Delna publisko deputātu kandidātu reputācijas datubāzi • IR.lv

Delna publisko deputātu kandidātu reputācijas datubāzi

24
"Sabiedrības par atklātību - Delna" sociālās reklāmas kampaņa. Autors: Lauris Vīksne, F64

Visvairāk kandidātu ar apšaubāmu reputāciju sarakstā “Par Labu Latviju”

“Sabiedrības par atklātību – Delna” interneta vietnē pirmdien publiskota deputātu kandidātu reputācijas datu bāze . Tajā apkopota informācija par 212 deputātu kandidātiem, 35 no katra saraksta.

Kandidāti tika vērtēti pēc sešiem ar korupciju tieši vai netieši saistītiem kritērijiem: apšaubāma reputācija saistībā ar neētisku rīcību, atrašanās interešu konfliktā, apsūdzības ar korupciju saistītos nodarījumos, lieli skaidras naudas uzkrājumi un neskaidri finanšu darījumi, bieža partiju maiņa un apšaubāma nonākšana valsts vai pašvaldību uzņēmumu padomēs un valdēs. Informācija par kandidātiem apkopota no medijos publicētajiem materiāliem. Tos apkopojuši Delnas darbinieki un piesaistīti profesionāli žurnālisti.

No 212 kandidātiem par piederīgiem kādam no šiem kritērijiem atbilda 88 kandidāti. Visvairāk šādu kandidātu – 24 – ir no saraksta “Par Labu Latviju ”, 18 kandidāti – no partiju apvienības “Vienotība ” un 16 no “Visu Latvijai -TB/LNNK ” un ZZS . Savukārt 7 kandidāti vienā sarakstā Delnas kritērijiem atbilduši no Saskaņas Centra un PCTVL .

Visaugstākajā riska grupā atrodas četri kandidāti, starp kuriem ir divi premjera amata kandidāti Aivars Lembergs (ZZS) un Ainārs Šlesers (PLL), kā arī divi deputātu kandidāti Andris Šķēle (PLL) un Ainārs Melders (VL-TB/LNNK).

Līdz ar deputātu kandidātu reputācijas datubāzes atvēršanu "Delna" pirmdien sākusi sociālās reklāmas kampaņu, kuras sauklis ir "Noskaidro politiķa sastāvu!"

Projekta īstenošana notiek ar Sorosa fonda – Latvija, Fridriha Eberta fonda un privātpersonu ziedojumu atbalstu. Delnas darbību atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija EEZ finanšu mehānisma un Norvēģijas finanšu mehānisma ietvaros un Latvijas valsts ar Sabiedrības integrācijas fonda starpniecību.

Komentāri (24)

maija_br 13.09.2010. 19.38

Vēlēšanu likums netiek pilnveidots, jo varas partijas ir ieinteresētas, ka personas ar apšaubāmu reputāciju iekļūst Saeimā un pašvaldībās. Vēlēšanu likumam vajadzētu būt normai, kas neļauj vēlēšanās piedalīties personām, pret kurām ir ierosinātas kriminālietas līdz brīdim, kamēr nav pieņemts attaisnojošs spriedums. Mums ir pietokoši daudz cilvēku, kuri ir godīgi un kuri varētu pretendēt uz Saeimu. Tagad uz Saeimu tiek virzīti zagļi un valsts izsaimniekotāji. Tas, ka tiesas lēmumi vēl nav peiņemti, tas vēl nenozīmē, ka viņi nav zagļi.

+16
0
Atbildēt

0

LAURIS 13.09.2010. 17.42

Man tomēr šķiet, ka daudz labāk pirmajā divniekā izskatītos Šlesers ar Šķēli.

+9
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 13.09.2010. 20.38

Lembi vispaar vajadzeetu atstaat aarpus konkursa , jo tik graujoši sū**ga reputaacija nez vai šaipus Ventas buus atrodama… 150 seejumos apsuudziiba smagos noziegumos ( tajaa truukst apsuudziiba par valsts nozagšanu) … šodien jaasaka buus gruuti atrast kandidaatus ar tiiru un nevainojamu reputaaciju, ja akuraat nebuus valsts kabataa iebraucis , tad beerniibaa buus kaimiņdaarzaa abolus zadzis.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu