Platinī aicina izskaust korupciju futbolā • IR.lv

Platinī aicina izskaust korupciju futbolā

19
UEFA prezidents Mišels Platinī dāvina premjerministram Valdim Dombrovskim vimpeli. Autors: Andrejs Strokins, F64

UEFA prezidents pirmajā Latvijas vizītē mudina palielināt stadionu skaitu

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī par prioritāru jautājumu uzskata korupcijas izskaušanu futbolā, kas izpaužas kā nelegāla vienošanās par rezultātu pirms spēles, ziņo aģentūra LETA.

To Platinī piektdien paudis, tiekoties ar Latvijas Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL) savā pirmajā vizītē Latvijā pēc ievēlēšanas amatā. Viņš uzsvēris, ka Latvija ir pirmā valsts Eiropā, kas šajā jomā ir spērusi nozīmīgu soli, jo Latvijas Futbola federācija (LFF) diskvalificējusi futbola klubu aizdomās par spēles rezultāta sarunāšanu. UEFA prezidents aicināja premjerministru Eiropas un starptautisko institūciju līmenī aktualizēt korupcijas izskaušanu sportā un atbalstīt UEFA šajā jomā.

Dombrovskis atzina, ka futbols Latvijā ir viens no iecienītākajiem sporta veidiem, ko spēlē gan bērni un jaunieši, gan pieaugušie, tam ir liels līdzjutēju skaits. Platinī aicināja palielināt futbola laukumu skaitu, lai sportot varētu vairāk cilvēku. Amatpersonas pārrunāja nacionālā stadiona būvniecību un skolu futbola laukumu atjaunošanas programmu. Joprojām vienīgais augstākā līmeņa starptautiskām spēlēm atbilstīgais futbola laukums Latvijā ir ''Skonto'' stadions, vēsta aģentūra BNS.

Platinī uzdāvināja Dombrovskim UEFA vimpeli, savukārt LFF prezidents Guntis Indriksons – futbola bumbu, ar kādu piektdienas vakarā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā spēlēja Latvijas un Horvātijas valstsvienības. Latvija gan šajā mačā zaudēja ar 0:3.

Komentāri (19)

andrisskrastins 04.09.2010. 14.30

Nē, nē, nē – futbols ir sorosītu sporta veids, to pierāda rietumu apsēstība ar futbolu un fakts, ka pēdējos divos čempjos krievi ir smuki pakāsuši. Mēs ejam austrumu vērtībā – hokejs uber alles! :)

Vispār tas ir smagi, ka futbols, kas ir daudz masveidīgāks sporta veids Latvijā, izpelnās daudz mazāku preses uzmanību nekā jau kuro sezonu bankrotēt draudošais Rīgas Dinamo.

+3
-1
Atbildēt

2

    snjuu > andrisskrastins 05.09.2010. 00.26

    Turpinot domu – kriketu vispār gandrīz neviens nespēlē… RD dod ļautiņiem prieku, pašvakie futbola klubi arī, bet daudz mazākam skaitam. Var runāt par to, ka RD nebūtu balstāms no valsts naudas, jo privāts, etc., bet nostādīt vienu sporta veidu pret citu (aka labāks/sliktāks) ir pastulbi – vienam māte, vienam meita, vienam kleita. Tu taču visdrīzāk neklausies to mūziku, kura šobrīd ir “vispopulārākā”…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Rinalds Āriņš > andrisskrastins 05.09.2010. 16.48

    pecimk padumjš & neizdevies joks par futbolu kā “sorosītu sporta veidu” :(

    0
    0
    Atbildēt

    0

Rinalds Āriņš 05.09.2010. 16.31

Sigma Sigma pecimk padumjš & neizdevies joks par futbolu kā “sorosītu sporta veidu” :(

Problēma Latvijā ir drīzāk cita: kamēr Latvijas Futbola federācijas (LFF) valda tās pelēkā eminence, vecais čekists & VDK kadrs Guntis Indriksons (tas pats, kas baigi glaunā uzvalkā sēdēja blakus Platinī), kopš LFF vadītājs (tas pats, kas sēdēja blakus Guntim:) Lietuvā apmeklējis mauku māju, kamēr Latvijā notiek futbola maču rezultātu nopirkšanas, lai manipulētu kvotas pie totalizatoriem, kamēr šī federācija ir korupcijas izēsta un caurausta, futbolam Latvijā nav nākotnes.

Tādas būs tikai tad, kad LFF pārņems cita paaudze.

Interesanta bija kaut kur internetā lasītā informācija, ka UEFA nacionālajām federācijām maksā vairāk nekā 500 000 eiro katru gadu nacionālajai un jaunatnes futbola izlasēm un attīstībai. Varbūt arī tur pēc daudzajiem skandāliem derētu kāda valsts kontrole…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu