Nedaudz sarukusi PLL popularitāte • IR.lv

Nedaudz sarukusi PLL popularitāte

52
Partiju popularitāte augusta beigās pēc GfK aptaujas. Grafiks: Ernests Kļaviņš, F64
Indra Sprance

Augusta beigās samazinājušies “Vienotības” reitingi, popularitāte pieaug SC un ZZS

Augusta beigās, salīdzinot ar mēneša vidu, nedaudz samazinājusies apvienības “Par labu Latviju” (PLL) popularitāte, bet pieauguši “Saskaņas centra” (SC) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) reitingi, liecina “GfK” sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Ja augusta vidū par PLL savas balsis bija gatavi atdot 5% aptaujāto, tad augusta beigās to atbalsta vien 3% vēlētāju.

Populārāko partiju trijnieks gan paliek nemainīgs. Joprojām vislielāko atbalstu vēlētāji sola SC – augusta beigās par šo politisko spēku savas balsis sola atdot 14% aptaujāto, augusta vidū tādu bija 13%.

Otrs populārākais spēks joprojām ir “Vienotība”, par kuru agusta beigās balsotu 12% aptaujāto, bet augusta vidū – 13%. Par ZZS augusta beigās savas balsis gatavi atdot 8% aptaujāto, augusta vidū – 7%, savukārt apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” (PCTVL) atbalstītāju skaits palicis nemainīgs – 2%. Līdzīgi arī nacionālās apvienības “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK atbalstītāju skaits palicis nemainīgs – 4%.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem augusta beigās vēlēšanās neplānoja piedalīties 23% aptaujāto.

Ja neizlēmušo balsis sadalītu proprcionāli izlēmušo izvēlei, tad 10.Saeimā būtu pārstāvēta SC, “Vienotība”, ZZS, VL–TB/LNNK, PLL un PCTVL.

Arī populārāko premjerministra amata kandidātu vidū liela sabiedrības viedokļa maiņa nav novērojama – joprojām populārākais ir ZZS nosauktais Aivars Lembergs (''Latvijai un Ventspilij'') un Valdis Dombrovskis (“Vienotība”), kam ar daudz mazāku atbalstītāju skaitu seko Ainārs Šlesers (PLL), Jānis Urbanovičs (SC) un Andris Šķēle (PLL).

Komentāri (52)

marčiks 07.09.2010. 15.02

Vēl jau īstais priekšvēlēšanu riests tikai priekšā. Šlesera biogrāfija un PLL vulgārās reklāmas ir vēl tikai ziediņi. Tomēr domāju, ka Dombrovskis paliks premjers arī pēc vēlēšanām. Jautājums tikai, kurā brīdī ZZS pārmetīsies uz pretējo nometni, tas ir, neticu, ka četrus gadus nekas nemainīsies. Jāatceras, ka ZZS ir bijusi visās valdībās kopš 2002.gada un katras Saeimas laikā vairākkārt “apmetusi kažoku”, tas ir, bijusi gan valdībā ar JL un bez TP, gan ar TP un bez JL, gan ar abiem kopā. Kāpēc lai turpmāk būtu savādāk? Kad valstij vairs bankrots nedraudēs, tad “darītāji” varēs ķerties pie tā, ko prot “darīt” vislabāk – ķert, grābt, kampt, pārdalīt.

+22
0
Atbildēt

1

LAURIS 07.09.2010. 14.52

bišk pa daudz PLL, ņemot vērā kāds tas ir mēsls savā būtībā.

+22
-1
Atbildēt

1

    daina_tabuna > LAURIS 07.09.2010. 14.54

    Kad apkārt ir daudz mēslu vaboļu, tad nemaz nav slikti būt mēslam- ir pieprasījums :-)

    +9
    0
    Atbildēt

    0

Tamāra Nolmane 07.09.2010. 15.57

Manuprāt pietiek uztraukties par PLL, domāju, ka visi, izņemot Buldozeru, ir sapratuši, ka nekādu nopietno atbalstu vairs vēlēšanās nesagaidīt!? Jāuztraucas būtu par nemainīgi stabilo un lielo SC atbalstu. Runājot par komunistiem, SC jau nav īpaši savādāki mērķi par PCTVL, vismaz nacionālā un “integrācijas” ziņā nē! Un to tagad var novērot, ka krievu kultūras pasākumi, liela mēroga un mazāki Rīgā un Latvijā, tagad ir viens pēc otram, turklāt vēl Latijvas sabiedrisko organizāciju atbalstīti!! Tā ir mērķtiecīga nevardarbīga okupācija. Cik vēl ilgi, kad tiešām valsts pārvaldē būs obligāti jārunā arī krievu valodā!! Lūk par to būtu jāuztraucas.

+21
-3
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu