Šlesers apšauba sabiedrisko mediju objektivitāti • IR.lv

Šlesers apšauba sabiedrisko mediju objektivitāti

59
Diena.lv

PLL premjerministra kandidāts kritizē privātos medijus un žurnālistu Streipu

Premjerministra amata kandidāts no politiskās apvienības ''Par labu Latviju'' (PLL) Ainārs Šlesers apšauba Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas objektivitāti. Viņaprāt, ir pamats runāt par sabiedrisko mediju objektivitāti žurnālista Kārļa Streipa vadīto raidījumu dēļ, politiķis saka portāla Diena.lv veidotajā video.

“Piemēram, Streipa kungs, kuram pret mani ir antipātijas ideoloģisku apsvērumu dēļ, katrā pārraidē mēģina pateikt, kāpēc Šlesers viņam nepatīk. Ja šāds cilvēks, kuram ir antipātijas pret politiķi, iegūst laiku sabiedriskajā radio vai sabiedriskajā televīzijā visu laiku mani kritizēt, tad man ir jāapšauba šī sabiedriskā medija objektivitāte. Tas pats var notikt ar citu žurnālistu citā jautājumā, es vienkārši nosaucu jums piemēru,” video izpaužas Šlesers.

Politiķis klāsta, ka ir jāapzinās – privātie mediji pasaulē vienmēr vienā vai otrā formā atspoguļos arī īpašnieku viedokli, bet visam esot jābūt pilnīgi atklātam un skaidram. ''Nevar privāts medijs uzurpēt varu un pateikt, ka tagad paudīs tautas viedokli,'' savu izpratni par preses brīvību pauda politiķis. “Piemēram, laikraksts ''Diena'', kas iepriekš piederēja Sarmītei Ēlertei un zviedriem. Viņa vienmēr pirms vēlēšanām skaidri sabiedrību aicināja nebalsot par Šleseru, bet balsot par kaut ko citu – tur bija Tautas partija, tagad ''Jaunais laiks'', ''Vienotība'', utt. Tas ir bijis ļoti atklāti, un tas tika pasniegts kā tautas viedoklis.”

No Šlesera teiktā izriet – nav labi, ka laikraksta ''Diena'' tematiem pievēršas citi mediji. “Šī astoņkāja sabloķēšanās ar Latvijas Televīziju – vienā dienā ''Diena'' raksta, otrajā Latvijas Televīzija jau to atspoguļo, plus Latvijas Radio. Man šķiet, ka ir ārkārtīgi svarīgi, lai Latvijas Televīzija un Latvijas Radio būtu gana objektīvi. Bet privātiem medijiem nevajadzētu uzurpēt to, ka viņi ir vienīgie patiesības nesēji,” uzskata Šlesers.

Politiķis norāda, ka “neviens īpašnieks nevar žurnālistam likt darīt to, kam žurnālists nepiekrīt”. Viņš aicināja žurnālistus saglabāt savu pozīciju un nepakļauties īpašnieku vēlmēm. Pēc viņa vārdiem, ārkārtīgi svarīgi esot, lai notiktu diskusija starp tiem, kas raksta vai atspoguļo televīzijā, “par to, kā pareizāk atspoguļot, jo diemžēl preses brīvība ir apdraudēta”.

Kā ziņots, 5.augustā Šlesera bijušais biznesa partneris uzņēmējs Viesturs Koziols paziņoja, ka kļuvis par AS ''Diena'' līdzīpašnieku – savā īpašumā viņš ieguva 51% akciju. Pārējie 49% AS ''Diena” palikuši britu investoru Roulendu ģimenes īpašumā. Kā rakstīja portāls Diena.lv, sarunā ar žurnālistiem Koziols neslēpa, ka Šlesers ir viņa draugs. Koziols ir arī parakstījis tautas kustības PLL uzsaukumu.

Komentāri (59)

martins_kibilds 28.09.2010. 10.10

Varbūt jārīko flešmobs un jāvāc nauda Aināra Šlesera izglītošanas fondam? Citādi, godīgi sakot, ir apnicis klausīties šīs analfabēta muļķības. Vēl, protams, var pieķert klāt arī, piemēram Lembergu un Jaundžeikaru (lai gan pēdējais tāpat noteikti drīz atgriezīsies piena pārstrādes lauciņā).

+30
-1
Atbildēt

3

    lidija_stripkane > martins_kibilds 28.09.2010. 10.19

    Ivars
    par savu izglītību parūpējies. Tavi teksti ir daudz primitīvāki un par tavu intelektuālo mazspēju liecina necieņa pret cilvēkiem.

    +2
    -23
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > martins_kibilds 28.09.2010. 11.22

    Jirgenu ir aizskāris tas, ka analfabētu pulciņam pieskaitīji Lembergu. Pēc jirgena domām Augstākā partijas skola (domāta toreiz vienīgā – Komunistiskā partija) liecina par izcilām zināšanām un prasmēm, kuras, objektīvi runājot, nevar noliegt – cits 20 gadus cietumos nosēdējis, nebūs zagšanas “gudrībās” tikpat “izglītots”, kā Lembergs pēc partijas skolas.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

    martins_kibilds > martins_kibilds 28.09.2010. 11.08

    Ir cilvēki, kurus cienu, un ir tādi, kurus nekādi nevaru cienīt, jo nav par ko. Nevaru cienīt cilvēkus, kuri gatavi pieņemt svarīgus lēmumus un izteikties par jomām, kurās viņi absolūti nekā nesaprot. Šlesers ir analfabēts, kuram nav pilnīgi nekādas izpratnes par to, kas ir preses brīvība, kādas ir preses funkcijas demokrātiskā valstī un kas ir demokrātiska valsts. Cik saprotu, arī tev ar šādu izpratni ir pagrūti. Ja reiz priecājies par iestudētu “diskusiju raidījumu” un lieto terminu “sorosīds”, kura nozīmē tev, pieņemu, ir tik pat neskaidra cik kvantu mehānika. Bet varbūt tev ir izdevīgi to visu nesaprast, jo par to vairāk maksā (vai vienkārši maksā)?

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

kriksis_ 28.09.2010. 09.59

Kur slēpjas tā neobjektivitāte? PLL tachu ir pashiem savs laikraksts, pashiem sava TV. Nu ja to, ka Streips un IR nemetas slavināt PLL, var uzskatīt par mediju neobjektivitāti… Tad OK!

+23
-1
Atbildēt

0

andrisskrastins 28.09.2010. 09.50

Tad jau Ainār sanāk ka jūsu partijas rīkotie pirmdienas frīkšovi LNT kanālā arī nepārstāv tautu. Tā taču sanāk.

+21
-2
Atbildēt

1

    Janka, Janic > andrisskrastins 28.09.2010. 10.02

    … taapat arii partijas kuraam ir iipašnieki , nepaarstaav tautas intereses, to der iegaumeet un nebalsot par šiim oligarhu partijaam , balsojiet par vienotiibu!!!

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu