Jumts atbraucis. Jumts aizbraucis • IR.lv

Jumts atbraucis. Jumts aizbraucis

62
Rūta Kalmuka, F64
Baiba Strautmane

Jaunā nacionālpatriotu paaudze šķiet pārmantojusi labākās Baķku tradīcijas

Pēdējā laikā nācies satikt latviešus, kuri – kā jau tas šodien modīgi – gana gudri spriež, ka ''Vienotībai'' nav ideju un vīzijas, tāpēc par viņiem nevar balsot, un kā alternatīvu ieraudzījuši ''Tēvzemi'' ar ''visu Latviju''. Iemesls laikam tāds, ka pēdējie noskatījuši no ZZS, kā klusi sēdēt maliņā, nelekties, būt labiem koalīcijas partneriem un neko redzamu nedarīt – tas jau vēlētājam patīk.

Kas ''zaļajiem zemniekiem'' ir Lembergs, tas ''Tēvzemei'' tagad ''Visu Latvijai!'' – tāds kā zīmols. Tomēr, kā saka, Dievs nav mazais bērns un tak jau ar gudru ziņu aizsūtīja Jakrinu pie Gailīša pieteikties par jauno ''jumtu'', lai palīdzētu minētajiem latviešiem saprast, ka jaunā patriotu paaudze ir veiksmīgi pārmantojusi vislabākās Baķku tradīcijas.

Ja ''VL–TB/LNNK'' pati nedara visu, lai Jakrinu svītrotu no saraksta un atlaistu no darba valsts pārvaldē, tad tas ir lieks pierādījums tam, ka pastāv būtiska atšķirība starp latviešu un krievu t.s. radikāļiem. Pirmajiem tūlīt pēc vēlēšanām atkal zudīs jebkādas problēmas sarunāties ar Mamikinu krieviski, bet otrajiem (ar tiem domājot ne tikai PCTVL, bet arī vismaz daļu no SC) parādīsies jauna elpa cīņā pret sevis asimilēšanu.

Nemaz nerunājot par Biškeku, ir arī citas pazīmes, kas liecina, ka elpa jau ievilkta. Lūk, stāsts. Sēž uz soliņa latviešu meitene, kas man nezināmu iemeslu dēļ krieviski neprot. Garām skrien divi policisti un prasa meitenei, vai ''baņģiti ņeprobegaļi''. Meitene saka, ka nesaprot. Policisti aizmirst bandītus un sāk mācīt meitenei dzīvot, protams, krieviski. Bet viņa joprojām nesaprot. Tāpēc viņu aizved uz iecirkni, kur priekšā vēl trīs mūsu likumības sargi, arī krievi. Un tad ņemas piecatā meiteni tirpināt, pārbaudīt un baidīt. Pēc pāris stundām saprot, ka saruna nesanāk un piešūt ar' neko nevar, palaiž vaļā. Tagad meitene it kā mēģinot kaut kādu savu taisnību panākt, bet grūti, jo pierādīt neko nevar. Jo gan jau visiem pieciem kabatā ne tikai apliecības par valsts valodas zināšanu, bet arī pašas zināšanas, tas nekas, ka švakas. Priekš atrunāšanās pietiek.

Un neba nu šāds stāsts vienīgais, kurā nav runa par marginālu Daugavpils portālu, kas publicējis trīs gadus vecu (visai asprātīgu) klipu par latvieti, bet gan par Latvijas Republikas Valsts policiju. Tāpēc mulsina arī tie latvieši, kas – laikam jau oriģinalitātes vārdā – apsver iespēju atdot balsi ''Saskaņai''.

Turpinot Hermaņa un Vanadziņa iesākto spriešanu par to, kāpēc latvieši mēdz glupi balsot, varētu pievienot vēl versiju par nespēju būt loģiskiem. Diez vai spēlē kaut kas mainīsies, ja uz laukuma paliks visi līdzšinējie spēlētāji, tikai nedaudz zaudējuši vai pieaudzējuši muskuļu masu. Cerības, ka kaut kas notiks citādāk, būtu, ja vismaz dažus uz četriem gadiem diskvalificētu, piemēram, par valsts ievešanu visdziļākajā krīzē, vai par valsts apkaunošanu, virzot premjera amatam iespējamu kriminālnoziedznieku. Īsi sakot, par to, ka čurā baseinā.

Komentāri (62)

rrRasa 16.09.2010. 13.19

“Visu Latvijai!” ar Mamikinu atteicās runāt krievu valodā jau 2008.gadā. Toreiz Mamikins piekāpās un abi pārstāvji no “Visu Latvijai!” runāja valsts valodā. Un toreiz nebija nekāds vēlēšanu laiks. Tāpēc viņiem nu nekādi nevar pārmest, ka pēc šīm vēlēšanām viņi ar Mamikinu vai ar kādu citu sāks pēkšņi runāt krieviski.

+25
-5
Atbildēt

0

rrRasa 16.09.2010. 13.30

Man nav skaidrs no kurienes Strautmanei ir radies uzskats, ka jaunā nacionālpatriotu paaudze (Visu Latvijai!) ir pārmantojusi Baķkas tradīcijas. Tieši viņi panāca to, ka Baķku neiekļauj vēlēšanu sarakstā. Viņi ir atklāti paziņojuši, ja Jakrinu vajag svītrot ārā. Diemžēl neko vairāk viņi Jakrina sakarā nevar panāk, jo Jakrinis ir no citas partijas. Tik liela ietekme uz TB/LNNK viņiem tomēr nav. Par to sēdēšanu maliņā attiecībā uz “Visu Latvijai!” arī nu nekādi nevar attiecināt. Viņi visu laiku ir aktīvi darbojušies, nevis tikai tagad pirms vēlēšanām. Protams viņu aktivitātes nevar salīdzināt ar Vienotību. Bet jāņem vērā fakts, ka viņi nekad nav biju Saeimā. Tāpēc proatms viņu aktivitātes atšķirsies no Vienotības aktivitātēm, kuri ir ne tikai Saeimā, bet pat valdībā.

+22
-4
Atbildēt

0

girts kalvis 16.09.2010. 12.46

Nezinātājam rodas priekšstats, ka Jakrins ir “jaunā paaudze” un vēl no Visu Latvijai!. Būtu tīkami acīm, ja šķietami cienījamā Ir autori arī par gramatiku piedomātu (elementāras cieņas līmenī vismaz). Neatkarīgi no politiskajām simpātijām un antipātijām, raksts tiešām šķiet tapis neizprotamu emociju uzplūdā.

+25
-8
Atbildēt

1

    Linda > girts kalvis 16.09.2010. 15.06

    Ja jau veido koalīciju, tad tur visi vēži vienā kulē – kāda jēga šķirot?

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu