CVK atklātās neprecizitātes mandātu skaitu neietekmēšot • IR.lv

CVK atklātās neprecizitātes mandātu skaitu neietekmēšot

68
Lauris Vīksne, F64

Septiņi no astoņiem Nacionālās apvienības deputātiem pārstāvēs ''Visu Latvijai''

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) saņēmusi visus datus par Vidzemes, Zemgales, Latgales un Kurzemes vēlētāju kandidātiem pieliktajiem plusiem un svītrojumiem, izveidojot teju pabeigtu jauno tautas kalpu sarakstu . CVK atklājusi neprecizitātes datu apkopošanā 41 iecirknī, tomēr mandātu skaitu tas neietekmēšot, informē aģentūra LETA. Vēl tiek aprēķināti plusi un mīnusi Rīgas iecirkņos.

Politisko partiju apvienību "Vienotība" no Vidzemes Saeimā pārstāvēs Valdis Dombrovskis (JL), Artis Pabriks (SCP), Ilma Čepāne (PS), Ainars Latkovskis (JL), Ina Druviete (PS), Andris Vilks (PS), Edvards Smiltēns (SCP), Dzintars Ābiķis (SCP), Arvils Ašeradens (PS), Guntars Galvanovskis (JL), Dzintra Hirša (PS) un Ilze Vergina (PS). No Zemgales apgabala "Vienotību" pārstāvēs pašreizējais ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL), bijusī laikraksta "Diena" galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte (PS), Atis Lejiņš (SCP), Aigars Štokenbergs (SCP), Dzintars Zaķis (JL) un Klāvs Olšteins (JL).

No "Vienotības" Latgales saraksta ievēlēti Aleksejs Loskutovs (SCP) un Kārlis Šadurskis (PS), kurš gan, visticamāk, drīzumā dosies strādāt uz Eiropas Parlamentu, līdz ar to viņa vietā varētu nākt Sarmīte Ķikuste (JL). Kurzemi no "Vienotības" parlamentā pārstāvēs Solvita Āboltiņa (JL), Janīna Kursīte-Pakule (PS), Didzis Konuševskis (PS) un Ingrīda Circene (JL).

Saskaņā ar provizoriskajiem datiem, apvienību ''Vienotība'' Saeimā no Rīgas pārstāvēs Ģirts Kristovskis, Ojārs Kalniņš, Lolita Čigāne, Inguna Rībena, Ints Dālderis, Imants Lieģis, Andris Buiķis, Rasma Kārkliņa un Ilze Viņķele. "Vienotība" 10.Saeimā ir ieguvusi 33 mandātus.

Politisko partiju apvienību "Saskaņas centrs" (SC) no Vidzemes pārstāvēs Ivans Klementjevs, Jānis Ādamsons, Juris Silovs un Aleksandrs Sakovskis; Zemgales deputātu krēslos sēdīsies Vitālijs Orlovs un Valentīns Grigorjevs. No Latgales SC saraksta Saeimā iekļuvuši Ivans Ribakovs, Jānis Tutins, Vladimirs Nikonovs, Raimonds Rubiks, Aleksandrs Jakimovs, Aleksejs Burunovs, Sergejs Fjodorovs un Dmitrijs Rodionovs. SC no Kurzemes pārstāvēs Valērijs Agešins un Mārtiņš Lauva.

No SC Rīgas vēlēšanu apgabalā varētu būt ievēlēti Jānis Urbanovičs, Sergejs Dolgopolovs, Andrejs Klementjevs, Artūrs Rubiks, Boriss Cilevičs, Sergejs Mirskis, Nikolajs Kabanovs, Igors Pimenovs, Igors Meļņikovs, Aleksejs Holostovs, Sergejs Potapkins, Aleksandrs Vasiļjevs. SC Saeimā būs 29 mandāti.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ieguvusi 22 mandātus. No Vidzemes ZZS pārstāvēs Ingmārs Līdaka, Jānis Dūklavs, Iveta Grigule, Andris Bērziņš, Vitauts Staņa un Didzis Zemmers. Zemgalē no ZZS ievēlēti Augusts Brigmanis, Andris Bērziņš, Uldis Augulis, Dace Reinika, Aivars Dronka. No ZZS Latgali pārstāvēs Jānis Klaužs, Staņislavs Šķesters un Rihards Eigims. No Kurzemes ZZS saraksta ievēlēti Gundars Daudze, Aija Barča, Alfons Spēks, Dana Reizniece un Tālvaldis Bergmanis.

Rīgā pēc provizoriskiem datiem no ZZS ievēlēti Raimonds Vējonis, Kārlis Seržants, Jānis Strazdiņš. no Kurzemes – Gundars Daudze, Aija Barča, Dana Reizniece, Oskars Zīds un Dita Role.

No politisko partiju apvienības "Par labu Latviju!" Vidzemes saraksta Saeimā iekļuvuši Māris Kučinskis (TP) un Guntis Ulmanis. PLL Zemgalē ieguva vienu mandātu, kuru saņems Tautas partijas dibinātājs Andris Šķēle. Latgalē no PLL ievēlēta Rita Strode un Vitālijs Aizbalts (abi LPP/LC), Kurzemē – Edgars Zalāns (TP). PLL no Rīgas, visticamāk, pārstāvēs Ainārs un Inese Šleseri. PLL Saeimā būs astoņas vietas.

Tāds pats mandātu skaits ir apvienībai "Visu Latvijai" – "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL–TB/LNNK), no tiem septiņus saņems VL pārstāvji, liecina aģentūras LETA aprēķini pēc CVK sniegtajiem datiem. No Vidzemes VL–TB/LNNK saraksta ievēlēts Raivis Dzintars, Visvaldis Lācis un Jānis Dombrava (visi VL).Zemgalē vēlētāju lielāko atbalstu ieguvis Imants Parādnieks, Latgalē – Inese Laizāne, Kurzemē – Jānis Iesalnieks (visi VL). Rīgu pārstāvēs Dzintars Rasnačs (TB/LNNK) un Einārs Cilinskis (VL).

Komentāri (68)

buchamona 03.10.2010. 22.07

Man tiešām žēl, ka nav ticis iekšā Hosams Abu Meri. Pieliku pat plusiņu. Labs piemērs SC, kā vajaga integrētis Latvijā – ārsts, brīvi runā latviski, ar saviem pacientiem, kuri principā nerunā latviski – arī runā latviski :)

+59
-1
Atbildēt

4

    Gabčiks > buchamona 04.10.2010. 22.58

    To “Plus”: Man tiešām žēl, ka nav ticis iekšā Hosams Abu Meri. Pieliku pat plusiņu. Labs piemērs SC, kā vajaga integrētis Latvijā – ārsts, brīvi runā latviski, ar saviem pacientiem, kuri principā nerunā latviski – arī runā latviski :)
    ———————-
    Hosams Abu Meri acīmredzot saistījās ar nepareizo apvienību. Izlasot raksturojumu, viņa domubiedri ir Visu Latvijai!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    wrvinovskis > buchamona 04.10.2010. 15.33

    Es arī Hosamam pievilku krustiņu! Jāpārskaita! Nevar būt! :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 03.10.2010. 22.09

    Piekrītu, varbūt ievēlēs nākošreiz:)

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    madararaa > buchamona 04.10.2010. 10.11

    Lai arī Hosams Abu Meri ir inteliģents cilvēks, kas parādījis brīnišķīgu integrācijas piemēru, viņa teju 9000 strīpojumu skaits parāda, ka mums šeit pietiek tādu tautiešu, kam viņš šķiet bieds – šausmas, ārprāts, kaut kāds musulmaņu imigrants. Žēl, ka tāda tumsonība, jo pa tam lāgam pašu lokālie džeki ir izčakarējuši valsti tūkstošreiz vairāk kā visi Latvijas musulmaņi un afroamerikāņi kopā.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

shefere 03.10.2010. 22.09

Šķiet, ka beidzot cilvēki ir sapratuši, krustiņu un strīpiņu nozīmi dabā:) Es jau nu ar’ strīpoju dūšīgi, žēl tikai ka ar manu strīpojumu nepietika, lai arī politiski mazspējīgo Krrrristovski neielaistu uz kārtējiem 4 gadiem veģetēt Saeimā.

+31
-3
Atbildēt

0

dro 03.10.2010. 22.15

Rīgā – Ainārs un Inese Šleseri
____________________________
Tas ir labi – Inese varēs pieskatīt vīru, lai nedara kartējās glupības, jo asarām netic ne tikai Maskava, bet arī Latvija:)

+14
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu