās uzvarējušais politiskais spēks apvienība "Vienotība" parlamentā ieguvusi 33 deputātu mandātus, paziņojis Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Kā, atsaucoties uz Cimdara teikto, vēsta LETA, otru lielāko vēlētāju atbalstu saņēmušais politiskais spēks apvienība "Saskaņas centrs" (SC) iegūst 29 mandātus.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) saņem 22 mandātus.

Savukārt apvienība "Par labu Latviju" (PLL) astoņus mandātus, arī "Visu Latvijai" – "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK saņēmusi astoņus mandātus.

Citas partijas vai to apvienības parlamentā nav iekļuvušas, jo nav pārvarējušas 5% barjeru.

No Rīgas apgabala, kur tiek ņemti vērā arī ārzemju iecirkņi, SC varētu būt pārstāvēts ar 13 deputātiem, "Vienotība" – ar deviņiem, ZZS – ar trim, savukārt gan PLL, gan nacionālās apvienība VL-TB/LNNK katrs – ar diviem, ziņo BNS, atsaucoties uz Cimdara sniegto informāciju.

Latgales apgabalā no SC ievēlēti astoņi kandidāti, bet no vēlēšanās uzvarējušās "Vienotības" saraksta – tikai divi. No ZZS Latgalē ievēlēti trīs, no PLL divi, bet no nacionālās apvienības viens pārstāvis.

"Vienotībai" vislabāk gājis Vidzemē – no šī apgabala Saeimā ievēlēti 12 apvienības pārstāvji. No SC Vidzemes saraksta parlamentā būs četri pārstāvji, seši – no ZZS, trīs – no Nacionālās apvienības, bet divi – no PLL.

No "Vienotības" saraksta Kurzemē ievēlēti četri deputātu kandidāti, no SC – divi, no ZZS – pieci, bet no PLL un Nacionālās apvienības – pa vienam.

Zemgali parlamentā pārstāvēs seši deputāti no "Vienotības", divi no "Saskaņas centra", pieci no ZZS un pa vienam no PLL un nacionālās apvienības.

Oficiālie rezultāti gaidāmi divu nedēļu laikā.

Jau vēstīts, ka CVK provizoriskie 10.Saeimas vēlēšanu rezultāti pēc 96% iecirkņu balsu saskaitīšanas rāda, ka sestdien visvairāk pilsoņu balsu – 30,56% – atdotas par apvienību "Vienotība". Rezultāti vēl nav apkopoti visos ārzemju iecirkņos.

Visvairāk atbalstītāju "Vienotībai" bijis Vidzemē, kur šo sarakstu izvēlējušies 40,6% balsotāju un Zemgalē, kur atbalsts sasniedzis 34,23% no balsu kopskaita.

Otro lielāko balsu skaitu guvusi līdzšinējā sabiedriskās domas aptauju līdere apvienība SC, par ko kopumā nobalsojuši 25,79% vēlētāju. Lielāko atbalstu tā ieguvusi Rīgā, kur par SC nobalsojuši 39,92% vēlētāju un Latgalē, kur SC ieguva 45,59% nodoto balsu.

Trešais vēlēšanu līderis ar 19,49% balsu ir ZZS, kuras stiprā pils ir Kurzeme, kur tā pat apsteigusi vēlēšanu uzvarētāju "Vienotību" un ar 32,78% balsu ierindojusies pirmajā vietā. 

Saeimā būs pārstāvēta arī apvienība PLL, kura ieguva 7,57% balsu. Līdzīgu vēlētāju atbalstu un saņēmusi arī Nacionālā apvienība ""Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK", par kuru balsis atdevuši 7,51% pilsoņu.

Pašlaik Saeimā pārstāvētā partija "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" saņēmusi tikai 1,42% vēlētāju atbalstu un, līdzīgi pārējiem politiskajiem spēkiem, kas nav pārvarējuši 5% barjeru, jaunajā parlamentā neiekļūs.

 

Komentāri (98)

dro 03.10.2010. 00.55

Žēl Rumpīti, kuru Šķēle pasauca iztīrīt savu ateju un lai nu šis smeltu centīgāk, iemeta tajā zelta monētu. Rumpītis pūlēdamies, izvārtījās mēslos līdz acīm, bet monētu neatrada:)

+56
0
Atbildēt

0

madararaa 03.10.2010. 00.53

Uzjautrinoši skatīties vēlēšanu vakara diskusijas LNT – caurkrituši “neatkarīgie” eksperti neveikli apspriež, cik ļoti viss negodīgi noticies :) Brīnums, ka vēl ir spēks turpināt to farsu, interesanti, kā LNT prosticūcija ir ietekmējusi šī kanāla reitingus kopumā.

+42
0
Atbildēt

2

    Elita Ļabe > madararaa 03.10.2010. 11.52

    Es arī gribētu uzzināt kā LNT pārdošanās un LNT žurnālistu/prostitūtu darbs ir ietekmējs viņus reitingus.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    elinaliepina > madararaa 03.10.2010. 08.46

    “Prosticūcija”! Labs!:)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

dro 03.10.2010. 01.36

Nepiepildījās prognoze, ka būsim neapmierināti ar vēlēšanu rezultātiem!
Šovakar TV5 kārtējo reizi pārliecinājos, ka Ēlerte ir personība. Viņa prezentēja šai stūdijai nepieņemamu vēsti par Latviju kā nacionālu valsti. Tas bija bija nepatīkams vēstījums šai kompanijai, bet visi to noklausījās ar respektu:)

+35
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu