Augulis: Nākamgad simtlatnieku programmu turpinās • IR.lv

Augulis: Nākamgad simtlatnieku programmu turpinās

14
Labklājības ministrs Uldis Augulis. Autors: Kaspars Krafts, F64

Programmas apmērus maksimāli samazinās; stipendija, iespējams, būs mazāka

Bezdarbnieku programma ar 100 latu stipendiju tiks turpināta līdz 2011.gada beigām, tā LTV1 raidījumā “Labrīt Latvija!” pirmdien sacīja labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS), vēsta LETA. Ministrs arī piebilda, ka vietās, kur bezdarba līmenis samazināsies, simtlatnieku programmu iespēju robežās izbeigs. Tāpat iespējams, ka simt latu vietā bezdarbniekiem tiks maksāta mazāka stipendija.

Augulis uzsvēra, ka visas Labklājības ministrijas (LM) programmas ir mērķētas uz ilgtermiņa darba vietām, taču LM tās nevar radīt, tas ir Ekonomikas ministrijas kompetencē. "Krīzes situācijā mēs esam glābēji un palīdzētāji, tāpēc nācām ar domu veidot pagaidu darba vietas," skaidro ministrs un piebilst, ka LM uzstādījums ir maksimāli izmantot Eiropas struktūrfondus palīdzības sniegšanai bezdarbniekiem.

Kaut arī tā sauktā simtlatnieku programma saņēmusi Valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas kritiku, Augulis LTV raidījumā uzsvēra, ka stipendijas maksātas 54 tūkstošiem bezdarbnieku. No tiem 16 tūkstoši bija bezdarbnieki, kuri darbu nevarēja atrast ilgāk par sešiem mēnešiem.

Komentāri (14)

designhouse.lv 20.09.2010. 10.29

Kādas muļķības! Uzzini vairāk par šo programmu un uzzināsi daudz pārsteidzošus faktus!
Un kur tad tie 100latnieki pēc tam to naudu liek? Pakaļā grūž, vai? Tāpat pērk pārtiku un tur arī tiek maksāti nodokļi! Un ja vēl pērk Latvijas preces, tad vēl labāk! Pats esi uzkāpis uz grābekļa, no kura laiks nokāpt!

+5
0
Atbildēt

0

sandramarciap 20.09.2010. 09.49

Pateicoties 100ls, Latvijā noziedzības līmenis nav būtiski palielinājies,ja nogriezīs,tad gan redzēsim,jau tagad ir jāsāk domāt par papildus drošību,savā pagalmā un mājās.

+4
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 20.09.2010. 10.10

Man šķiet, ka 100 Ls programma ir tāds kā labs lakmusa papīrs no dažādām pusēm – tā ir reāla nauda, bet ne visi bezdarbnieki grib kaut ko vispār darīt par naudu (pabalsti taču ir foršāki, var haltūrēt nemaksājot valstij nodokļus, pie reizes to apkāšot), tā ir reāla palīdzība, taču dažiem politiķiem tas nepatīk, jo tas padara stāvokli kaut nedaudz ciešamāku un līdz ar to šie politiķi nevar tēlot lielos glābējus (SC, PLL – khem khem). Tā arī pārbauda cik tad reāli cilvēks ir gatavs vispār kaut ko darīt un cīnīties.

Par spīti visam, kopējais efekts IR labs un šī programma ir jāturpina.

+3
-1
Atbildēt

1

    Janka, Janic > andrisskrastins 20.09.2010. 19.21

    iipaši jau peec veeleešanaam , kad buus jaaveic iereednieciibas un valsts paarvaldes reorganizaacija , masveidaa radiisies jauni bezdarbnieki , kuri patreiz itkaa nodarbinaati nevajadziigos kantoros un seež uz kakla valsts budžetam…

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu