Igo: reklāmu neierunātu, ja nebūtu pārliecināts par sacīto • IR.lv

Igo: reklāmu neierunātu, ja nebūtu pārliecināts par sacīto

53
Igo Fomins. Autors: Rūta Kalmuka, F64

Dziedātājs neatklāj Rozentāles reklāmai iztērēto naudas summu

Paša ierunāto un Latvijas Radio ēterā pārraidīto reklāmu par apvienības "Par labu Latviju" (PLL) pārstāvi – bijušo veselības ministri no Tautas partijas, Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) direktori Baibu Rozentāli dziedātājs Igo neveidotu, ja nebūtu pārliecināts par vēstījumā sacīto, raksta Diena.lv.

Igo neslēpj, ka ir labās attiecībās “ar Baibu” un pirms reklāmas ierunāšanas ar viņu par to konsultējies. “Mani pārliecina Baibas Rozentāles darbība Infektoloģijas centrā”, saka Igo.

Radio reklāmā Igo slavē Rozentāli kā lielisku speciālisti un cilvēku, kam rūp citu labklājība. Reklāmas beigās izskan paziņojums, ka to apmaksājusi privātpersona Rodrigo Fomins.

Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā definētas tā saucamās trešās personas. Tās ir ar partijām nesaistītas fiziskas vai juridiskas personas, kuras savā vārdā veic priekšvēlēšanu aģitāciju. Tām priekšvēlēšanu aģitācijas periodā ir noteikts izdevumu apmēra ierobežojums reklāmas izvietošanai, pasta izdevumiem, labdarības pasākumu finansēšanai, sponsorēšanai – 2700 latu.

Par Igo izdevumiem reklāmas veidošanai informācija Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam jāsniedz raidorganizācijai. Publiski viņš reklāmā ieguldīto līdzekļu lielumu neatklāj. Tomēr reklāmas izvietošanas biežums radio ēterā ir saskaņots ar PLL kopējo kampaņu, raksta Diena.lv.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārstāvis Andris Vitenburgs aģentūrai BNS iepriekš paskaidroja, ka ar politiskajām organizācijām un to apvienībām nesaistītai personai ir tiesības veikt priekšvēlēšanu aģitāciju atbilstoši likumā "Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām un Eiropas Parlamenta vēlēšanām" noteiktajai kārtībai.

Komentāri (53)

zita 17.09.2010. 19.27

Ja Igo sponsorē partiju, kura izceļas ar prātam neaptveramu ciniskumu, liekulību, meliem, ņirgāšanos par demokrātijas vērtībām, valsts iedzīvotājiem un veselo saprātu, gribot negribot jādomā, ka arī viņam šīs īpašības ir tuvas.

+21
0
Atbildēt

3

    zita > zita 18.09.2010. 01.53

    Varbūt. Ja jau Raimonds Pauls to arī nezina.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > zita 18.09.2010. 04.43

    Juus tiešaam ticiet , ka viņš sponsoree??? … nu nee taču variet buut mieriigs , taa nauda no teepistu obščaka , prasti atmazgaata mellaa nauda…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    kkristaps > zita 17.09.2010. 19.31

    Pastāv arī otra iespēja – Igo, kā vairums ar zināmu mākslinieka talantu apveltītu cilvēku, nav pārlieku gudrs un nezina, ka zeltītā staniolā iesaiņots pēdējais sūds ir un paliek pēdējais sūds, nevis zelta gabals.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

kkristaps 17.09.2010. 19.12

Igo acīm redzot ir pārliecināts, ka muļķība ir ordenis, ar kuru vajag lielīties.

+20
0
Atbildēt

1

    Janka, Janic > kkristaps 18.09.2010. 09.50

    paarlieciiba diemžeel subjektiivs produkts… Gorbunovs arii Brigmans bija paarliecinaati par komoonisma idejaam , bet šodien tie kungi apgrozaas luugšanu namos…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Viesturs Dzenis 17.09.2010. 19.32

Igo ir zinātniskais pierādījums tam ka par PLL var balsot tikai smadzenes atsituši indivīdi.Diemžēl nožēlojami.

+18
-2
Atbildēt

2

    Viesturs Dzenis > Viesturs Dzenis 18.09.2010. 11.49

    Laikam Jūs nezinat Igo slimības vēsturi.Žēl gan Igo,gan Jūs.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Olita Smirnova > Viesturs Dzenis 18.09.2010. 10.58

    Vai man šis uzstādījums ir jāattiecina uz visiem, kuri balsos par PLL? Es nemaz sevi par tādu neesmu uzskatījis! Būs laikam nopietni jārevidē savas prāta spējas. Katrā ziņā es nekad neuzskatīju oponentu par “smadzenes atsitušiem indivīdiem”. Bet tas laikam vecuma un audzināšanas komplikācijas.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu