Uzdod prokuratūrai uzraudzīt drošības dienestus • IR.lv

Uzdod prokuratūrai uzraudzīt drošības dienestus

11
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Ģenerālprokuratūrai vairāk darba Saeimas Nacionālās drošības komisijas prasību dēļ

Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK) uzdevusi prokuratūrai pastiprināt drošības dienestu uzraudzību, trešdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē informēja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Kalnmeiers uzskaitīja papildu pienākumus, kas prokuratūrai jāveic esošā finansējuma ietvaros, un cita starpā pieminēja, ka NDK ir uzdevusi pastiprināt drošības dienestu un operatīvās darbības subjektu uzraudzību, taču prokuroriem, kuriem ir pielaide darbam ar valsts noslēpumu, esot jānodrošina atbilstoši darba apstākļi, bet prokuratūrai tam trūkst resursu.

Ir.lv pēc komisijas sēdes vaicāja Kalnmeieram, kādus tieši uzdevumus un kādēļ NDK devusi. Ģenerālprokurors atteicās atbildēt uz šo jautājumu. ''Šī tēma netiks iztirzāta,'' sacīja Kalnmeiers. Uz jautājumu, vai šie uzdevumi prokuratūrai doti viņa darbība laikā vai jau iepriekš, Kalnmeiers atbildēja: ''Vienmēr bijušas šādas lietas.''

Komentāri (11)

Janis 22.09.2010. 12.17

Jaundžeikars Kalnmeieram uzdevis piekodināt Vilnītim, lai tas stingrāk “uzrauga” Strīķi?

+12
0
Atbildēt

0

mary75 22.09.2010. 12.17

Vai tikai man vienam rodas associācijas ar slavenajiem Drošības likumiem, kur arī gāja runa par pastiprinātu Drošības iestāžu uzraudzību caur politiķu ieceltām amatpersonām, netieši, bet pastarpināti, jo tieša politiķu iejaukšanās drošības iestāžu darbā būtu par traku pat Latvijai?
Un šis variants, kad to darīs to pašu politiķu ieceltais Kalnmeijers, kur iniciatīva nāk no Jaundžeikara un Co, un jāatskaitās Kalnmeijeram, acīmredzot, arī būs viņiem, saprotams, atbilst visiem likuma burtiem, nav kur piesieties, bet, nezin kāpēc man nešķiet rīcība tiesiskuma nostiprināšanas virzienā, drīzāk, kāda reakcija uz Miķelsona un citām lietām.

+13
-1
Atbildēt

0

mxblack 22.09.2010. 12.58

Pagaidām nav īsti saprotams, kam tie iemaukti ir domāti. PLL acīm redzot arī pēc vēlēšanām cer, ka vadīs NDP. Viss ir iespējams pie mums. Cimdars neatbalsta ne elektronisko iespēju vēlēt, ne vēlēšanas divu dienu garumā. Bet ko tad viņš atbalsta? Viņa argumenti gan pret elektronisko balsošanu ir visai neloģiski. Viņš atsaucas uz citu valstu negatīvo pieredzi. Bet kā tad Igaunija var? Vispār mana uzticība Cimdaram kļūst arvien mazāka, jo arī viņš kādam piespēlē. Tāds iespaids pastiprinās. Tieši elektroniskā balsošanas sistēma varētu nodrošināt daudz lielāku nobalsojušo vēlētāju skaitu un arī iespēju jebkurā brīdī balsojumus pārbaudīt. Latvijā to lietotu ļoti plaši. Te kautkas neiet kopā.

+11
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu