ANO komiteja kritiska par čigānu masveida deportēšanu • IR.lv

ANO komiteja kritiska par čigānu masveida deportēšanu

17
AFP/LETA

Francija uzsver, ka neviena ES dalībvalsts nav kritizējusi tās politiku

ANO rasisma apkarošanas komiteja piektdien vērsās pie Francijas, mudinot to izvairīties no čigānu masveida deportēšanas un paužot bažas par "diskriminējoša rakstura politiskām runām", ziņo LETA-AFP.

Pēc sanāksmes par situāciju Francijā Rasu diskriminācijas novēršanas komitejas 18 eksperti nāca klajā ar virkni rekomendāciju, aicinot Franciju "konkrēti izvairīties no kolektīvas repatriācijas" un tā vietā "tiekties pēc paliekoša atrisinājuma".

"Mums ir bažas, ka čigānu aizvešana vai nogādāšana atpakaļ [dzimtenē] notikusi kolektīvi, nevis izvērtējot viņu individuālos apstākļus, līdz ar to izskatās, ka identificēta ir grupa, nevis indivīdi," sacīja komitejas loceklis Pjērs Rišārs Prospērs.

Francijas Eiropas lietu ministrs Pjērs Lelušs ANO komitejas ziņojumu jau nosaucis par "pārspīlētu un kariķējošu".

"Šis ziņojums (..) ir iezīmīgs ar pārspīlējumiem, karikatūrismu un ar neskaitāmām faktu kļūdām," norādīja Lelušs. "Vēlos cilvēkiem atgādināt – vai tas būtu saistīts ar sabiedrisko drošību, cīņu pret nelegālo imigrāciju un cilvēku kontrabandu vai ar sejas aizsegšanas aizliegumu publiskās vietās – visas šīs politikas izstrādātas, lai garantētu brīvības, īpaši sieviešu līdztiesību, lai iestātos par visneaizsargātākajiem un saglabātu vissvarīgākās cilvēktiesības, tas ir, drošību."

Runājot konkrēti par čigānu izraidīšanu, Lelušs uzsvēra, ka neviena Eiropas Savienības dalībvalsts nav kritizējusi Francijas politiku.

Par vēršanos pret nelikumīgi izveidotajām čigānu apmetnēm Francija paziņoja jūlija beigās, kā pamatojumu minot drošības problēmas un augsto noziedzības līmeni.

Francijas imigrācijas ministrs Ēriks Besons trešdien apliecināja, ka uz dzimtajām valstīm – Rumāniju un Bulgāriju – šogad jau ir deportēti, vairumā gadījumu – brīvprātīgi, vairāk nekā 8000 čigānu.

Kā liecina sabiedriskās domas aptaujas, iedzīvotāji radikālos soļus atbalsta.

Komentāri (17)

Romāns Smirnovs 28.08.2010. 11.16

Interesanti, gan, ka neviena ES valsts neesot kritizējusi Francijas politiku. Ja mēs apskatām saistīto rakstu, vai gadījumā Rumānija tomēr nekritizēja Franciju? Jeb, kamēr es gulēju, Rumānija ir no ES izstājusies? Jeb es vienkārši nesaprotu, kad “valsts” kritizē, kad vienkārši amatpersona kā privātpersona…

+6
-1
Atbildēt

1

    juhans > Romāns Smirnovs 28.08.2010. 22.23

    Kā gan Francija no saviem augstumiem varēja ieraudzīt kaut kādu Rumāniju?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

guna 29.08.2010. 09.43

ANO komiteja kritiska par čigānu masveida deportēšanu
————-
Cilvēks var būt patiesi laimīgs tikai savā dzimtenē, tēvu zemē. Miers pasaulē iestāsies tikai tad, kad pasaules sabiedrība sapratīs, ka katrai tautai uz mūsu zemes preķīša ir ieradīta vieta, kur var attīstīties, izkopt savu valodu, kultūru. Viss, kas notiek šodien pasaulē, pieļautā cilvēku massu klīšana apkārt, dod lielāku ļaunumu neka ieguvumu šodien un nākotnē, tai nācijai kur viņi ierodas. Katrai tautai ir jācīnas par savām tiesībā, izdzīvošanu savā dzimtenē, nevis jāklīst apkārt pa citām valstīm.Visiem kas kaut kādu iemeslu noklīduši no savas tēvu zemes, jāatgriežas savā dzimtenē. Francijas rīcība ir ļoti pareiza. Latvijai arī būtu jārisina sekas, kas iestājas pēc Latvijas okupācijas.

+3
-1
Atbildēt

0

austrisv 28.08.2010. 15.41

Vārti uz ES ir vaļā, un čigāni arī dodas tur kur labāk! ja viņi neprot uzvesties un neievēro kārtību, kura noteikta Francijā, tad jāsūta atpakaļ, ko citu darīsi, jo francūžiem jau tāpat arābi un melnā rasa iebrauc un ārdās mašinas dedzinot! Nu cik ilgi to var paciest!

+4
-2
Atbildēt

2

    Sanšains > austrisv 29.08.2010. 12.52

    Pilnīgi piekrītu – tā galvenokārt ir VIŅU IZVĒLE neintegrēties un neasimilēties, un nevis franču, latviešu, utt. vēlme viņus neasimilēt. Un par šādu privilēģiju – dzīvot kādā sabiedrībā, līdz galam pašiem to nepieņemot – IR JĀMAKSĀ. Jāmaksā ar apkārtējo aizdomīgumu, nepatiku, ierobežojumiem.
    Tieši tas pats attiecas arī uz žīdiem, musulmaņiem un citiem “kolektīvajām kultūrām” piederīgajiem.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    zita > austrisv 29.08.2010. 04.39

    Neviena valsts necietīs no citām valstīm ieradušos čigānu taborus, kuri dzīvo tur, kur tiem patīk, uzvedas tā, kā tiem patīk, bet viņu nodarbošanās nav nosakāma. Nez kāpēc čigānu tabori izbrauc tikai uz bagātām valstīm, piemēram, uz Franciju, bet ne uz Krieviju?

    Dažus gadus atpakaļ es piekristu dažādu cilvēktiesību organizāciju uzsaukumiem, ka čigāni ir jāintegrē, viņiem ir jāpalīdz u.t.t., bet tagad es tam noteikti nepiekrītu, jo izskatās, ka tā ir cīņa ar vējdzirnavām – nevar palīdzēt tam, kas to negrib.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu