Ražuks pārliecināts par palikšanu amatā • IR.lv

Ražuks pārliecināts par palikšanu amatā

22
Andrejs Terentjevs, F64

Jūrmalas domē atkal briest pārmaiņas, sestdien ārkārtas sēde

Jūrmalas mērs Romualds Ražuks (PS) neprognozē, ka kārtējo Jūrmalas domē samilzušo nesaskaņu iznākums būs mēģinājums panākt domes priekšsēdētāja nomaiņu. "Šis amats nav nekāda medusmaize," viņš teica aģentūrai BNS. Pēc Ražuka domām, mērķis ir cits – tikt pie ietekmes Jūrmalas pašvaldības kapitālsabiedrībās, kas "vienmēr ir bijis gards kumoss".

Deputātu ierosinājums paredz izveidot vēl divu domes priekšsēdētāja vietnieku posteņus, kā arī mainīt mēra pilnvaras, samazinot viņa ietekmi pašvaldības kapitālsabiedrībās, piemēram, "Jūrmalas ūdenī", "Jūrmalas siltumā", kā arī Dzintaru koncertzālē un Jūrmalas slimnīcā. Ražuks pastāstīja, ka priekšlikuma būtība ir šajos uzņēmumos veidot valdi divu cilvēku sastāvā, kurā būtu valdes priekšsēdētājs un vietnieks.

"Tā ir vēlme tikt pie ietekmes uzņēmumos, kuriem priekšā lieli projekti, daudzu miljonu apgūšana," paskaidroja mērs. Viņš šos ierosinājumus neatbalsta. Mērs ir arī pret vēl divu vicemēru posteņu izveidošanu, jo viņam pilnīgi pietiek ar vienu vietnieku, taču Ražuks vienlaikus atzinīgi izteicās par šā amata pretendentiem – Larisu Loskutovu un Gati Truksni, kuri esot ļoti profesionāli cilvēki.

Jau vēstīts, ka Jūrmalas domē tikai pāris mēnešu pēc iepriekšējās varas nomaiņas atkal briest pārmaiņas, vairākiem deputātiem vēršoties ar pretrunīgām ierosmēm par jaunu amatu radīšanu un funkciju pārņemšanu no pilsētas mēra Romualda Ražuka.

Pamatojoties uz piecu deputātu nedēļas vidū sagatavoto iesniegumu, nekavējoties bija jāsasauc ārkārtas sēde, kas, visticamāk, notiks sestdien.

Domnieku priekšlikumi paredz radīt jaunas amata vietas un noņemt pilsētas mēra tiesības pārraudzīt arī, piemēram, pašvaldības kapitālsabiedrību darbību.

Ražuks par Jūrmalas mēru kļuva šogad maijā, nomainot līdzšinējo pilsētas galvu Raimondu Munkevicu.

Komentāri (22)

austrisv 28.08.2010. 09.12

Neviens nekad nevar būt par visu pārliecināts, jo mēdz notikt visādi brīnumi, it sevišķi jau Jūrmalas domē! tagad arī Munkevics izpirkts un atgriezies! Dīvaini, jo sākas atkal “reformas”.

+1
0
Atbildēt

0

andris 27.08.2010. 16.46

Vērtīgi būtu pieminēt kas rosina(pēc partijas piederības) izmaiņas. Kā nekā nāk vēlēšanas.

+1
0
Atbildēt

1

    ievuliitis > andris 27.08.2010. 17.14

    Pie viena arī noraksturojot, vai tiem rosinājumiem ir lietišķs, mantkārīgs vai dekoratīvs raksturs. Ak, jā! Ir vēl viens variants – kā nekā nāk vēlēšanas.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu