Hermanim piešķirta prestiža balva • IR.lv

Hermanim piešķirta prestiža balva

11
Rūta Kalmuka, f64

Jaunā Rīgas teātra režisoram Alvim Hermanim Vācijā piešķirta Konrāda Volfa balva

Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskajam vadītājam Alvim Hermanim par režisora darbu vāciski runājošajās zemēs un trupas starptautiskajiem sasniegumiem piešķirta prestižā Konrāda Volfa balva, informē teātra pārstāvji.

Hermanis šonedēļ saņēmis oficiālu vēstuli no Berlīnes Mākslu akadēmijas par Konrāda Volfa balvas iegūšanu. Balva, kas nosaukta kinorežisora, ilggadējā Vācijas Demokrātiskās republikas Mākslu akadēmijas prezidenta vārdā, tiek pasniegta kopš 1986.gada. Tā ir ārkārtīgi prestiža starptautiska balva, ko ik gadu saņem viens mākslinieks par izciliem sasniegumiem teātra, kino vai mediju jomā.

Līdzšinējo balvas ieguvēju vidū ir Ruta Berghausa, Katarīna Tālbaha, Margarēte fon Trota, Jirgens Flimms, Kens Loahs, Saimons Makbernijs, Folkers Šlēndorfs, Lars fon Trīrs un Edgars Reics. Šogad balva atceļos uz Latviju.

Žūrijas pamatojumā teikts, ka Alvis Hermanis ar savu darbu radījis jaunu estētiku. Viņa izrādēs aktieri var justies brīvi, ļoti atvērti, pašcieņas pilni un aizrautīgi, radot atdarināšanas un apbrīnas vērtu darbu. Balva piešķirta par Jaunā Rīgas teātra unikalitāti, kas māksliniekiem nodrošina nebijušu radošu procesu jaunas realitātes tapšanai.

5000 eiro vērtās balvas pasniegšanas ceremonija notiks 14.decembrī Mākslu akadēmijā Berlīnē.

Komentāri (11)

andrisskrastins 30.09.2010. 15.55

Visu cieņu Meistaram!

+13
0
Atbildēt

0

Driimeris 30.09.2010. 16.06

Apsveicami!

+12
0
Atbildēt

0

liene.dz 30.09.2010. 16.15

Izcili, visu cieņu!

+12
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu