Par Rozentāli aģitē arī aktieris Bulis • IR.lv

Par Rozentāli aģitē arī aktieris Bulis

28
Andris Bulis. Autore: Rūta Kalmuka, F64

PLL pārstāve par savām reklāmām neko nezinot

Aktieris Andris Bulis, līdzīgi kā pirms viņa mūziķis Igo, kā privātpersona par saviem līdzekļiem ievietojis Latvijas Radio reklāmu, mudinot vēlēšanās balsot par Latvijas Infektoloģijas centra vadītāju, "Par labu Latviju" (PLL) deputāta amata kandidāti Baibu Rozentāli.

Bulis strādā citas PLL deputāta amata kandidātes Gaļinas Poliščukas teātrī, turklāt viņš 10.Saeimas vēlēšanu kampaņas pirmsākumos jau ir bijis PLL reklāmas seja.

Kā aģentūrai LETA apgalvoja Rozentāle, viņa par šo faktu neko nezinot un reklāmu neesot ne redzējusi, ne dzirdējusi, tāpēc par to, kāpēc tāda reklāma izveidota, esot jājautā pašam aktierim.

Tai pat laikā viņa pauda viedokli, ka tas "ir tikai normāli", ja kāds viņu pozitīvi novērtējot, jo viņa esot izveidojusi starptautiski atzītu un Latvijā būtisku iestādi – Infektoloģijas centru, ko pozitīvi novērtējot gan Pasaules Veselības organizācija, gan arī valsts. Rozentāle ir pārliecināta, ka arī vadot Veselības ministriju daudz paveikusi.

Kā ziņots, arī mūziķis Rodrigo Fomins jeb Igo ir apmaksājis paša ierunātu reklāmu, kurā aicina Saeimas vēlēšanās balsot par Rozentāli. "Es nebūtu šādu soli spēris, ja nebūtu pārliecināts," iepriekš skaidrojis Igo. Viņš savulaik bija akcijas par C hepatītu reklāmas seja, tādēļ viņam centra darbība ir labi pazīstama. Viņš neslēpj, ka ir labās attiecībās "ar Baibu" un pirms reklāmas ierunāšanas ar viņu par to konsultējies.

Fomins apgalvoja, ka tā ir viņa iniciatīva, par kuru pirms tam konsultējies ar Rozentāli. Taču mūziķis neatklāja, cik daudz personīgo līdzekļu tērēts.

Politisko partiju finansēšanas likumā definētas tā saucamās trešās personas. Tās ir ar partijām nesaistītas fiziskas vai juridiskas personas, kuras savā vārdā veic priekšvēlēšanu aģitāciju. Trešajām personām priekšvēlēšanu aģitācijas periodā ir noteikts izdevumu apmēra ierobežojums reklāmas izvietošanai, pasta izdevumiem, labdarības pasākumu finansēšanai, sponsorēšanai – 2700 lati.

Komentāri (28)

andrisskrastins 18.09.2010. 18.25

Slava ilgst 5 minūtes, mākslinieku kungi. Apkaunojums – daudz, daudz ilgāk.

+24
0
Atbildēt

1

    runivs > andrisskrastins 19.09.2010. 14.28

    Ne BULIS, ne IGO, šķiet, nav ar PLL nesais­tīta persona likuma izpratnē. Viņu aģitācija ir vērtējama kā tāda, lai slēptā veidā apietu priekšvēlēšanu tēriņus. Neticu, ka šie mākslinieki gadiem ilgi krājuši naudiņu, lai reklamētu vienu bijušo PLL ministri.Radio izcenojumi ir dārgi, par 3 reizēm – no rīta vien aiziet ap 130 ls

    0
    0
    Atbildēt

    0

Viesulis 18.09.2010. 18.50

daktere saņem “mākslinieku” pateicības politiskās reklāmas aploksnēs?
Hmmm. atkal visai bezgaumīgi.
Bet viens no tiem, protams, ir bezgaumīgas režisores – piedodiet, -Artemons.

Nez, kādai vajadzētu būt aktiera-bezgribas marionetes pašsajūtai? laba tā nevar būt.

+20
0
Atbildēt

1

    austrisv > Viesulis 19.09.2010. 09.53

    Šis aktieris manuprāt, jau sen ir pērkams! Pērkamie par PLL! kāds tur brīnums!
    Atceros vēl to kā iepriekšējās vēlēšanās nopirka arī diriģentu Šnē! Gan jau arī viņš tūlīt sāks Bārbiju reklamēt!

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

Elīna Barkovska 18.09.2010. 18.25

Jautājums tikai kuru interesē viņa viedoklis, un kurš vispār šo klaunu nopietni uztver:) Ja nu vienīgi KNAB uztvers:)

+17
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu