''Lido'' pieprasa tiesisko aizsardzību • IR.lv

''Lido'' pieprasa tiesisko aizsardzību

60
Gunārs Ķirsons. Autors: Aigars Eglīte, F64
Anita Brauna

Ķirsona uzņēmumu finanšu grūtības skaidro arī ar nepārdomātiem biznesa lēmumiem

Pazīstamā firma ''Lido” pieprasījusi tiesiskās aizsardzības procesu, liecina Uzņēmumu reģistra informācija. Tiesiskās aizsardzības process dod atelpu uzņēmumiem, kas nevar nokārtot īstermiņa saistības, tomēr cer, ka spēs atjaunot maksātspēju.

Uzņēmējam Gunāram Ķirsonam piederošajai ''Lido” jau ilgāku laiku ir naudas grūtības, pēdējos gados tā strādājusi ar zaudējumiem. ''Lido” struktūrvienību vadītāji intervijā žurnālam Ir šopavasar atzina, ka ''Lido” grūtībās vainojama ne tikai ekonomiskā krīze, bet arī tā vadītāja neracionālie biznesa lēmumi un neefektīvie ieguldījumi.

Lielākos zaudējumus nes nesen Pierīgā uzbūvētā ''Lido dizaina rūpnīca”, kuras atvēršanā ieguldīti lieli līdzekļi, taču rūpnīca pilnvērtīgu darbību nav spējusi sākt. Pēc ''Lido” sniegtās informācijas, tās parādsaistības pavasarī bija 15,7 miljoni latu, un Ķirsons atzinās, ka uzņēmumam ir grūtības nomaksāt kredītus. Divus kredītus 3,5 miljonu latu apmērā daļēji galvojusi valsts. ''Lido” apgrozījums 2009.gadā bijis 18,2 miljoni latu.

Tieši ar nonākšanu grūtajā finanšu situācijā tiek skaidrota Ķirsona piesliešanās kustībai „Par labu Latviju!”, jo uzņēmējs cer uz politiķu atbalstu ''Lido”.

TV3 ziņas trešdien informēja, ka saviem darbiniekiem ''Lido” algas vietā izsniedz aizdevumus, kas tiek skaidrots ar mēģinājumiem apiet nodokļus.

Komentāri (60)

disassociative 23.09.2010. 14.38

Ja tiesiskās aizsardzības procesu Ķirsons ir pieprasījis pirms vēlēšanām, tas varētu nozīmēt arī to, ka cilvēks netic, ka vēlēšanu rezultāts būs viņam labvēlīgs. Bet viņš taču ir viens no PLL dibinātājiem un radītājiem un Šlesera lieldraugs.

+26
0
Atbildēt

2

    alise_joste > disassociative 23.09.2010. 23.37

    Starp citu,taisnība par to mistisko Gaiziņkalna apguvi,izskatās,ka tur ir ceļš uz nekurieni vai arī tieša braukšana debesīs…
    Un tam rakstītājam,kurš te par to lielummāniju runā,varu teikt,ka tā lielummānija piemīt Ķirsonam…
    Attieksme pret darbiniekiem jau sen ir slikta,daudzi tāpēc prom aizgāja,kad Lido vēl ziedu laiki bija…nu nevar būvēt gaisa pilis,ja neprot to darīt.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > disassociative 23.09.2010. 16.26

    nu cik ir lasīts un dzirdēts pa kuluāriem ..pats jau vīrs ir visu sačakarējis..nu nevar 21. gadsimtā vadīt business pēc stila “es kungs un ķeizars ,nafig man izglītību un nafig padomus”..storijs ar PLL tā jau ir agonija..domāju ka būtu palicies pie Lidiņa kā ēstuves nekādu problēmu nebūtu..bet visi tie Gaiziņmmākoņdizaina prodžekti nolaida uz grunti visumā labu biznesu…attiecības ar darbiniekiem? – par tām jau vēl sūdzējās trekno gadu kulminācijā un agrāk..

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

dro 23.09.2010. 14.40

Tiešām tik mazs apgrozījums? Neticu, cik pelēkajā zonā?
Balsosim par PLL/TP/LPP, glābsim Ķirsonu, Šķēli u.c. labos latviešus. Nebūsim skopi, uz Parex fona un padomājot, cik šie kungi pakamps nākotnē, tas taču tīrais sīkums.

+25
-2
Atbildēt

3

    anete_raugule > dro 23.09.2010. 14.52

    Polistiski represētā statuss, tiesiskā aizsardzība… Ko vēl Ķirsons varētu pieprasīt? ;)

    Par Lido biznesu jau bija dzirdēti visādi brīnumi. Laikam PLL fani gribētu, lai “aizdevumu” izmaksa nopelnītās algas vietā Latvijā kļūtu par izplatītu praksi.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > dro 23.09.2010. 14.56

    Cik dzirdēts, tad lidiņā jau kopš pirmsākumiem esot lieli iepirkumi kancelejas precēm un īpaši aploksnēm. Laikam daudz vēstuļu sūta.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    disassociative > dro 23.09.2010. 14.43

    Plaudei jau arī kaut kas līdzīgs spīdot.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

ilmisimo 23.09.2010. 14.41

”Lido” jau diezgan ilgi.

Tagad sauksies “AizLiduo”

+19
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu