Rimšēvičs: Latvijai smagākais periods aiz muguras • IR.lv

Rimšēvičs: Latvijai smagākais periods aiz muguras

14
Mārtiņš Zilgalvis, F64
Indra Sprance

Šobrīd nav īstais laiks valsts uzņēmumu pārdošanai, uzskata Latvijas Bankas vadītājs

Latvija pašlaik ir kā slimnieks ar paaugstinātu temperatūru, kam smagākais slimības periods jau ir aiz muguras, tagad būtiski ir izvēlēties, kā dzīvot tālāk,” piektdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Latvijas Bankas (LB) prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Kā ziņo LETA, Rimšēvičs uzsvēris, ka pašlaik svarīgi būtu pateikt – nākamgad Latvijā nodokļi netiks paaugstināti, tas ir ļoti būtiski ārvalstu investoriem, kas vēlas Latvijā investēt līdzekļus, attīstīt ražošanu, radīt jaunas darba vietas. “Neziņa par nodokļu politikas izmaiņām ietekmē ne tikai vietējos iedzīvotājus, bet arī ārvalstu investorus, viņi nevar saņemt aizdevumus uzņēmējdarbības attīstīšanai, jo bankas gaida vēlēšanu rezultātus," skaidro Rimšēvičs.

LB vadītājs uzskata, ka Latvijai budžeta deficīts 6% no iekšzemes kopprodukta joprojām nozīmē tērēt pašu nenopelnītu naudu. "Izaugsme būs minimāla, ja vēl pacels nodokļus, izaugsmes nebūs vispār," paredz finansists un piebilst, ka Latvija atgriezīsies 2008.gada situācijā, kad ekonomika kļuva arvien ''pelēkāka''. Ja izdevumi jau tad tiktu samazināti, šogad būtu vērojamas izaugsmes pazīmes.

Rimšēvičs uzskata, ka pašlaik nav piemērots brīdis valsts uzņēmumu pārdošanai, jo to vērtība ir ļoti zema. Katrs uzņēmums ir jāvērtē atsevišķi, "nav gudri pārdot vistu, kas dēj zelta olas".

Komentāri (14)

alisesenberga 24.09.2010. 16.09

Kopš izlasīju Lato Lapsas grāmatu par Parex krahu, uz Rimšēviču skatos kā uz nelgu. Viņam ir kaut kāda aizture, kaut ko viņš nesaprot. Izliekas gudrs, bet tad, kad no viņa vajag rīcību un asu prātu, tur viņš muļļājas starp skaistām frāzēm un tizlumu.

+4
0
Atbildēt

0

ievuliitis 24.09.2010. 13.07

“…jo bankas gaida vēlēšanu rezultātus,” skaidro Rimšēvičs.”
Rimševics kārtējo reizi, pateicis A nepasaka B. Varēja turpināt domu un atklāt, cik aktīvas būs bankas pie viena vai otra vēlēšanu iznākuma. Kam, ja ne Rimševicam, to saprast? Bet, nē. Pusvārdiem, mājieniem… Bet paiet kāds laiciņš un “… ēs jau pirms mēnešiem jūs brīdināju!” Brīdināja, tikai tā lai nesaprot.

+2
0
Atbildēt

2

    markonimarkoni > ievuliitis 24.09.2010. 14.49

    Kas tur ko nesaprast!?
    Ja nākamo valdību veidos lielākā daļa no esošās koalīcijas, ja tiks turpināts Dombrovska iesāktais darbs, tad bankas savu politiku mīkstinās. Pie citāda varianta, bankas uz ieguldījumiem var raudzīties piesardzīgi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 24.09.2010. 14.55

    To tu pateici un es tāpat domāju, bet Rimševics – neuzdrošinājās.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

www.vecamate.lv 24.09.2010. 20.16

Man jau šķiet, personām ar parādsaistībām virs kādiem 20 tk ls vispār nevar uzticēt tik svarīgus amatus.Nu kāds tur objektīvais finanšu eksperts,ja pašam kredīti,parādi līdz acīm.Skaidrs, neviļu labākajā gadījumā, šo to nepasaka, šo to piefleitē.Tā nu skries ar tekstiem,kas nākamā dienā pašam,nevis kādai tur abstraktai “ekonomikas stabilitātei” radīs gluži konkrētas problēmas.Tautas teiciens par paša kreklu aizvien ir topā.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu