Munkevica biedru Pīrantu atbrīvos pret 40 000 • IR.lv

Munkevica biedru Pīrantu atbrīvos pret 40 000

24
Normunds Pīrants. Autors: Arturs Kārkliņš, LETA

Tiesa kukuļdošanā apsūdzētajam nosaka aizliegumu izbraukt no valsts

Jūrmalas pilsētas tiesa nolēmusi atbrīvot no apcietinājuma kukuļdošanā apsūdzēto bijušo Jūrmalas ātrās palīdzības valdes locekli Normundum Pīrantu, ja tiks iemaksāta 40 000 latu drošības nauda, vēsta aģentūra LETA. Pīrantam noteikts aizliegums izbraukt no valsts.

Jau vēstīts, ka Pīrants tika aizturēts reizē ar bijušo Jūrmalas mēru Raimondu Munkevicu (''Jūrmala – mūsu mājas'') aizdomās par kukuļa piedāvāšanu pret Munkevica atbalstu neuzticības balsojumā.

Kā portālam db.lv stāstījis Pīranta advokāts Lauris Matulis, viņa klients respektē tiesas lēmumu, tomēr drošības naudas apmērs ir liels. Nauda tikšot iemaksāta, taču konkrētus termiņus, kad tas varētu notikt, advokāts nevarēja nosaukt.

Prokurore Velta Zaļūksne lūgusi tiesu Pīrantam noteikt papildu drošības līdzekli – aizliegumu tuvoties konkrētām personām, taču tiesa to nepiemēroja.

Otru šajā lietā apsūdzēto Munkevicu 11.augustā tiesa atbrīvoja no cietuma pret drošības naudu 50 000 latu.

Saskaņā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja iegūtajiem pierādījumiem, Munkevics un Pīrants mēģinājuši nodrošināt sev labvēlīgu rezultātu Jūrmalas domes 20.maija sēdē paredzētajā balsojumā par toreizējā pašvaldības vadītāja Munkevica atbrīvošanu no amata, piedāvājot naudu un amatu kādam Jūrmalas pilsētas domes deputātam, nododot 5000 latu kukuli.

Komentāri (24)

Mairita Blūma 14.09.2010. 18.15

Normundam Pīrantam ir interesants CV.
Dzimšanas gads: 1970
Izglītība: vidējā
Pabeigtas šādas mācību iestādes: 2004.gadā Jūrmalas vakara vidusskola
5 gadus vadījis Jūrmalas karatē klubu.

0
0
Atbildēt

0

Inese Birzniece 14.09.2010. 16.55

Pīrantam nāksies dienas vadīt Latvijā. Šausmas. Nenovēlu nevienam.
Munkevicam foršāk, var jautri tusēt domē, iedot buču draudzenei deputātei, apjautāties, kā klājas, vai nevajag palīdzību. Izteikt prātīgas domas domes sēdēs, tualetē pārrunāt kā nobalsot, pacelt/nolaist īkšķi balsot par vai pret; tā pie mums provincē pieņemts, štrunts, ka kriminālapsūdzība, piedalos un lemju, kā jums kvaukšķiem dzīvot.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu