Kolkā izskalotas, visticamāk, kravas burinieka atlūzas • IR.lv

Kolkā izskalotas, visticamāk, kravas burinieka atlūzas

21
Kolkas krastā izskalotā burinieka atlūza. Foto: Evija Trifanova, LETA

Pagaidām nav skaidrības par turpmāko rīcību ar vraku

Kolkas krastā sestdien izskalota, visticamāk, 19.gadsmita burinieka atlūza, kas varētu būt no kāda kravas kuģa, pieļauj Jūrmalas pilsēta muzeja galvenais zemūdens vēstures speciālists Voldemārs Rains.

Kā vēsta BNS, pēc nedēļas nogalē veiktās atlūzu apskates varot secināt, ka izskalotais vraks, visticamāk, ir daļa no 19.gadsmita burinieka – labā borta daļa, atlūza no ķīļa. Burinieks bijis no priedes. Tā kā atlūzā novērotas dakstiņu un ķieģeļu detaļas, tad Rains pieļauj, ka tas bijis kravas kuģis.

Tomēr, lai noteiktu vraka vērtību un iegūtu sīkākas ziņas par tā vēsturi, vajadzīgas padziļinātas ekspertīzes, taču līdzekļus valsts izpētei nepiešķir, norādīja Rains. Lai informetu par atradumu un lemtu par turpmako rīcību, viņš plāno sazināties ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadību.

Savukārt Kolkas ciema valdes priekšsēdētājs Jānis Dambītis stāstījis, ka nedēļas nogalē vraku apskatījuši vairāk nekā 100 cilvēku. Pagaidām viņš nezināja teikt, kā vraku aizvāks no krasta, gaidot ekspertu ieteikumus.

Jau vēstīts, ka sestdienas rītā, kad Latvijā un Igaunijā jūras piekrastē pūta brāzmains vējš, Kurzemē pie Kolkas raga Baltijas jūras krastā izskalotas sena kuģa paliekas.

Komentāri (21)

Iveta Ķelle 06.09.2010. 12.17

Kāpēc nav bildes? Jau divi raksti iekš ir.lv par šo un joprojām nevienas bildes ar pašu vraku.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu