Urbanovičs: negrasos Brīvības pieminekli aizstāt ar matrjošku • IR.lv

Urbanovičs: negrasos Brīvības pieminekli aizstāt ar matrjošku

61
Gints Ivuškāns, F64

SC politiķis prognozē vēlētāju ļaušanos stereotipiem par ''ļaunajiem krieviem''

Patlaban Latvijai ir izšķirīgs brīdis, jo kopš neatkarības atjaunošanas valsts pārvaldē un naudas sadalē darbojušās ne tās labākās LPSR laika tradīcijas, tādēļ nepieciešamas kardinālas pārmaiņas, un krīze arī paver iespēju sistēmiski mainīties. Šādu pārliecību intervijā aģentūrai BNS paudis apvienības "Saskaņas centrs" (SC) premjerministra amata kandidāts Jānis Urbanovičs.

"Visus divdesmit gadus mēs neesam veidojuši savu iekšējo politiku kā neatkarīga valsts, bet turpinājuši caur budžetu LPSR tradīcijas – ne tās labākās. Ne viss tur ir slikti, citādi mēs jau būtu sen izputējuši, bet tradīcija nav attaisnojusies. Ir mainījies ieņēmumu sadalījums, bet izdevumu tradīcija ir saglabājusies. Lai man kāds iemet ar akmeni, kas domā citādi!" saka politiķis.

Viņaprāt, nepieciešamas kardinālas pārmaiņas, ieviešot citus budžeta sadales principus – nosakot skaidras prioritātes un procentuālo sadalījumu kopā ar nozaru pārstāvjiem, kopīgi diskutējot katram pierādīt savu taisnību. Tad, kad budžets ir gatavs, tam jābūt vienkārši uztveramam, lai katram iedzīvotājam ir skaidrs sadalījums un atvēlētais finansējums jebkurai jomai. "Visus sarežģītos aprēķinus beigās vajadzētu novest līdz visiem saprotamiem cipariem – tas ir mans radikālisms," saka Urbanovičs.

Viņš gan prognozē, ka liela daļa vēlētāju tomēr ļausies stereotipiem par ''ļaunajiem krieviem''. "[Vēlētāji] drīzāk ļausies šai māņu izvēlei, paklausot biedinājumam – krievi nāk! Monstrs, Godzilla, krievs, es, resnais Urbanovičs nāk, lai izsūktu visiem zīdaiņiem asinis, noliktu Brīvības pieminekļa vietā lielu matrjošku, un tad visi tur sēdēs, sitīs durakus un dzers šņabi," ironiski konkurentu pausto par viņa pārstāvēto politisko spēku komentēja SC kandidāts valdības vadītāja amatam, ''es domāju, ak, Dievs, ja tagad uz to cilvēki uzķeras, jo gandrīz visi baida ar mums, tad vēl četrus gadus turpināsim kā tagad."

Viņaprāt, šis brīdis valstij ir dramatisks un izšķirīgs, jo "tagad mēs esam nodzīvojušies līdz kliņķim". "Kad ir treknie gadi, var mētāties, jebkuram arodbiedrības līderim var aizbāzt muti ar kārtējo miljonu viņa slimnīcai vai vēl kaut kam – tas ir cits laiks. Tagad varbūt ir iespējams sistēmiski mainīties. Neesmu krīžu fans, bet zinu, ka krīze ir laiks, kad var paskatīties ar plašāku skatu uz to, kā mēs dzīvojam. Es uz to ļoti ceru," sacīja politiķis.

Komentāri (61)

KasparKondrat 20.08.2010. 15.47

Smiekli nāk – pakļausies baidīšanai ar ‘ļaunajiem krieviem’!? Atkal meklē vainu citos, nevis pašos! Ja SC nebiedētu ar etniskiem nemieriem, netaisītu parādes ar zili-balti-sarkaniem karogiem un Georga lentēm, tad varbūt arī neviens nebaidītos no ‘ļaunajiem krieviem’. Paši skaidri definē ceļu uz Mātes Krievijas gādīgo klēpi, tad nav ko brīnīties, ka cilvēkiem, kam vēl spilgtā atmiņā PSRS, nav nekāda vēlme to atbalstīt.
Vainas uzvelšana ‘baidītājiem’, līdzībās runājot, ir kā vīram, kas klapē savu sievu, pie šķiršanās vainot neesošu mīļāko, nevis apzināties, ka paša darbības līdz tam novedušas.

+47
-1
Atbildēt

0

Evija Pētersone 20.08.2010. 15.40

Šeit nav runa par krieviem vai latviešiem, bet par Rietumu vai Austrumu vērtībām, attīstības ceļu un izpratni par demokrātiju un tiesiskumu. Nevēlos, lai Latvija sekotu Ukrainas piemēram, kur “labais” Janukovičš (Latvijas versijā Urbanovičš) pēc vēlēšanām valsti ātri iztirgo Krievijai.

+40
-2
Atbildēt

8

    bez4pieci > Evija Pētersone 20.08.2010. 15.54

    Protams labāk ielīst pakaļā līdz ausīm ASV un NATO. Salīst parādos un dzīvot pēc Eiropas standartiem.
    Šeit neiet runa par rietumiem vai austrumiem, bet gan par savas valsts veidošanu un savām vērtībām.
    Tiem kam patīk rietumu vērtības – laipni aicināt tur arī braukt, tā pat ar austrumu.

    0
    -31
    Atbildēt

    0

    bez4pieci > Evija Pētersone 20.08.2010. 16.06

    Ko Jūs domājat ar Krievijas “dāsno” palīdzību? Un kāds tam vispār sakars ar SC?

    0
    -16
    Atbildēt

    0

    runivs > Evija Pētersone 22.08.2010. 14.55

    Visnožēlojamākais ir tas, ka Urbanovičs krieviem saka vienu, bet latviešiem – pilnīgi kaut ko citu un vēl taisnojas, ka “tā jau neesot domājis”.Ne par Biškeku, ne par orientāciju uz austrumiem, ne par 3.republiku, ne par pilsonības nulles variantu, ne par latviešu valodas un krievu valodas attiecībām.
    Starp citu, viedoklis par 3.republiku APDRAUD LATVIJAS PĒCTECĪBU. Mums ir tikai viena republika, nav arī otrās, cerams, ka nebūs arī trešās.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Silvija Adijāne > Evija Pētersone 20.08.2010. 16.31

    Kādas tad būtu tās eksluzīvi mūsu vērtības, kas nav ne Rietumu, ne Austrumu?! :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Runa nestaigā, vismaz nevienu staigājošu runu neesmu sastapis. :) ASV mūsu “līšana” bijusi nebijusi, viņiem ir globālākas intereses par mums :)

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    Evija Pētersone > Evija Pētersone 20.08.2010. 16.51

    Ar “dāsno” Krievijas palīdzību domāju reālu naudu un lētu gāzi apmaiņā pret mūsu stratēģiskajiem energo un tranzītuzņēmumiem. Vēlams būtu arī sakārtot biznesa un tiesisko vidi atbilstošāku Krievijas paraugam, lai mūsu Austrumu kaimiņiem vieglāk bīdīt lietas. Akcentu pārlikšana no ciešākas sadarbības ar Rietumiem uz ciešāku sadarbību ar Austrumiem ir vienmēr bijusi SC programmā. Sadarbības līgums ar Putina partiju to ļoti precīzi apliecina.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > Evija Pētersone 20.08.2010. 19.34

    Protams labāk ielīst pakaļā līdz ausīm ASV un NATO. Salīst parādos un dzīvot pēc Eiropas standartiem.
    ————————————————-
    Nu ko tu, termilv, draudziņ – protams ka nē :)) Protams, ka daudz labāk ir beidzot ar likumu atļaut latviešu valodas nezināšanu un nelietošanu, lai jebkurš urla tevi, “gansu jo … no” var pilnīgu oficiāli “na…j” pasūtīt – tieši tas ir OBLIGĀTS priekšnoteikums “veiksmīgai sadarbībai ar Krieviju”, kā mums to mēģina pasniegt SC ar Urbanovič-papu priekšgalā un tieši par TO arī balso viņa uzticamais “elektorāts” – un nevis par pasaciņām, ka nabaga “krievu vecenīti nepieņēma Daugavpils pašvaldībā ” :))… Interesanti, kapēc nevienai citai partijai tik spīdoša ideja neienāk prātā ? :)

    Zini, es labāk (ja tu vēlies to tā saukt) “sēžu pakaļā līdz ausīm ASV un NATO” , jo viņi lai tirgotos nepieprasa man pārvērsties par slāvu un laizīt pakaļas Kremļa napoleoniem

    +12
    0
    Atbildēt

    0

    Evija Pētersone > Evija Pētersone 20.08.2010. 15.59

    Ne velti es pieminēju Ukrainu. Pat tik lielai un resursiem bagātai zemei nav iespējams palikt pa vidu. Vai nu integrēšanās Rietumu sabiedrībā vai atpakaļ pie Krievijas. Vēl jo vairāk Latvijas gadījumā, kad mums ir nepieciešama palīdzība no ārpuses – izvēle starp ES un SVF aizdevumu vai Krievijas “dāsno” palīdzību, kuru tā vienmēr gatava sniegt.

    +17
    0
    Atbildēt

    0

LR Aizsardzības mini 20.08.2010. 15.52

Jāni, Jāni, es ļoti labi atminos “latvieti” Pugo, kas tikai tamdēļ lai tiktu augstākā krēslā bija gatavs nodot savu tautu, atminies kā viņam tas beidzās. :)

Es nekad neaizmirsīšu, kā “baltās beretes”, alternatīva OMON’a melnajām, ņēma ciet “latvieti” Rubiku. Es to visu atceros, kaut ir aizritējušas divas desmitgades. Es atceros arī to, kā “jaukajos” pdaumjo laikos, manu ģimeni vajāja, kā mana audzinātāja “stučīja” VDK, par to, ka es kā bērns izsakoties pretpadumjo garā. Ka mani radi netika uz ārvalstīm, kā daudziem tika “salauzta” jūrnieka karjera. Es atceros, kā manu māti pratināja “stūrenē”, jo viņa an gribēja parādīt, kā izskatās valūtas veiklals iepretim viesnīcai “Latvija”. Atmiņa ir tas, ar ko es lepojos, bet arī tas, kas neļauj manai sirdsapziņai snaust.

Nē, ne tāpēc cilvēki sadevās rokās “Baltijas ceļā”, ne tāpēc gāja uz barikādēm, ne tāpēc pacieta “Godmaņa krāsniņas” un “Bankas baltija”, ne tāpēc lai visu attītu atpakaļ!

+35
-1
Atbildēt

2

    astra_ozo > LR Aizsardzības mini 20.08.2010. 16.34

    Toreiz krievu okupantiem bija jāmaskējas ar “internacionālisma” lozungu. Protams bija šovinisms, krievu nācijas pārākuma oficiāla slavināšana, bet bija arī jāuztur it kā tautu draudzības, vienlīdzības un suverēnās LPSR mīts. Tagad,kad jau atjaunots divgalvainais ērglis nekas tāds nebūs vajadzīgs – okupanti varēs darboties neslēpjoties.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    Attīšana atpakaļ nebūs un nevar būt.
    Domāju, ka ja mūs pārņems, tad otreiz vairs kultūrai attīstīties vairs neļaus. Padomju okupācijas laikā okupanti nokļūdījās tieši ar šo nozari. Pretējā gadījumā mēs visi būtu tādi kā šodien ir Urbanovičš, Šlesers vai (nu ļoti daudzi tādi).

    +12
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu