Gāzi parādniekiem neatslēgšot • IR.lv

Gāzi parādniekiem neatslēgšot

22
Gatis Dieziņš, LETA

Staķe un Dāvis vienojas par apkures sezonas sākšanu visās pašvaldībās

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe (ZZS) pirmdien vienojusies ar AS "Latvijas gāze" (LG) valdes priekšsēdētāju Adrianu Dāvi, ka parādniekiem netiks atslēgta gāzes piegāde un visas pašvaldības varēs sākt apkures sezonu, vēsta aģentūra LETA.

Kā žurnālistiem paziņoja ministre, ar LG vadītāju esot norunāts, ka "parādi no nemaksātājiem tiks piedzīti aktīvi un radoši".

LG preses sekretārs Vinsents Makaris informēja, ka šogad pirms jaunās apkures sezonas pašvaldības parūpējušās par parādu samaksu un šajā ziņā situācija ir ļoti laba. Problēmu neesot arī tajās pašvaldībās, kurās tādas radās iepriekšējos gados un kurām parādu dēļ nācās atslēgt gāzes piegādi. Pašvaldības, kurām daudzviet pieder siltumapgādes uzņēmumi, esot sapratušas situāciju un rūpējas par to, lai varētu sākt apkures sezonu. Pēc LG novērotā, pašvaldības par patērēto gāzi samaksājušas pat tad, ja iedzīvotāji nav spējuši norēķināties ar siltuma piegādātāju.

Jau ziņots, ka pēc Ekonomikas ministrijas apkopotajiem datiem parādi par siltumenerģiju ir sasnieguši augstāko līmeni kopš 1993.gada, proti, Rīgā tie ir 12,13%, bet citur – vidēji 20-30% no kopējās piesūtīto rēķinu summas. Būtiski bija palielinājies parāds par centralizēto siltumapgādi, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, Daugavpilī un Rēzeknē, tomēr šo pilsētu siltumražotājiem izdevies nokārtot saistības ar LG.

Latvijas Pašvaldību savienība un Siltumuzņēmumu asociācija iepriekš brīdināja, ka daļai pašvaldību draud apkures sezonas nesākšana, jo parādu dēļ tās nevarēs norēķināties ar kurināmā piegādātājiem.

Turpretī ar iedzīvotājiem LG nākoties strādāt aktīvi jau kopš pavasara, jo šajā jomā ir problēmas, sacīja Makaris. Ar nemaksātājiem, kas tomēr apņemas mēģināt samaksāt parādus, LG vienojas par atmaksas grafiku un gāzes piegādi neatslēdz. Taču gāze tiekot atslēgta negodprātīgajiem nemaksātājiem, kas nekomunicē ar LG.

Komentāri (22)

putekliic 27.09.2010. 19.16

Pirms vēlēšanām neatslēgšot… A pēc vēlēšanām… un ja vēl Vienotība pie varas, viss būs – var izvērst “gāzes šantāžu”. Sak, nebalsojāt par PLL, izvēlējāties godīgu politiku siltāka mājokļa un lētākas gāzes vietā – paši vainīgi! Uzskatāma “gāzes politika”.

+1
0
Atbildēt

1

    ♣Shaggy♣ > putekliic 27.09.2010. 21.54

    Neko citu darīt, ja negrib maksāt par patērēto. Neviens jau nespiež to gāzi izmantot. Ejiet un kuriniet malciņu.
    Vispār nesaprotu, kā var iebraukt parādos. Man tāds kauns būtu ja tā sanāktu, bet izskatās, ka 90% no šīs vietas auditorijas tā ir pilnīga norma.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

mjantons 28.09.2010. 09.17

Latvijas Gāzes marketinga un ekonomiskā stratēģija ir tās divu lielāko akcionāru – e0n un Gazprom tiešā kontrolē. Kā sadarboties ar saviem klientiem, kuriem enerģiju piegādā pa tīkliem ( caurulēm vai vadiem) šāda profila kompānijas zina simts reizes labāk kā Staķe un Dāvis kopā saskaitot. Gāzei vai elektrībai nav parādnieki, bet klienti, kuri tiks uzturēti līdz pēdējam sava biznesa vārdā. Liekas, ka LG akcionāri daudz labāk realizē dzīvē ES Direktīvu principus. Lai gan savu monopolstāvokli arī izmantos visā pilnībā, cik vien tirgi atļaus. Ja jau reiz uzēdaties uz mūsu adatas….. tikai mēs varam palīdzēt.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu