PLL dāsni ziedo valsts pasūtījumu pildītāji • IR.lv

PLL dāsni ziedo valsts pasūtījumu pildītāji

45
Andrejs Terentjevs, F64

Apvienība joprojām ziedojumu līderis; septembrī otrā PCTVL

Dažas nedēļas pirms Saeimas vēlēšanām ziedojumu apmēra ziņā līdera pozīcijas saglabā partiju apvienība "Par labu Latviju!"(PLL), vēsta aģentūra LETA. Nule maksimāli atļautās summas tai ziedojuši valsts pasūtījumu regulārās izpildītājas ceļu būvkompānijas ''Binders'' īpašnieks Normunds Luste un par pašvaldības naudu e-talonu sistēmu dārgi nodrošinošās ''Rīgas kartes'' valdes loceklis Aleksandrs Brandavs (LPP/LC), liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) dati.

Luste 18 000 latus PLL ziedojis 31.augustā, Brandavs – 2.septembrī. 25.augustā 17 000 latus PLL atvēlējis ceļu būves firmas ''A.C.B.'' īpašnieks Valdis Lejnieks. Gan viņa, gan Lustes uzņēmumi ir līderi valsts pasūtījumu izpildē ceļubūves jomā par augstu cenu, taču ne vienmēr izcilu kvalitāti. Savukārt ''Rīgas kartes'' noslēgto līgumu neizdevīgumu galvaspilsētas pašvaldībai norādījusi Valsts kontrole. Latvijas Televīzijas raidījums ''De facto'' ziņoja par firmas vadības vairākos tūkstošos mērāmo atalgojumu.

Otrajā vietā ziedojumu apmēru ziņā septembrī ir politiskā apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL), kas ziedojumos saņēmusi 8000 latu. Visvairāk – 5000 latu – ziedojis savulaik Latvijas miljonāru sarakstos minētais namīpašnieks Gints Grosfogels. Vēl 3000 latu ziedojis Gints Lazdiņš – miljonārs, kurš iemantojis nekustamo īpašumu mahinatora slavu, kā arī pieķerts mēģinājumā izkrāpt no veciem ļaudīm nekustamos īpašumus. PCTVL augustā ziedojumos saņēma 30 800 latu.

Trešajā vietā ierindojusies sociāldemokrātisko partiju apvienība "Atbildība". Tai septembra pirmajās deviņās dienās saziedoti 7250 lati. 5000 latus ziedojusi Margarita Krauča, bet vēl 1000 latu – Jānis Grava.

Šomēnes ceturtajā vietā saņemto ziedojumu apmērā ierindojusies partiju apvienība "Vienotība", kurai ziedoti 5683 lati. Apvienības partijai "Jaunais laiks" vēl atsevišķi ziedoti 2200 lati, bet partijai "Pilsoniskā savienība" un partijai "Sabiedrība citai politikai" ziedojumu šomēnes nav bijis.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) kasē septembrī "ieripojuši" 5350 lati. No tiem 1000 latu partijai ziedojis Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, tikpat daudz naudas arī ziedojusi Inese Kuniga un Uldis Bambe.

Partijai "Saskaņa", apvienībai "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) un nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK saziedoti 2500 lati. Pārējām partijām šomēnes ziedojumi nav bijuši.

Komentāri (45)

mary75 11.09.2010. 19.02

Ja līdz šim vēl kāds nesaprata, kāpēc Latvijā visdārgākie un vissliktākie ceļi un arī viss parējais, bet, “konkursus”, tomēr, vinnē vienas un tās pašas firmas, manuprāt, patreiz tas jāsaprot jebkuram.
Tas jau arī ir viens no valsts nozagšanas veidiem, kad budžeta nauda tiek pilnīgi legāli pārpumpēta politiķu un tiem tuvu “uzņēmēju” kabatās.
Tas ir arī iemesls, kāpēc te nav godīga konkurence, te nekad nenāks neviena normāla firma, nebūs investīcijas, un valsts lemta nabadzībai.
Par šo partiju, izņemot šos pašus politiķus un “biznesmeņus” var balsot vai nu absolūts plānprātiņš, vai nu valsts ienaidnieks.

+33
-1
Atbildēt

3

    elza aleksandra > mary75 12.09.2010. 22.04

    Ek Bobi…

    > Ja līdz šim vēl kāds nesaprata, kāpēc Latvijā visdārgākie un vissliktākie ceļi…

    Pats tu neko neesi sapratis.
    Attiecīgie ziedotāji būtu gatavi visu Latviju noasfaltēt septiņās kārtās. Nelaime tāda, ka naudiņa tiem ceļiem ir tik cik ir. Savukārt, kādi TB+VL varbūt vēlēsies cēlu naudu auseklīšos un prievītēs iztērēt. PAR PCTVL nemaz nerunājot.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 12.09.2010. 13.26

    Diemžēl, vairumam tautas nepietiek smadzenes, lai aizdomātos tiktāl.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > mary75 12.09.2010. 09.33

    Vienotība varētu šis PLL ziedotājfirmas izlikt melnajā sarakstā, un izmantot priekšvēlēšanu reklāmās ar tekstu: Kā tikt pie valsts pasūtījumiem, un, kas pie tiem tiek!!!lai tauta redz savus “varoņus”, kuri cīnās par iespēju tikt pie tās maka!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

mxblack 11.09.2010. 16.33

Ir saprotama lieta ka visai šai blēžu varzai PLL ir vienīgā pieņemamā kandidatūra. Tie ir savējie. Pārējie ir neprognozējami attiecībā uz atbalstu viņu “šeptēs”, jo nevar zināt kad no viņiem dabūs uz kakla KNAB, vai Prokuratūru. Tikai neticu ka pat par lielu naudu var nopirkt mūsu aplaupītās tautas ticību laupītājiem. Nu viņiem jau tie daži tūkstoši tāda sīknauda vien ir, ja viņiem izdotos strādāt vecajā stilā. Tāpēc nauda taupīta netiek.

+31
0
Atbildēt

2

    austrisv > mxblack 12.09.2010. 09.36

    It sevišķi dzirdot, ka Urbanovičš labprāt pieļauj Latvijas valsts bankrotu!
    tad varētu nopirkt visus lielos valsts uzņēmumus!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    oskaar > mxblack 11.09.2010. 20.07

    Man kaut kā šķiet, ka “šeptu” organizatori nemaz nav sašeptētās naudas saimnieki, bet pastāv stingra kārtīnba- kā nauda sadalāma. Un lielā daļā pie āķa uzrautie vainīgie patiesībā ir tikai tādi zicpriekšsēdētāji.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

kkristaps 11.09.2010. 17.20

Visi Latvijas zagļi un blēži, apvienojieties zem PLL (pretīgo lopu laidara) karoga.

+23
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu