Dzenīša vietā SAB nāk ārējās izlūkošanas darbinieks • IR.lv

Dzenīša vietā SAB nāk ārējās izlūkošanas darbinieks

37
Nacionālās drošības komisijas vadītājs Dzintars Jaundžeikars. Autors: Lauris Vīksne, F64

Jaundžeikars pārmet Kažociņam neinformēšanu un runā par likumdošanas maiņu

Pensijā negaidīti aizgājušā Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora vietnieka Ulda Dzenīša vietu ieņēmis bijušais Drošības policijas 2.pārvaldes, vēlāk SAB Ārējās izlūkošanas pārvaldes darbinieks Andis Freimanis, piektdien raksta "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA), vēsta aģentūra LETA.

Neinformēšanu par augsta ranga specdienesta darbinieka aiziešanu SAB vadībai pārmet Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK), kur par Dzenīša atkāpšanos uzzinājuši no preses. NDK priekšsēdētājs Dzintars Jaundžeikars NRA sacījis: "SAB ir mūsu komisijas uzraudzības lokā. Šīs iestādes vadītāja [Jāņa Kažociņa] pienākums ir informēt Saeimas komisiju par notikumiem iestādē. Līdz pat šai dienai nav saņemta ne mazākā informācija. Mēs par šo faktu uzzinājām tikai pēc tam, kad komisijā vērsās žurnālisti ar jautājumu, vai Dzenīša aiziešana pensijā nav saistīta ar pielaides valsts noslēpumam anulēšanu pulkvedim Igoram Rajevam. No tā varam secināt, ka iestādes vadītājs uzskata – viņš valstī ir augstāks par pārējām amatpersonām."

Vaicāts, vai šie izteikumi neliecina par to, ka pēc vēlēšanām var sašūpoties SAB direktora Kažociņa krēsls, Jaundžeikars teicis: "Uz šo jautājumu man ļoti grūti atbildēt. Patiesībā aktuāls ir jautājums par likumdošanas sakārtošanu, jo SAB direktors jau tikai pilda spēkā esošos likumus."

Valsts prezidents Valdis Zatlers vēsti par Dzenīša aiziešanu saņēmis šā gada jūlija vidū, īsi pēc lēmuma pieņemšanas, tomēr viņa pēkšņās došanās pensijā iemesli neesot darīti zināmi, NRA informējis prezidenta padomnieks drošības jautājumos Raimonds Rožkalns.

Dzenītis ir viens no SAB dibinātājiem, kurš direktora vietnieka amatā strādāja kopš biroja izveidošanas 1995.gadā. Viņš tiek uzskatīts par vienu no visinformētākajiem cilvēkiem Latvijā. Pēc lietpratēju vērtējuma, slepenajos dienestos darbiniekiem profesionālais briedums skaitāms no 50 gadu robežas, tādēļ 46 gadus vecās valsts amatpersonas pēkšņā došanās pensijā rada jautājumus, norāda NRA.

Komentāri (37)

kkristaps 03.09.2010. 10.11

Interesanti, kā sviežas narkomānam Pēterītim? Cik atminos, Jaundžeikars publiski ziņoja, ka mūsu tiesas nekam nederot un Pēterīša lieta tikšot izskatīta ECT. Allaž esmu brīnījies, kā tik truls, melīgs un uzpūtīgs vāpslis var vadīt Nacionālās drošības komisiju, no kuras viņš būtu jātur lielgabala šāviena attālumā.

+37
-2
Atbildēt

4

    martins_kibilds > kkristaps 03.09.2010. 14.20

    Protams, ka joks.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    martins_kibilds > kkristaps 03.09.2010. 10.28

    Izbeidz, Pēterītis nav narkomāns. Tak jau tika ziņots, ka tā bija sazvērestība un provokācija.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Rinalds Āriņš > kkristaps 03.09.2010. 12.50

    Tas joks ? Protams, ka noķert 1 reizi vēl nenozīmē, ka ir narkomāns. Bet ka “tika ziņots, ka tā bija sazvērestība un provokācija”? Tēvs tā “ziņoja”, tā tiesa un viss. Bet vai kaut ko palaidu garām, ka sods atcelts vai tml.?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > kkristaps 03.09.2010. 10.30

    Tak jau tika ziņots, ka tā bija sazvērestība un provokācija …
    ——————————
    … ar mērķi “diskreditēt” …

    +10
    0
    Atbildēt

    0

martins_kibilds 03.09.2010. 10.05

Ceru, ka pēc vēlēšanām vairs nebūs jāklausās šī piensaimnieka glupības.

+32
0
Atbildēt

0

buchamona 03.09.2010. 10.24

SAAB jau nu laikam ir tā iestāde, kurai vai nu varu uzticēties, jeb nevar. Gari spriedelēt par šo tēmu ir bezjēdzīgi. Tīri intuitīvi :), kamēr tur “sēž” Kažociņš, es SAAB uzticos un līdz ar to arī visam tam, kas notiek SAAB. Kam es šobrīd neuzticos, tad tā ir mūsu Saeima “drošības komisija”, bet par Jundžeikeru – man ir pārliecība (pamatota) , ka viņš ir spiegs :)

+26
0
Atbildēt

6

    Signe & Eduards > buchamona 03.09.2010. 11.12

    Starp citu viņš man baigi atgādina bēdīgi slaveno Simsu… Nu sit mani nost!

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    garausiitis > buchamona 03.09.2010. 11.12

    Atceros to laiku – laikam 2003 vai 2002 , kad Kažociņu sirsnīgi “ieteica”. Vispār jau runā ,ka veselība uzdodot vecam puikam , tapēc ilgi nebija komunicējis ar medijiem , kaut kad pavasarī pēc ilga pārtraukuma bija parādījies presei.
    Ex-SABisti jau mums arī daži pa PLL atbalstītājiem grozās…
    Nu manā naftas lauciņā 90 g. klīda runas , ka SAB isti turot savā kontrolē naftas kreiso plūsmu un arī pulverīši šiem pakļaujoties. Bet tie nu tādi sapņi ( tipa pana Klekša).

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > buchamona 03.09.2010. 13.37

    Sigma – NRA nelasu. Bet nu labi , paliksim katrs pie savām domām, es labi zinu no kurienes man tie stāsti. Man galīgi nav domas kurināt kaut kādu naidu , tapēc varat neuztraukties uz neuztvert tik personīgi.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Rinalds Āriņš > buchamona 03.09.2010. 13.06

    Klusajam, bet tomēr mazliet pārāk skaļajam:
    Nevajaga klausīties baumas un ticēt nenopietnām tenkām, kas bija ievietotas Lemberga NRA tikai un vienīgi pēc vecās čekistiskās metodes, lai kurinātu naidu pret Kažociņu, trimdu, Rietumiem. Ar veselību Kažociņam viss kārtībā (s.c. ar galvu arī :), bez tam viņam sieva laba daktere.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > buchamona 03.09.2010. 10.44

    Tīri pusintuitīvi ,kamēr tur sēdēja Kamaldiņš , tikmēr par to kantori klīda briesmu stāsti – nav dūmu bez uguns, atceramies kaut stāstu par atšauto pistoli.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 03.09.2010. 11.04

    Nu, ja atceras kādi “dīvaiņi”90 gados pēkšņi vēlējās kļūt par “izlūkiem” :) un vienam otram tas arī “izdevās,” tad nav brīnums, ka par Kamaldiņa SAAB klīda “briesmu stāsti”. Kažociņš ir augsta ranga Lielbritānijas virsnieks, ar to arī, man liekas, pietiek, lai puslīdz droši varētu spriest, kāda atšķirība ir starp “tā laika un šī laika” SAAB.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu