Apsūdz Krājbanku dokumentu viltošanā • IR.lv

Apsūdz Krājbanku dokumentu viltošanā

22
Jānis Saliņš, F64

Tiesājas par iekļaušanu pensiju fondā uz viltotu dokumentu pamata

Daugavpils tiesā izskatīs Veltas Ostrovskas prasību pret AS "Latvijas Krājbanka" par nodarīto zaudējumu un morālā kaitējuma atlīdzināšanu, sievieti uz viltotu dokumentu pamata padarot par dalībnieci pensiju fondā "Astra Krājfondi", trešdien raksta "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Ostrovska par savu šķietamo iesaistīšanos fondā uzzinājusi no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, kur uzzinājusi – it kā pašas parakstīto iesniegumu par pievienošanos pensiju fondam "Astra Krājfondi" uz aģentūru atnesuši "Latvijas Krājbankas" Daugavpils filiāles darbinieki.

Ostrovska prasījusi paskaidrojumu filiāles vadītājai, kura parādījusi it kā viņas pašas aizpildīto iesniegumu ar parakstu. Sieviete uzstājusi, ka redz šādu dokumentu pirmo reizi un uz iesnieguma esošais paraksts nav viņas, par ko paziņojusi filiāles vadītājai. Vadītāja nav piekāpusies, tāpēc Ostrovska iesniegusi prasību tiesā.

Prasības pieteikumā Ostrovska norāda, ka "Krājbankas" amatpersonas gada garumā liegušās atzīt nepareizību, iekasējot no sievietes naudu fonda papildināšanai. Kad beidzot Ostrovska par saviem līdzekļiem veikusi ekspertīzi, kas deva atzinumu, ka iesniegumu viņas vietā parakstījusi cita persona, naudas pievākšana pārtraukta, taču banka nav bijusi ar mieru kompensēt ekspertīzes izmaksas un atvainoties, atzīstot kļūdu.

Tāpēc prasītāja lūdz tiesu piespriest zaudējumu un morālā kaitējuma kompensāciju 50 000 latu apmērā, pamatojot to ar sava laika un naudas tēriņiem, kā arī bankas nevēlēšanos atzīt kļūdu, atvainošanās vietā izvirzot Ostrovskai pārmetumus.

"Krājbankas" preses pārstāve Kristīne Ozolniece uz ''Neatkarīgās'' jautājumu par šo lietu aprobežojās ar "bankas komentāru", "ka iespējami atturēsies no publisku komentāru sniegšanas".

Komentāri (22)

Driimeris 25.08.2010. 09.46

nu jau laikam krājbankai pavisam bēdīgi- kapeiku dēļ taisa šitādu PR !

+7
0
Atbildēt

0

Anita Purgale (Zēber 25.08.2010. 16.24

Tas ir fakts, ka bankas “pa kluso” apgroza klientu pensiju naudu.
Liels bija mans pārsteigums atklājot, ka manas pensijas 2.līmeņa iemaksas pat divas reizes pārceļojušas uz bankām, kam to netiku uzticējusi. Tikai operatores rīkojās smalkāk, nepierādāmāk – parakstu nevis viltoja, bet izkrāpa. Kad pieprasīju “savu” iesniegumu kopijas, atcerējos un sapratu, kā tas notika. Ja jāparaksta vairāki papīri, pa vidu jums iedod arī kādu it kā nenozīmīgu un “nejauši” piesegušos ar citu dokumentu. Tiek ņemta vērā arī klienta situācija – manos gadījumos – steiga, jo kavēju, vienā gadījumā, un slikta pašsajūta, jo biju pēdējā grūtniecības mēnesī, otrajā gadījumā. Tā kā, cilvēki, neiedomājieties, ka uz banku darbiniekiem var paļauties!
Mana stāsta “varoņi”- Norvik banka un SEB banka.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu