Aptauja: Rīgā palielinās atbalsts PLL un SC • IR.lv

Aptauja: Rīgā palielinās atbalsts PLL un SC

68
Lauris Nagliņš, LETA

Pieaudzis arī to cilvēku skaits, kuri plāno piedalīties Saeimas vēlēšanās

Rīgā kopš augusta beigām par 2,7% pieaudzis iedzīvotāju atbalsts partiju apvienībai "Par labu Latviju" (PLL), par 1,2% apvienībai “Visu Latvijai!” un TB/LNNK, kā arī par 1,1% – "Saskaņas centram" (SC), liecina pētījumu aģentūras "Nikolo grupa" pētījumi.

Pagājušajā nedēļā aptaujā vislielāko atbalstu Rīgā guvis SC – 26,4%, “Vienotība” – 14,3%, PLL – 5,8%, Zaļo un zemnieku savienība – 4,4% un Visu Latvijai!/TB/LNNK – 3,9%.

Par 2,8% samazinājies to respondentu skaits, kas nepiedalītos Saeimas vēlēšanās. Tikmēr par 0,6% palielinājies to iedzīvotāju skaits, kam grūti izvēlēties, par ko balsot.

Vairāk nekā puse visu aptaujāto prognozē SC iekļūšanu 10.Saeimā, iegūstot 27 deputātu vietas, "Vienotība"- 25 vietas, PLL – 20 vietas, ZZS – 15, "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" – 14 vietas.

10.Saeimas vēlēšanas Latvijā notiks 2.oktobrī.

Komentāri (68)

andrisskrastins 13.09.2010. 10.46

Aicinājums visiem, kas Rīgā tusē un atbalsta Vienotību – http://parvienotibu.lv – Ir vēl trīs nedēļas laika – ejiet ciemos pie radiem, draugiem, paziņam. Metam nost tradicionālo latviešu kautrīgumu un nespēju runāt par lietām, kas patiešām ir svarīgas. Aicini balsot par Vienotību vai VL/TB un aicini arī viņus uzrunāt sev blakus esošos.

+27
-2
Atbildēt

6

    mary75 > andrisskrastins 13.09.2010. 10.57

    Par Vienotību – jā, par TB/VKL – nē, tie jāpārliecina balsot par Vienotību, jo TB un PLL pēc savas politiskās mentalitātes – nodevīgi – zaglīgas, ir kā dvīņubrāļi, tas, ka tb sit sev pie krūtīm un visskaļāk bļaustas par patriotiismu, neko nenozīmē, brīnos, ka kāds vēl vispār spēj ticēt TB, tur jābūt sevišķi naivam.

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    mary75 > andrisskrastins 13.09.2010. 11.12

    Kāda eiropeiska nacionalistiska partija ir vajadzīga, piekrītu, bet, VL ar savu ksenofobiju un atklātu homofobiju ir tālu no tā, un tālu no eiropeiskuma un civilizacijas.
    TB vispār vieta miskastē.
    Un visu to, par ko VL/TB bļaustās, bez bļaustīšanās dara Vienotība.
    Un tāds sabiedrotais, kā TB, pārdos jebkuru par 20 sudraba grašiem pie pirmās izdevības.
    Tā kā ar tiem koalīcij’a var iet tikai galējas bezizejas situācijā.

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > andrisskrastins 13.09.2010. 12.14

    Es arī cita varianta neredzu – jābalso par TB. Savādāk baidos, ka daudzi kautrīgie latvieši nobalsos par dies zina ko, tikai ne par tiem, kas aizstāvēs viņu intereses.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Neskaties VL – TV/LNNK pusi aiz svītras, skaties uz to pusi, kura ir pirms svītras! :)

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > andrisskrastins 13.09.2010. 13.35

    -> pēcisk
    aktuālais jautājums, kas ik pa laikam parādās V mājas lapā:
    Klāvs:
    Kad beidzot būs pieejami deputātu kandidātu CV? Solījāt līdz 20. augustam, tad pagājušās nedēļas otrajā pusē, bet tagad jau ir šīs…

    VIENOTĪBAS mājas lapas administratore

    Labdien, atvainojamies par novēlotu publicēšanu, dažādu apsvērumu dēļ tas vēl nav izdarīts, taču ceram to izdarīt tuvākajās dienās, lai Jūs un citi vēlētāji var savlaicīgi iepazīties ar kandidātu profiliem!
    ———————————-
    Un tā jau kādas divas nedēļas. Vēl redzams viens jautājums par aizsardzību :), uz kuru ir atbildējis Kristovskis :) .
    Konkrēti es vēlējos apskatīties Kārļa Strēļa CV – tukšums. Uzdevu vienu jautājumu Kristovskim pirms dienām desmit, atbildes nava… Skumji.
    Kas notiek?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > andrisskrastins 13.09.2010. 11.02

    Dzeri, es piekrītu, tur ir savi rukši, bet kopumā labāk VL/TB, nekā PLL. Turklāt VL daļa, neskatoties uz viņu bērnišķīgo apmātību un citu jūtu jaukšanu ar nacionālismu, man simpatizē. Apbružājoties politikā, var izaugt labu politiķu paaudze, kuriem latviešu aizstāvība tiešām ir pirmajā vietā.

    +13
    -3
    Atbildēt

    0

LR Aizsardzības mini 13.09.2010. 10.20

Neesmu īpaši ticīgs, bet sōreiz teikšu tā: “Dievs, dod vēletājiem prātu un atmiņu!!!”

+26
-1
Atbildēt

0

www.vecamate.lv 13.09.2010. 11.17

Vakar jau rādīja to dzīvokļu tanti,ar radu,darbinieku kartupeļu talkošanu.. Lūk viņš ir,PLL un kō elektorāts.Labi iekārtojušies/-ti,līzinga vāģi,vienā vārdā ” savējie”..Un nekādi idiņi,nē..simpātiski ļaudis ar izglītībām.. Tikai pārmaiņas no feodālisma uz reālu demokrātiju šiem nozīmētu personīgu krahu..Tur tās balsis klusi vācās, un būs pietiekoši daudz.

+23
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu