Šķēle: starptautiskais aizdevums jāpārstrukturizē • IR.lv

Šķēle: starptautiskais aizdevums jāpārstrukturizē

33
Andris Šķēle (PLL). Autors: Mārtiņš Zilgalvis, F64

PLL finanšu ministra kandidāts rosina valsts uzņēmumus pārdot par iespējami labāku cenu

Latvijai starptautiskais aizdevums būtu jāpārstrukturizē tā, lai valsts uzņēmumi nebūtu jāpārdod pašā spiedīgākajā brīdī, bet gan tad, kad tiem ir laba cena, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" sacījis Tautas partijas (TP) dibinātājs, partiju apvienības "Par labu Latviju" (PLL) finanšu ministra amata kandidāts Andris Šķēle.

"Ar valsts mantas pārdošanu ir tāpat kā ar privātās mantas pārdošanu – vai nu tu to pārdod brīdī, kad tai ir vislabākā cena, vai arī tu to pārdod brīdī, kad tev ir ļoti spiedīga vajadzība. Latvijai ir jāpārstrukturē starptautiskais aizdevums tā, lai šos uzņēmumus mums nevajadzētu pārdot pašā spiedīgākajā brīdī, bet gan brīdī, kad tiem ir laba cena," uzsvēra Šķēle.

PLL pārstāvis norādīja, ka valsts uzņēmumu privatizācijas jautājumā jāvadās pēc tā, cik aktīvs ir tirgus katrā nozarē. "Manuprāt, viena no lietām, ko valsts varētu pārdot, ir telekomunikācijas, jo to tirgū monopols ir beidzies," uzskata TP līderis.

Komentāri (33)

dro 14.09.2010. 11.45

Vai svaiga doma? Varbūt tomēr Dombrovska teiktā atgremošana, atsvaidzinot ar ar gudru vārdiņu “jāpārstrukturizē”?:)

+24
0
Atbildēt

1

    markonimarkoni > dro 14.09.2010. 12.32

    Jā, jā es ar šito ziņu biju dzirdējusi jau iepriekš no Dombrovska k-ga.
    Bet Šķēlem jau tas netraucē to pasniegts kā nez kādu atklājumu, pasniedzot to tikai ar citu garnējumu.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

LAURIS 14.09.2010. 11.42

Vien fakts, ka pats Šķēle runā par valsts uzņēmumu pārdošanu ir biedējošs.

+23
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 14.09.2010. 12.00

Šķēle, neuztraucies, aizdevumu pārfinansēs arī bez tavas palīdzības. Apceri labāk uz kuru valsti bēgt ka visas politiskās aizmugures būs kritušas.

+23
0
Atbildēt

4

    elza aleksandra > andrisskrastins 14.09.2010. 21.25

    Ja Šķēlim būs jābēg, tad Tev nebūs ko ēst. Viss ir vienkārši. :)

    Pieļauju, ka vecie oligarhi pie šprices netiks un tiks šādi tādi savādāki. Attiecīgi tīrīšanas, īpašumu nobēdzināšanas, konkursu apturēšnas – lasi, nodokļu plūsma dramatiski krītas, novājinātie uzņēmumi noiet pa burbuli, parauj līdzi vēl citus. Lasi – šeit mītošajiem dīkdieņiem, kas noteikti nenodarbojas ar taustāmu vērtību radīšanu, tiem būs pavisam bēdīgi. PSRS sabrukuma beigās tass tā bija. Tagad būs tā pat.

    Labāk cerēsim, ka Šķēlim nebūs nekur jābēg un Latvijā esošie uzņēmumi nebūs jānobēdzina visādiem krieviem, vāciešiem un citiem turkiem.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    elza aleksandra > andrisskrastins 15.09.2010. 18.57

    Savukārt Šķēles tvarstīšanu es jua vinereiz piedzīvoju – to mums miljonu prasošais Einārs nodemonstrēja. Tikai tobrīd ekonomika bija straujas augšanas posmā, un… Reāli nospŗāga uz brīdi. Tvarstot sliktos un apstādinot līgumus, reāli tika panākts efekts, ka visi pa ķēdītēm nostopēja savu plānoto darbu – iepirkumus, maksājumus, līgumus. Toreiz bija pirmais gadījums, kad uzņēmēji atskārta – korupcija ir mazāks ļaunums, nekā pašpasludināta taisnīguma meklēšana bardakainā pēcpadomju telpā. Arī šoreiz būs tas pats – bez lobija neko izdarīt nevar, bet to lobiju nogriežot, visi izdarītāji arī paliek pie sasistas siles. Tiek iegūts gandarījums un sociālais taisnīgums. Un tukšs vēders. Ko darīt? HVZ. Visdrīzāk, ka lēnā garā skārtoties un reformēties – tā vismaz tas vienmēr notiek. Mēs nevis māju nodedzinam ja tur bardaks ieviesies, bet sakārtojam. Pakāpeniski.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    elza aleksandra > andrisskrastins 15.09.2010. 18.50

    Kas ir Lomķiks, nesapratu.

    Bet par AŠ un vienotību man ir savas domas – AŠ nevēlas īpaši pozitīvi sevi pozicionēt, jo Vienotība tas pats biznesa kantoris tak vien ir – tie paši trojas zirgi. Ieliks pie stūrēšanas Dombrovski, a pārējāss pozīcijas atdos šeptmaņiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > andrisskrastins 15.09.2010. 10.41

    Nu Tu vārds esi jefiņš, vēl pie tam totāls.

    Ko tad gospoģins Lomķiks šeit LV tura? Atkritumu biznesu?Vel jo projām neskatoties uz centieniem tur ir konkurence, Latvenergo nosūcošos energouzņēmumus? VP? Vai tad tam sūkalnieku kantorim nav vietējas izcelsmes konkurences LV? Kādu postu nodarīs valsts tautsaimniecībai, ja publikai Lomķiku iedos saplosīšanai? Nekādu , tie būs vienkārši svētki.
    Rietumu puiki un meiteņi nav muļķi, visus oligarhus reciklerī nemetīs(kaut kāda vietējā varas struktūra ir jāastāj), būs tie kas vienosies un būs tie kurus ļaus saplosīt vietējiem. Lembe kā reizi izskatās savu ādu JAU ir izpircis, AŠ juniors tiks padzīts no politikas atpakaļ biznesā, bez kādiem milzīgiem zaudējumiem, savukārt grēkāža loma ir skaidrs kam tiks, par to var arī iedzert.
    P.S. Prieks ka šefības pār LV stafeti pārņēmuši mūsu senie sizerēni SV.Romas Imp. mantinieki-GER., būs kārtība. CIETI hehehehe….

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu