Teikmanis: vēsture nedrīkst traucēt attiecībās ar Krieviju • IR.lv

Teikmanis: vēsture nedrīkst traucēt attiecībās ar Krieviju

62
Lauris Vīksne, F64

Vēsture ir tikai viena no Krievijas un Latvijas attiecību šķautnēm, norāda ĀM

Vēsture nedrīkst traucēt pozitīvos procesus, kas notiek Krievijā, pirmdien laikrakstā "Diena" Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Andra Teikmaņa pausto citē BNS.

Teikmanis atgādina, ka Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs izteicis apņemšanos veidot pēc iespējas labākas attiecības ar Eiropu, kā arī modernizēt savu valst, tajā skaitā izvērtēt staļinisma noziegumus. "Tie ir pozitīvi signāli. Mēs ceram, ka Krievija ir uzsākusi ceļu šajā virzienā. Mēs gan arī saprotam, ka to nevar paveikt vienā dienā," pauž Teikmanis.

"Tādēļ mums nevajadzētu ļaut vēstures ieganstiem iztraucēt to pozitīvo procesu, kas šobrīd ir novērojams Krievijas un Eiropas attiecībās, tajā skaitā Latvijas un Krievijas attiecībās, un tās pozitīvās apņemšanās, kas izskan Krievijā," norāda ĀM valsts sekretārs.

Lai gan ļoti būtiska, bet vēsture ir tikai viena no Krievijas un Eiropas un Krievijas un Latvijas attiecību šķautnēm, pauds valsts sekretārs. "Ja šobrīd ir iespēja, tad mūsu pienākums ir attīstīt Krievijas un Eiropas un Krievijas un Latvijas ekonomisko sadarbību, cilvēku savstarpējos kontaktus, sadarbību globālās politikas un citās attiecību šķautnēs. Un tas mums ļauj cerēt, ka agrāk vai vēlāk pozitīvo pārmaiņu procesi novedīs pie savstarpējas sapratnes arī vēstures jautājumos," uzskata Teikmanis.

Komentāri (62)

AUTOEXEC.BAT 23.08.2010. 09.27

Teikmani, davai konkrēti – KAS ir “vēsture” ? Ja tu par okupācijas fakta ESAMĪBU vai NEESAMĪBU – tad , atvainojiet, tā NAV vēsture. Tas ir šodienas Latvijas likumdošanas, īpašumtiesību un vispār eksistences PAMATS. Krievija nevar to ignorēt, to nevar ignorēt neviens vai arī mēs nedzīvojam Latvijas Republikā.

+28
-1
Atbildēt

1

    Elūnīts > AUTOEXEC.BAT 23.08.2010. 09.33

    Starp rindām izlasīju, ka nu jau sāk atkārtoties 1938.-39.gads – neko sliktu par PSRS (nu Krieviju)! Tā bija oficiālā valsts (Ulmaņa) nostādne. Un zinām, kādas tam bija konsekvences.
    Teimanis vēsturi acīmredzot vienkārši izsvītro no savas apziņas un tāpēc pat negatavojas mācīties no Latvijas kļūdām.

    +23
    -1
    Atbildēt

    0

raimonds_bossltd 23.08.2010. 09.36

Krievijas vēstures interpretācija(viltošana) izslēdz tās pozitīvu attiecību veidošanu ar citām tautām.

+23
0
Atbildēt

3

    eva_o > raimonds_bossltd 23.08.2010. 12.33

    Latvijas vēstures interpretācija (unikālu ciešanu un pārdzīvotu netaisnību ceļš) izslēdz tās pozitīvu attiecību veidošanu ar citām Zemes tautām.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > raimonds_bossltd 23.08.2010. 14.46

    to viesturs_501
    Latvijai problēmas ar vēstures skaidrošanu ir tikai ar krieviju, bet tai jau ar visiem ir problēmas.
    Ja tu domā, ka krievu pulkvedis, zampoļits, kas tāpat, kā Suvorovs, ņēma tevi maziņo zem šineļa apsildīties, tevi mīlēja, maldies. Viņš vienkārši pēc kopš Ivana Bargā laiku tradīcijas bija pederasts.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > raimonds_bossltd 23.08.2010. 13.20

    Tikai nevajag lūdzu jaukt 2 lietas – okupācijas sekas – ciešanas, izsūtīšanas, slepkavības , falsifikācijas, teroru – kas patiešām IR vēsture, un – ak dievs, kāds pārsteigums ! – to nenoliedz arī Krievija, tieši otrādi – labprāt stāsta , cik ļoti cietuši bija arī viņi – NEVAJAG jaukt to ar pamatnostādnēm – bija OKUPĀCIJA vai bija likumīga IESTĀŠANĀS un tad IZSTĀŠANĀS no PSRS.
    Tie , kuri apzināti vai neapzināti bāž šīs 2 lietas vienā maisā – ir TIEŠI tie kadri, kas Kremlim ir vajadzīgi … esmu pilnīgā autā, ka tiem jau grib pievienoties arī Teikmanis, oficiāla Latvijas amatpersona

    +4
    0
    Atbildēt

    0

P_Dancis 23.08.2010. 09.32

Esi pragmatisks – pārdodies!

+20
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu