Rīgā un Latgalē pārliecinošs atbalsts SC • IR.lv

Rīgā un Latgalē pārliecinošs atbalsts SC

43
Lita Krone, LETA

Freimanis: Partijas tēls visos vēlēšanu apgabalos spēcīgāks par tās līderiem

Gan Rīgā, gan Latgales vēlēšanu apgabalā trešdaļa vēlētāju pārliecinoši atbalsta apvienību ''Saskaņas centrs'' (SC), liecina pēc telekompānijas LNT pasūtījuma veikta sabiedrisko pētījumu firmas ''Latvijas fakti'' aptauja, ziņo ''Diena''.

Rīgā par SC balsotu 39,2% aptaujāto, par ''Vienotību'' — 25%, apvienību ''Par labu Latviju'' (PLL) atbalsta 12,2%, Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS) — 6,7%, ''Visu Latvijai! — TB/LNNK'' (VL–TB/LNNK) — 5,5%, ''Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā'' (PCTVL) — 4,6%.

Arī Latgalē, tāpat kā pirms četriem gadiem, SC ir pārāks par citām partijām – to atbalsta 35,2% balsstiesīgo. Kurzemē vislielākais atbalsts ir ZZS — 22,7%.

Rīgā populārākā politiskā spēka līderis saņēmis lielāko atbalstu — par Jāni Urbanoviču (SC) balsotu 35,8%, Aināru Šleseru (PLL) atbalsta 34,7%, Ģirtu Valdi Kristovski (Vienotība) — 24%, Juri Sokolovski (PCTVL) — 17,3%, Raimondu Vējoni (ZZS) — 17,2%,  Dzintaru Rasnaču (VL – TB/LNNK) — 5,5%.

Vispopulārākais visu politiķu vidū ir premjers Valdis Dombrovskis, kuru Vidzemē atbalsta 62%, viņa pārstāvēto ''Vienotību'' — 16,3%. Zemgalē populārākie ir Sarmīte Ēlerte (Vienotība), par kuru balsotu 23% un Augusts Brigmanis (ZZS) — viņu atbalsta 21,1%. ''Vienotību'' Zemgalē atbalsta 16,9%, ZZS — 16,3%.

Latgalē populārākā ir Rita Strode — 32,0%, Kurzemē vislielākais atbalsts no sarakstu līderiem ir Solvitai Āboltiņai, kurai ir 36% piekritēju.

No 100 deputātu vietām Saeimā 29 atvēlētas Rīgas vēlētāju deleģētajiem tautas kalpiem, 27 – Vidzemes, Zemgali parlamentā pārstāvēs 15, Kurzemi – 13 deputāti. No Latgales Saeimā ievēlēs 16 deputātus.

LF direktors Aigars Freimanis atgādina, ka ne tikai Latgalē, bet arī citos vēlēšanu apgabalos pieteiktie saraksti atklāj, ka SC "kā partijas tēls ir jaudīgāks par tās līderu tēlu". Viņaprāt, SC zīmolam līdzvērtīgi spēcīgs kā līderis ir tikai Rīgas mērs Nils Ušakovs. Tas varētu būt viens no iemesliem, kāpēc SC viņu izmanto reklāmas kampaņā, lai gan Ušakovs vēlēšanās nestartē.

Komentāri (43)

mxblack 23.09.2010. 09.59

Urbanovičš un SC ir izvēlējušies viltīgu pirmsvēlēšanu taktiku. Faktiski viņiem nav ne savas konkrētas programas, ne arī uzstādījumu. Viņi vienkārši runā vajadzīgo pēc situācijas un klātesošās auditorijas. Urbanovičš arvien vairāk sevi parāda kā spējīgs demagogs un blefotājs ar divkosīgu piegājienu. Viņi labi saprot, ka maz ir vēlētāju, kuri iedziļinās visās notikumu niansēs, kuriem ir savs pārliecināts viedoklis. Tāpat viņi saprot, ka samērā maz cilvēku politika intresē vispār. Vairums cilvēku vadās no stereotipiem, dalot partijas savējās un svešajās. Tad tikai vajaga piespēlēt viņu viedoklim, izlaižot tās vietas kuras ir divdomīgas. Un viņiem tiešām veicas. Bet vai tas ir godīgi? Protams nē.

+31
-1
Atbildēt

2

    mxblack > mxblack 23.09.2010. 12.32

    Pilnīgi piekrītu. Tomēr es ceru ka cilvēki zin to, ka viņi abi ir no vienas vēlēšnu apvienības. Tomēr protams Dombrovskis savāktu daudz vairāk balsu par Kristovski. Neko darīt, kā ir tā ir.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > mxblack 23.09.2010. 11.55

    viņiem nevajag programmu. LV ir daļa iedzīvotāju (ne vienmer latviešu:D), kas balsos principiāli par krievu partijām. no sakuma bija pctvl, taga sc. tas nav atkarīgs nedz no programmam, nedz viedokļiem, nedz darbiem…

    vakardeinas LNT lidru depašu aptauja shokēja. no otras puses..sc ir vieni ar 40%, bet vl,vien,zzs ir 3 partijas ar vidēji 15%. cerams ka pietiks…

    Latgale ļoti maz ko izškirs, maz mandātu…viss būs atkarīgs no rīgas. zhel ka lacīti neielika rīgas reģionā kandidēt! fatāla kļuda…kristovskis nevelk

    +12
    0
    Atbildēt

    0

disassociative 23.09.2010. 09.31

Vakar klausoties Kristovska nožēlojamo ņemšanos LNT debatēs, ar šausmām secināju, ka SC var iegūt ne tikai 30 balsis, bet arī 51. Kristovskis un Šlesers abi izskatījās vienkārši nožēlojami. Viens garīgi slims ar Napoleona sindromu, otrs vienkārši demagogs nespējnieks.

+27
-6
Atbildēt

8

    Edzs > disassociative 24.09.2010. 01.26

    savejie sapratis:
    – Ну и дуб же ты, Василь Иваныч!
    – Да, крепок я еще, Петька!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > disassociative 23.09.2010. 20.55

    Piekrītu par Kristovska runas prasmi. Ja tā ir sagatavota runa, tā ir laba. Ja viņam jādomā ko sacīt – ir drusku bremze.

    Bet nu vakardien nebija tas trakākais variants, kaut brīžiem gāja kā pa celmiem.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > disassociative 24.09.2010. 01.16

    @agrunte, 23.sep 09:54
    _…Kristovski vajadzēja kaut kur paslēpt, lai līdz vēlēšanu iecirkņu slēgšanai viņu neviens neredzētu un nedzirdētu. Jo viņš taču reāli atņem V balsis…_
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    tu spried racionali, bet, – Kristovski neviens nekur nekad nevar noslept, vinsh nekad to nepieljaus jo ir dzimis lideris (nu vismaz ta vinsh pats par sevi doma).
    izlasi sho:
    http://diena.lv/lat/politics/hot/kristovskis-vestule-biedriem-aizrada-par-sitienu-zem-jostas-vietas

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > disassociative 23.09.2010. 19.56

    agrunte, Kristovskis pagājušo gadu dabuja 19% PS Rīgā. Praktiski pret viņu ir love/hate. Es personiski gan nesaprotu emociju raksturu. Bet lai jau paliek. Taču domāju, ka tu būtībā pārspīlē, jo Kristovskis nepatīk. Kas ir ok, bet kas tiešām neraksturo Vienotību kā tādu.

    p.s. vakardien arī nemanīju nevienu no raksturīgajiem viņa izgājieniem. Viņš turējās rāmjos un neko sliktu nenodarīja.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    liene.dz > disassociative 23.09.2010. 21.25

    Īstenībā ne viens vien par Vienotību atturīgi izsakās, “jo tur ir tas Kristovskis”… vismaz, cik nu es, aģitējot pazīstamos par Vienotību, esmu dzirdējis. Personīgi man arī viņš nešķiet kā pats labākais V pārstāvis… Par to es reizēm brīnos – Vienotībā ir tik daudz slavenu un labi ieredzētu cilvēku, tos taču varētu visās malās reklamēt – Ēlerte, Kalniete, vesels bars citu… EP deputāti varētu reklāmās izplatīt, piemēram, viedokli “Kāpēc balsot par Vienotību”. Kandidāti uz Saeimu vēl jo vairāk sevi varētu parādīt.

    Tā vietā mēs bieži redzam Kristovski… nu un arī (paldies Dievam) pēdējā laikā Dombrovski, kas noteikti ir liels pluss Vienotības kampaņai.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    reksa > disassociative 23.09.2010. 20.34

    Man patīk gan Vienotība, gan Kristovskis, bet…
    Bet ja paklausīties Kristovski, tad bieži vien tiešām viņam nav ko teikt. Tukši vārdi, ka šausmas.

    Viņam vajadzētu kaut ko pamācīties. Sīki iztēloties, izstrādāt savu vīziju. Viņam tā vīzija ir fragmentāra. Dažos tematos viņš var runāt labi, citos viņš vienkārši slīkst, tikai izspļauj tukšus vārdus.

    To pašu var teikt arī par Kalnieti. Viņa ir lieliska diplomāte. Viņa var lieliski pateikt to, ko grib. Bet kad viņai žurnālisti kaut ko jautā, viss cauri, sākas vārdiska caureja. Viņa nespēj reaģēt uz žurnālistu jautājumiem.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    Janis > disassociative 23.09.2010. 09.33

    Nu ne jau viens Kristovskis simbolizē visu Vienotību. Dombrovskis tak pavisam citādāks cilvēks.
    Par Šleseru gan liekas, ka viņš visā kopumā simbolizē. :)

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

    Andris > disassociative 23.09.2010. 09.54

    Jā, bet kāpēc tad V laiž viņu televīzijā. Kristovski vajadzēja kaut kur paslēpt, lai līdz vēlēšanu iecirkņu slēgšanai viņu neviens neredzētu un nedzirdētu. Jo viņš taču reāli atņem V balsis. Svārstīgi cilvēki, kuri redz šo nespējnieku, nolems, ka par V nebalsos. Es saprotu, protams, ka Vienotībai atdotās vēlēšanu lapās Kristovskim būs daudz plusu, jo viņiem ir savas fanes (līdzīgi kā āgrāk bija Gorbunovam). Bet tās fanes nepalielina visai Vienotībai atdoto balsu skaitu un tās vietu skaitu Saeimā. Turpretī Kristovska parādīšanās televīzijā šis balsis un vietu skaitu samazina.

    +18
    -1
    Atbildēt

    0

AUTOEXEC.BAT 23.09.2010. 10.48

Saskaņas Centrs : “VISS BŪS LABI … ARĪ BEZ MUMS… “

+18
-1
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu