Pensionāri varēs braukt bez maksas • IR.lv

Pensionāri varēs braukt bez maksas

11
Lauris Vīksne, F64
Indra Sprance

Pirms vēlēšanām Rīgas dome “uzdāvina” brīvbiļetes

Lai arī braukšanas atlaides nestrādājošajiem pensonāriem Rīgas pašvaldības uzņēmumam “Rīgas satiksme”  radīs aptuveni 3,5 miljonus latu lielus zaudējumus, Rīgas domes (RD) deputāti otrdien atbalstīja šādu atlaižu ieviešanu no 1.septembra.

Mēnesi pirms 10.Saeimas vēlēšanām brīvbiļetes Rīgas sabiedriskajā transportā iegūs arī 3.grupas redzes un dzirdes invalīdi, kā arī Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidētāji, savukārt 5.-9.klašu skolēniem iespēju braukt bez maksas RD deputāti noraidīja. Šādu priekšlikumu bija sagatavojušas RD opozīcijas partijas, tas izmaksātu vēl papildu 1,25 miljonus latu.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) aģentūrai LETA skaidrojis, ka pensionāriem plānots atļaut bez maksas braukt Rīgas sabiedriskajā transportā tāpēc, ka tā ir viena no vismazāk nodrošinātajām iedzīvotāju kategorijām. "Pašlaik, ņemot vērā administratīvo izdevumu samazinājumu uzņēmumā "Rīgas satiksme" un pilsētas budžeta ieņēmumus, pašvaldība saskatīja iespējas sniegt sociālo palīdzību šai rīdzinieku kategorijai, piešķirot bezmaksas braukšanu sabiedriskajā transportā," teica Rīgas mērs.

Pašlaik  bez maksas Rīgas sabiedriskajā transportā var braukt pensionāri vecumā virs 75 gadiem, kā arī 1.-4.klases skolēni, savukārt 5.-9.klases skolēniem pienākas 50% atlaide. 

Komentāri (11)

mary75 24.08.2010. 16.32

Es ierosinātu ne tikai piešķirt pensionāriem ( kuru pensijas visiem nebūt nav vienādas, un daudzi saņem vairāk, nekā daudzi strādājošie uz rokas) bezmaksas braukšanu sabiedriskajā transportā, bet, arī bezmaksas braukšanu taksometros un bezmaksas ēdināšanu restorānos.
Visus izdevumus RD varētu kompensēt, atsakoties no otkatiem un uzpūstā administratīvā aparāta.
Pie reizes tad jau jāpiešķir šīs atlaides visām iedzīvotāju grupām.
Un tad PLL/SC Rīgā 90% garantēti.

+7
0
Atbildēt

1

    andris_krumins > mary75 24.08.2010. 19.49

    Tava ar ironiju izteiktā ideja ir visnotaļ laba, mazliet piekopta. Tik tiešām vajadzētu pastāvīgu bezmaksas sab.transportu pensionāriem ar pensijām zem min. algas, bet noņemt jebkādus atvieglojumus pensionāriem ar pensijām virs 350Ls/mēn (jo tā taču, kā valstiski atzīts, esot ļoti laba māmiņalga).

    +2
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 24.08.2010. 16.45

Latvijā tāds populisms ir tikai iespējams cilvēku spriestspējas trūkuma dēļ.

+7
0
Atbildēt

0

Dzintars Kalniņš 24.08.2010. 16.34

vai cik jauki – vēl viena lieta, ko vajadzētu pieskaitīt PLL un SC priekšvēlēšanu izdevumiem! visu cieņu, bet šim nav nekāda sakara ar pensionāriem: prasts un bezkaunīgs priekšvēlēšanu gājiens no šlesakova puses!

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu