Skolotājs grābeklis • IR.lv

Skolotājs grābeklis

5
Pauls Raudseps

Ungāru politiķi solīja sadot SVF, paši dabūja pa pauri

Pavasarī Ungārijā pie varas nāca jauna valdība, kura tika ievēlēta, pateicoties partijas Fidesz vadītāja Viktora Orbana kareivīgajiem solījumiem nesamazināt valsts tēriņus, pazemināt nodokļus un «atjaunot valsts pašcieņu», piespiežot Starptautisko Valūtas fondu un Eiropas Komisiju pārskatīt Ungārijai izsniegtā aizdevuma noteikumus.

Kopš tā laika premjerminstra Orbana jaunizceptā valdība ar augsti paceltu galvu ir mērķtiecīgi vilkusi laukā no šķūnīša grābekļus, nolikusi sev priekšā un tad sparīgi kāpusi tiem virsū.

Jūnijā Orbans aizbrauca uz Briseli, cerēdams no Eiropas Komisijas saņemt atlaides šāgada budžeta veidošanai. Taču viņš dabūja aukstu dušu no EK prezidenta Barrozu, kurš viņam aizrādīja, ka «mūsu vēstījums Ungārijai un citām valstīm ir tāds, ka ir jāpaātrina fiskālā konsolidācija [t.i., deficīta samazināšana], nevis tā jāpalaiž vaļīgāk. Nevajag pretstatīt fiskālo konsolidāciju un izaugsmi. Ja nebūs fiskālās konsolidācijas, nebūs iespējams sasniegt izaugsmi.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu