Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

 

Baltijas valstu un Polijas prezidenti, kuri 10.septembrī tikās Rīgā, uzsvēra nepieciešamību pēc vienotas Eiropas Savienības politikas attiecībās ar Krieviju, īpaši ekonomiskajā sadarbībā, enerģētikas un drošības politikas jomā. Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis norādīja, ka «Polija darīs visu, lai Eiropas Savienība varētu veidot kopīgu politiku ar Austrumu valstīm». Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess pauda viedokli, ka pēc ASV «pārstartēšanas politikas» «spriedze ir samazinājusies» un «tiek lietota mierīgāka valoda savstarpējās sarunās». Latvijas prezidents Valdis Zatlers piekrita, ka ES ir jārunā vienā valodā ar Krieviju, lai gan katrai valstij attiecībās ar šo lielvalsti ir arī savas nacionālās intereses.

Salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi, rūpnieciskās ražošanas apjoms Latvijā šā gada jūlijā palielinājās par 17,9%, un tas ir otrs straujākais pieaugums no visām ES dalībvalstīm, informē Eurostat. Straujākais pieaugums jūlijā reģistrēts Igaunijā – par 24,5%. Kopumā visās ES valstīs rūpniecības apjoms jūlijā palielinājies par 6,8%.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu